Messi in Guardiola naslednja z milijonom za dobrodelne namene

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
J.K.
KOMENTARJI
64
Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi, kapetan Barcelone ter argentinske reprezentance, je skupaj s svojim nekdanjim trenerjem Josepom Guardiolo naslednji na vedno daljšem seznamu nogometašev in nogometnih delavcev, ki so v boju z novim koronavirusom darovali vsaj milijon evrov iz lastnega žepa.

Messi (na fotografiji) s sinovoma med kratkočasenjem v karanteni.
Messi (na fotografiji) s sinovoma med kratkočasenjem v karanteni.FOTO: Instagram

"Leo Messi je namenil donacijo za boj s #Covid19 v #CLINIC. Velika hvala, Leo, za tvojo predanost in tvojo podporo," so nakazilo Lionela Messijaprek uradnega profila na Twitterju potrdili pri barcelonskem Univerzitetnem kliničnem centru Clinic.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Katalonski športni časnik Mundo Deportivo na svoji spletni strani poroča o "zajetnem znesku", skupaj naj bi šlo za milijon evrov, ki ga bo kapetan Barcelone in argentinske reprezentance razdelil med Clinicom in neimenovano zdravstveno ustanovo v domači Argentini.

Katalonija je med najbolj prizadetimi avtonomnimi skupnostmi v Španiji s skoraj 8.000 okuženimi in po zadnjih podatkih že 282 umrlimi. V Argentini je po zadnjem štetju umrlo šest ljudi, okuženih je 306, a pričakujejo, da bo število v naslednjih dneh zaradi poznejšega prihoda oziroma širitve virusa močno naraslo.

Guardiolin milijon za rojake
"S tem denarjem bosta ti zdravstveni ustanovi lahko kupili vse potrebno za sprejem velikega števila okuženih, ki bodo potrebovali zdravljenje zaradi epidemije, ki se je začela na Kitajskem in se je zdaj razširila po vsem svetu," piše Mundo Deportivo.

"Vedno je (Messi, op. a.) sodeloval v dobrodelnih projektih v zdravstvu. Odigral je ključno vlogo pri pediatričnem centru v barcelonski bolnišnici Sant Joan de Deu. Leo se je aktivno vključil v ta projekt, ki je pomagal veliko mladim, ki bolehajo za rakom," so dodali na spletni strani katalonskega dnevnika.

Messi je bil tudi del projekta Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki na spletu s pomočjo znanih nogometašev opozarja na pomembnost higiene v boju z novim koronavirusom. V Kataloniji še poročajo, da je milijon evrov fundaciji Angela Solerja Daniela daroval tudi trener Manchester Cityja Josep Guardiola. Nekdanji kapetan in trener Barcelone naj bi znesek namenil za nakup zdravstvene opreme in pripomočkov.