Nogomet

Medved v dresu Slovana celo po poti Šporarja?

Bratislava, 08. 08. 2020 09.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mladi slovenski napadalec Žan Medved vse bolj opozarja nase. V začetku leta je iz ravenskega Fužinarja, kjer je nastopal kot posojen nogometaš ljubljanske Olimpije, prestopil k slovaškemu prvoligašu Slovanu iz Bratislave, kjer bo v novi sezoni, že na uvodni tekmi Fortuna lige, zaigral v udarni enajsterici.

Žan Medved v dresu belo-modrih iz slovaške prestolnice vse bolj opozarja nase. V preteklih sezonah je v dresu Slovana blestel Ljubljančan Andraž Šporar, ki se je medtem preselil k Sportingu iz Lizbone. Napadalec si je z odličnimi predstavami priboril mesto v udarni enajsterici Slovana na uvodni tekmi državnega prvenstva (gostovanje pri Nitri). Ekipo iz Bratislave, ki je dvakrat zapored osvojila naslov slovaškega prvaka, že v kratkem čakajo tudi kvalifikacije za preboj v Ligo prvakov. 

Bi lahko šel Žan Medved po stopinjah Andraža Šporarja, ki si je v slovaški prestolnici prigaral prestop k Sportingu?
Bi lahko šel Žan Medved po stopinjah Andraža Šporarja, ki si je v slovaški prestolnici prigaral prestop k Sportingu? FOTO: Twitter

21-letnik je kariero začel pri Aluminiju, pri 18 letih oblekel dres slovenskih prvakov. Pred nekaj meseci, v začetku koledarskega leta 2020, je na "majhna vrata" prestopil k Slovanu iz Bratislave in si v tem času postopoma z dobrimi predstavami priboril vse vidnejšo vlogo. Dosegel je gola na obeh zadnjih tekmah pred začetkom sezone, tako da je potrdil mesto v začetni enajsterici na uvodni tekmi Fortuna lige. Mladi slovenski napadalec je zablestel že na svojem prvencu v dresu Slovana z odločilnim golom za zmago.

Bi lahko šel po stopinjah Andraža Šporarja?
V Bratislavi v Medvedu vidijo potencialnega naslednika Andraža Šporarja. Ta je v zadnjih sezonah, pred velikim prestopom k Sportingu iz Lizbone (zanj so Portugalci plačali skoraj sedem milijonov evrov odškodnine) rušil strelske rekorde v dresu aktualnih prvakov. Pri Slovanu že nekaj sezon uspešno igra še en nekdanji zmaj Kenan Bajrić, ki skupaj z Medvedom tvori steber Slovanove igre. Mladi napadalec se drugič v karieri mudi v tujini, pred leti je še kot mladinec poskusil srečo v Italiji, a ni dobil prave priložnosti, očitno pa je ta 185 centimetrov visok igralec, ki vedno bolj opozarja nase, le dočakal svojih pet minut v tujini in se mu obeta še lepa nogometna prihodnost. Gotovo že trka na vrata mlade slovenske reprezentance.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Goli000
08. 08. 2020 16.34
-1
Milan a se ti kaj kovca