Nogomet

Mešan točkovni večer klubov s slovenskimi igralci

Ljubljana, 10. 11. 2023 00.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nogometaši v konferenčni ligi so odigrali tekme 4. kroga skupinskega dela. Klubi s slovenskimi igralci so na zgodnejših tekmah vpisali dve zmagi in neodločena izida, na poznejših pa še dva poraza in neodločen izid. Solunski Paok, Eintracht Frankfurt in Viktoria Plzen pa so si priigrali izločilne boje.

V skupini D je Nino Žugelj z Bodö/Glimtom gostoval pri Bešiktašu in ga premagal z 2:1, pri čemer je oba gola za zmagovalce dosegel Faris Pemi Moumbagna. Novopečeni slovenski reprezentant je igral od 62. minute. Club Brugge pa je na drugi tekmi skupine z 2:0 odpravil Lugano. Član slednjega je Žan Celar, ki pa zaradi poškodbe ni igral, v ekipi ni bilo niti Abela Marca. Brugge vodi z 10 točkami, sledi Bodö/Glimt s sedmimi, Lugano je pri štirih, Bešiktaš pa pri eni točki.

Varšavska Legia Blaža Kramerja je v skupini F z 2:0 ugnala Zrinjski. Oba gola so Poljaki, ki so prišli do tretje zmage, dosegli v prvem polčasu, Kramer pa je v igro vstopil v 76. minuti. Aston Villa je z 2:1 premagala AZ Alkmaar, Ollie Watkins je v 81. minuti zabil odločilni zadetek. Angleži in Poljaki imajo dva kroga pred koncem skupinskega dela po devet točk, Zrinjski in Alkmaar sta pri treh.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V skupini G je Aberdeen Esterja Soklerja gostoval v Solunu pri Paoku ter iztržil svojo drugo točko za 2:2. To jim je prinesel izenačujoči gol Jamieja McGratha v 70. minuti. Sokler je priložnost za igro dobil v 85. minuti. Dvoboj med HJK Helsinki in Eintrachtom iz Frankfurta je pričakovano pripadel Nemcem z 1:0. Tako Paok kot Eintrahct sta si zagotovila napredovanje v izločilne boje, tako kot tudi Viktoria Plzen iz skupine C.

Spartak Trnava Adriana Zeljkovića in Mihe Kompana Breznika pa je v skupini H gostoval pri Nordsjaellandu. Dvoboj, na katerem je Zeljković igral celo tekmo, Kompan Breznik pa ni dobil priložnosti, se je končal z 1:1. Slovaki so tako vpisali prvo točko. Miha Zajc pa je z vodilnim Fenerbahčejem doživel prvi poraz, izgubil je na gostovanju pri Ludogorcu z 0:2. Turki ostajajo prvi z devetimi točkami, Nordsjaelland ima sedem, Ludogorec pa šest točk.

V skupini A, kjer je ljubljanska Olimpija prišla do prve zmage v tekmovanju, z 2:0 je odpravila Klaksvik, je Slovan Bratislava s Kenanom Bajrićem (ta je igral celo tekmo) igrala 1:1 z Lillom. Slednji vodi z osmimi točkami, sledijo Slovan s sedmimi, Klaksvik s štirimi in Olimpija s tremi točkami.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.