Nogomet

Messi in Ronaldo proti 'starim' legendam: bosta prišla v ekipo?

Pariz, 19. 10. 2020 13.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zaradi odpovedi letošnje podelitve zlate žoge so se pri reviji France Football odločili odpreti glasovanje za najboljšo ekipo vseh časov. V ponedeljek so razkrili imena kandidatov za tri položaje v napadu, pri katerih je konkurenca še posebej huda.

Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta zaznamovala zadnjih 15 let svetovnega nogometa, toda ne gre pozabiti tudi na njune predhodnike.
Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta zaznamovala zadnjih 15 let svetovnega nogometa, toda ne gre pozabiti tudi na njune predhodnike. FOTO: Uefa.com
Če bo vse po sreči – Ronaldo je namreč trenutno zaradi pozitivnega testa na okužbo z novim koronavirusom v samoizolaciji – se bosta portugalski in argentinski as udarila v drugem krogu Lige prvakov. Tekmo med Juventusom in Barcelono si boste lahko v sredo, 28. oktobra, ogledali na Kanalu A in VOYO (ob 20.40). Že jutri, torek, 20. oktobra, pa začnemo s prenosom obračuna PSG ‒ Manchester United, v sredo, 21. oktobra, sledi še dvoboj Bayern ‒ Atletico Madrid.

Revija France Football je objavila kandidate za tri položaje v napadu tako imenovanega "Dream Teama" (Sanjskega moštva, op. a.) zlate žoge, ki bo na nek način nadomestil letos odpovedano podelitev priznanj najboljšim nogometašem sveta.

Za mesto v najboljši ekipi vseh časov (postavitev 3-4-3) se poteguje nekaj izjemnih nogometašev, napadalci pa so razdeljeni na tri položaje: desno in levo krilo ter srednji napadalec. Za vsak položaj se poteguje po deset kandidatov; rekorder po številu osvojenih zlatih žog, Argentinec Lionel Messi (Barcelona), je na seznamu nogometašev desnega boka, kamor so se uvrstili tudi Angleži David Beckham, George Best, Kevin Keegan in Stanley Matthews,  Brazilca Garrincha in Jairzinho, Kamerunec Samuel Eto'o, Nizozemec Arjen Robben (Groningen) in Portugalec Luis Figo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med velikimi imeni tudi legenda jugoslovanskega nogometa
Na drugem boku uvrstitev v sanjsko ekipo napada Portugalec Cristiano Ronaldo (Juventus), ki mu delajo družbo Bolgar Hristo Stojčkov, Brazilci Rivaldo, Roberto Rivelino in Ronaldinho, Francoz Thierry Henry, Nemec Karl-Heinz Rummenigge, Srb Dragan Džajić, Ukrajinec Oleg Blohin in Valižan Ryan Giggs.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V družbi najboljših srednjih napadalcev sta Brazilca Romario in Ronaldo, Liberijec George Weah, Madžar Sandor Kocsis, Nemec Gerd Müller, Nizozemci Marco van Basten, Dennis Bergkamp in Johann Cruyff, Portugalec Eusebio ter Škot Kenny Dalglish.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V vsaki kategoriji (desni in levi bok ter srednji napadalec) bo zmagal le en nogometaš, ki ga bodo izbrali po glasovanju 170 dopisnikov z vsega sveta, že zdaj pa je jasno, da bo naloga vse prej kot lahka. Profesionalne kariere od vseh naštetih niso zaključili le Messi, Ronaldo in Robben, ki se je sicer letos vrnil iz pokoja ter vnovič oblekel dres svojega matičnega kluba Groningen. Za Besta, Cruyffa, Eusebia, Garrincho, Kocsisa in Matthewsa pa bi bila uvrstitev v najboljšo postavo žal posthumno priznanje.

Seznam preostalih nominirancev France Football za najboljšo enajsterico vseh časov:

- vratarji: Gordan Banks, Gianluigi Buffon, Iker Casillas, Sepp Maier, Manuel Neuer, Thomas Nkono, Peter Schmeichel, Edwin van der Sar, Lev Jašin, Dino Zoff;

- desni branilec: Giuseppe Bergomi, Cafu, Alberto Carlos, Djalma Santos, Claudio Gentile, Manfred Kaltz, Philipp Lahm, Wim Surbier, Liliam Thuram, Beri Vogts;

- levi branilec: Andreas Brehme, Paul Breitner, Antonio Cabrini, Giacinto Facchetti, Junior, Ruud Kroll, Paolo Maldini, Marcelo, Nilton Santos, Roberto Carlos;

- srednji branilec: Franco Baresi, Franz Beckenbauer, Fabio Cannavaro, Marcel Desailly, Ronald Koeman, Bobby Moore, Daniel Passarella, Matthias Sammer, Gaetano Scirea, Sergio Ramos;

- obrambna vezista: Joszef Bozsik, Sergio Busquets, Didi, Paulo Roberto Falcao, Steven Gerrard, Gerson, Pep Guardiola, Josef Masopust, Lothar Matthäus, Johan Neeskens, Andrea Pirlo, Fernando Redondo, Frank Rijkaard, Bernd Schuster, Clarence Seedorf, Luis Suarez, Marco Tardelli, Jean Tigana, Xabi Alonso, Xavi Hernandez;

- napadalna vezista: Roberto Baggio, Bobby Charlton, Alfredo di Stefano, Enzo Francescoli, Ruud Gullit, Gheorghe Hagi, Andres Iniesta, Raymond Kopa, Laszlo Kubala, Diego Maradona, Alessandro Mazzola, Pele, Michel Platini, Ferenc Puskas, Gianni Rivera, Juan Alberto Schiaffino, Socrates, Francesco Totti, Zico, Zinedine Zidane.

Pasica koronavirus oktober
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bububu123
20. 10. 2020 09.53
+0
Vratar : Dino Zoff----- Desni Branilec Cafu ----- Sredinski Puyol, Fabio Cannavaro ---- Levi branilec: Roberto Carlos : Vezna linija bi mogla biti tista iz najboljše Barcine(Španske) ... Busquets-Xavi-Iniesta ( Ker mislim da je to najboljša vseh časov... V napadu pa najboljši trio vseh časov : C.Ronaldo, Ronaldo, Messi
Roglič šampion
19. 10. 2020 18.10
+4
top 11, 4-3-3: yashin, maldini-baresi-beckenbauer-cafu, zidane-matthaus-maradona, ronaldo-ronaldo-messi
igor1
20. 10. 2020 09.23
-1
Samuelson
19. 10. 2020 16.25
Kere fore?!Blage nimajo o fuzbalu!
dark horse
19. 10. 2020 16.19
Po igralnem položaju ki so si ga izmislili sami😂😂😂
TITO 50
19. 10. 2020 16.11
+1
Kateri strokovnjak pa je tole pisal ? Croyf, Eusebio, Figo, Rivaldo, Rivelino da jih ne naštejem preveč, sploh niso igrali na teh položajih kamor jih ta pisec postavil.
bohinj je zakon
19. 10. 2020 15.58
+3
Lepo da je Džaja zraven......toda........drugi so boljši. In ni dosegel vidnega uspeha z reprezentanci niti z Zvezdo.
poserjemsenavas
19. 10. 2020 15.47
+1
Da na seznamu ni Maradone in Pele-ja je pa malo čudno
Arrya
19. 10. 2020 16.00
+1
Luther
19. 10. 2020 15.42
+6
Ne vezano na položaj, so bili meni všeč tile igralci Rolandihno, Šekularac, Best, Cruyf, Skoblar, Gullit, Van Basten, Pele, Maradona, Jašin, Beara in še mnogi drugi. Mislim pa, da je nemogoče sestaviti neko idealno reprezentanco vseh obdobij. Lahko bi sestavljali reprezentance posameznih 20 letnih obdobij. Bi bilo bolj pravično.
nivampomo?i
19. 10. 2020 15.17
+0
Bosta imela "para ko Džajić".XD
Mario Kneževi?
19. 10. 2020 15.09
+2
Messi in Ronaldo so definitivno najboljsi igralci vseh casov. Ne ker igrajo zdej ampak ker tako je. Lahko govorimo o Peleju in Maradoni ampak ona dva sta najboljsa.
Armando
19. 10. 2020 15.05
-1
Messi ronaldo9 ronaldinho
samomojemnenje
19. 10. 2020 14.42
+10
Spet neka brezvezna anketa, da se bo časopis bolj prodajal. Kljub vsemu pa mislim, da bo na koncu napad sestavljen iz tria Ronaldo CR7, Ronaldo 9 in Messi.
kd29
19. 10. 2020 14.16
+6
Od leve proti desni: C. Ronaldo, Ronaldo, Messi. Sicer je pa res težko primerjat nogomet iz 50 ali več let nazaj in današnji. Nedvomno bi si tudi drugi zaslužili biti v tej postavi.
delbond
19. 10. 2020 14.02
+2
ona dva sta edina, ki že avtomatsko spadata v prvo postavo vseh časov, nato daleč nič in potem so vsi ostali...dajte prosim biti malo realni in rečemo bobu bob. PIKA.
poserjemsenavas
19. 10. 2020 14.00
+13
Sploh ne veš koga bi izbral. Sami mojstri. Mladi bodo izbirali glede na leta, starih asov sploh ne poznajo.
MarioSuper99
19. 10. 2020 14.00
+12
zelo težka odločitev.. samo če pogledamo nogomet danes in v Best časih.. hja kaj pa vem, nevem če so sploh imeli offside-e takrat. Kar želim povedati je, da vsi nogometaši svojega časa so bili špice, delati enajsterico iz 70 letne zgodovine se mi zdi nesmisel in delanje zdrahe..
MarioSuper99
19. 10. 2020 14.02
+5
seveda z vsem spoštovanjem do Besta (da ne bo pomote)