Nogomet

Messi: Nisem prepričan, ali so storili vse za vrnitev Neymarja

Barcelona, 12. 09. 2019 10.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prvi zvezdnik Barcelone Lionel Messi je izrazil dvom o tem, da je klubsko vodstvo 'Blaugrane' storilo prav vse za vrnitev Neymarja na kultni Camp Nou. Obenem pa priznava, da si želi ob koncu sezone 2019/20 vnovič visoko v zrak dvigniti lovoriko za zmago v naelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu - Ligi prvakov.

V obširnem intervjuju za katalonski športni časnik Sport se je Lionel Messi dotaknil številnih tem. Med drugimi je spregovoril tudi o največji prestopni sagi letošnjega poletja in v zvezi s tem izrazil močan dvom, da klubsko vodstvo evropskega klubskega prvaka izpred štirih let ni storilo vse za vrnitev brazilskega superzvezdnika Neymarja

Za nameček so se v zadnjih dneh pojavile tudi govorice, da glavni zvezdnik Barcelone ne želi podaljšati obstoječe pogodbe, ki mu poteče konec junija 2021, kar je 32-letnik iz Rosaria odločno zanikal. "To so smešne insinuacije. Denar in razne pogodbene klavzule meni ne pomenijo absolutno ničesar. Najpomembnejši je projekt, ideja, kako priti do izpolnitve začrtanih ciljev in želja. Kar se pogajanj o podaljšanju pogodbe tiče, je vse v rokah mojega očeta. Še več: o tej temi se sploh nisva pogovarjala," je odločno poudaril Messi, ki pravi, da je bil nekoliko slabši uvod v novo sezono domače La lige pričakovan. "Glede na vse težave s poškodbami smo še dokaj dobri. V nadaljevanju bo potrebno prestaviti v prestavo ali dve višje in začeti kazati obraz iz lanske sezone. ne le v domačem prvenstvu in pokalu, temveč tudi v elitni Ligi prvakov. Do zaključka kariere bi si želel vsaj še enkrat dvigniti lovoriko za zmago v tem tekmovanju, a je konkurenca v zadnjih sezonah tako močna, da je preprosto nemogoče napovedati zmagovalca," je realen kapetan argentinske nogometne izbrane vrste, ki je konkretneje ocenil kakovost največjih tekmecev v novi sezoni tako v Španiji kot v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu. 

Lionel Messi je brez dlake na jeziku izrazil dvom o tem, da je klubsko vodstvo 'Blaugrane' storilo vse za vrnitev Neymarja na Camp Nou.
Lionel Messi je brez dlake na jeziku izrazil dvom o tem, da je klubsko vodstvo 'Blaugrane' storilo vse za vrnitev Neymarja na Camp Nou. FOTO: AP
Tudi lani je bil 'Juve' močan, nato pa ...
"Atletico je v tem trenutku izjemno močan. Ima odlično moštvo, ki ga je poleti dodatno okrepil, in bo zato predstavljal še večjega konkurenta v Primeri Division. Real je vedno Real, z nakupom Edena Hazarda so opravili dober posel; če pogledamo širše Juventus prav tako deluje močan, a takšen je bil tudi v minuli sezoni, pa se mu je v Ligi prvakov zalomilo. Da o kakovosti Manchester Cityja ali Liverpoola niti ne izgubljam besed," se Messi zaveda moči konkurentov, a v isti sapi poudarja, da je tudi Barcelona povlekla nekaj dobrih potez v poletnem prestopnem roku.

"Težko je govoriti o tem, ali smo močnejši kot lani. Po mojem skromnem mnenju pretiranih razlik ni. Lahko bi bilo bolje, a tudi slabše. Z Griezmannom se denimo sploh še nisva srečala, saj sem se poškodoval tik pred začetkom prvenstva in se nemudoma posvetil intenzivnim terapijam. Potrebno bo strniti vrste, se dobro uigrati in stremeti k izpolnjevanju začrtanih ciljev. Vrnitev na zelenice? Prezgodaj je reči, kdaj se bom vrnil na zelenice. Kazalo je že zelo dobro, a sem pri enem od sprintov znova začutil bolečino v mečni mišici. Morda se vrnem na uvodni tekmi Lige prvakov proti dortmundski Borussiji ali pa nekaj dni pozneje v dvoboju z Granado v La ligi," se izogiba konkretnejšim napovedim o vrnitvi na nogometna igrišča. 

Prvi zvezdnik Barcelone bi si želel vnovič dvigniti lovoriko za zmago v elitni Ligi prvakov.
Prvi zvezdnik Barcelone bi si želel vnovič dvigniti lovoriko za zmago v elitni Ligi prvakov. FOTO: Profimedia

Neymar? Mislim, da niso storili vsega
Kapetan Barcelone ima svoj pogled na dogajanje okrog največje prestopne sage letošnjega poletja. "Po eni strani razumem del navijačev, ki so bili proti njegovi (Neymarjevi, op. p.) vrnitvi na Camp Nou. Po drugi strani pa se sprašujem, ali so ljudje iz klubskega vodstva dejansko storili vse za Neymarjevo vrnitev. Osebno bi si ga želel imeti v našem moštvu, saj predstavlja dodano vrednost na igrišču. Nazadnje sva govorila, ko se je zdelo, da bo naposled le prišel; a na koncu, ko je postalo jasno, da bo ostal v Parizu, se nisva slišala. Želim mu uspešno sezono v Franciji," je zaključil ključni mož 'Blaugrane'. 
    

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (40)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
14. 09. 2019 07.20
+5
Poglejte vse te bele palčke ki se postavljajo na zadnje tačke in bevskajo in otresajo z kluni da je vesalje....požrite tisti cmok v grlu in se poklonite najboljšemu v zgodovini nogoneta...Messiju seveda...in nehajte že bluzit .
tekač
13. 09. 2019 18.43
+0
Seveda niso.....
alien8potnik
13. 09. 2019 09.21
+15
a ni ta nejc že včerajšnja novica? niso šejki dali 220 mio od sebe, da jih bo ta cmera zezal v glavo. lepo bo oddelal svoje. se bo že naučil, prenapihnjenec mali. polno guzo ima denarja, slava pa mu je zameglila še tisto malo pameti, kar je premore. oprostite, da sem tako oster, ampak tole z neymarjem mi gre res že na živce. bo pač v zgodovino šel kot eden večjih talentov, ki jih je pokopal pohlep in mentalna omejenost. žal. če bi ga cr7 ali messi takole sračkala, tudi nikdar ne bi bila to, kar sta. upam, da ne bomo celo leto zdaj prebirali o tem nejcevem javkanju. pa naslednji prestopni rok bo spet ta glavna diva?
grozjak
13. 09. 2019 10.01
+4
+++. men gre tud na živce......ko da sam on zna žogo šutirat....pogledaš na levo, je pa Atletico najboljše pokupil in cmero prodal.....
Frel
13. 09. 2019 15.05
-3
Messi da ga ne sračka? provokator no.1, neymar je angelček napram temu provokatorju (samo poglejte kako opleta z jezikom, brca nasprotnike, tolče po glavah, itd,) za nameček pa mu sodniki ploskajo. toliko o "nogometnem bogu". res upam, da se najde nekdo, kateri ga bo prizemljil.
Frel
13. 09. 2019 15.23
-4
na youtubu je dovolj posnetkov, da vam prikaže barcinega "svetnika" v popolnoma drugačni luči. izziva prepire za brezveze, igra umazano igro. Ronaldotu popustijo živci, ampak zaradi pravih razlogov, medtem ko pa Kjessiju za brezveze na prijateljskih tekmah itd.
idiu3krasne
14. 09. 2019 07.15
+2
grozjak
13. 09. 2019 09.10
+6
Neke ere je izgleda konec. Treba se bo navaditi tudi na poraze in na trd boj za vsako točko. Zelo bo zanimivo, kar pa je tudi dobro, ane? Zanimivo pa je, da ni omenil Valverdeja, ki je odličen trener, a za Barco je to pač premalo......
seloveroni
12. 09. 2019 18.06
+10
tok iz konteksta vzeto da brezveze
schranz91
12. 09. 2019 17.35
-57
messija kujejo v boga a ne vejo da je vsa barcelonina igra že od zgodnjih 00s let prilagojena njemu, če vsi igrajo tako da si ti prvi napadalec vsa ta leta v ekipi ni težko biti kao "najboljši" ronaldo je profesor za messija, messi sploh ne strelja z glavo, kako naj bi bil tak fuzbaler en najboljših? če hočeš bit najboljši moraš biti dober v vseh segmentih
gullit
12. 09. 2019 17.50
+28
Motiš se. oba nogometaša sta super dobra in ju je užitek gledati. Hvala bogu da lahko občodujema dva taka mojstra, ker ponavadi je samo eden izstopal, Pele, Cruyff, Maradona, zico, Baggio, Zidane,...
Johnny_J
12. 09. 2019 17.50
+43
Kdaj se je stelo koliko golov je kdo dal z glavo, nogo, prsimi, roko...konec vecine sezon je bil Messi najboljsi strelec in najboljsi asistent, imel je najvec driblingov in najvec ustvarjenih priloznosti. V teh segmentih ga je Ronaldo dohiteval le v golih.
Janezcesnik
12. 09. 2019 21.07
+18
Hahaha zato je pa najbolsi asistent ane zato ko vsi za njega delajo messi je ati za njega
Frel
13. 09. 2019 15.12
-6
pa še nekaj pozabljaš. ni težko biti najboljši ko si član enega izmed najbolj umazanih klubov zadnjega desetleja. nima zastonj vzdevka UEFALONA (pravega imena sploh ne bom izrazil, saj ga niso vredni). vsako 2 tekmo z sodnikom, kateri jim piska prav vse možno. res je že smešno vse skupaj in zelo zaskrblujoče kaj vse si dovolijo vodilni. res sramota nogometnih zvez, da to pustijo delati. od zgodovinskih kraj ala arsenal, PSG, chelsea, itd. do podarjenih zlatih žog Messiju (2009, 2010, 2012) do resnično minimalnih kazni pri vseh packarijah katere so izvedli pri prestopih. če bi se našel nekdo ki ima pogum, bi barci za vse svinarije naložil 10 prestopnih rokov brez nakupa. tako pa se jim samo smejijo in dovolijo da nakupujejo kot so kupili Neymarja, Griezmanna, itd. upam, da ATM dobi tožbo, ampak zato ker je UEFALONA bo ATM ostal prikrajšan za denar. ob takšnih razmerah res ni težko biti "najboljši". ob pravici bi bil Messi le en navaden povrečnež, za njega bi vedeli le navijači Barcelone, danes pa ej zaradi vseh umazanij smartran kot eden izmed najboljših? dajte no. Scharz saj bi ti dal več plusov kot samo 1, ampak to je maksimum.
gullit
13. 09. 2019 17.47
+3
Gospod frel poglej vse te prestope še iz druge strani. V 50. letih se je pojavil supertalent Alfredo di Stefano. Igral je že tekmo za Barco kjer se je dokazal in že podpisal pogodbo s klubom. Potem ko je to isto tekmo videl španski diktator Franco si je izmislil dekret, da mora Alfredo igrati za real in ga je klub tudi dobil itak brez odškodnine, diktatorjev ukaz je treba spoštovati. Potem vse naprej je zgodovina, real je osvojil 5 lig prvakov zapored, za kar mu lahko čestitamo. Samo ostane pa črn madež. Toliko o prestopih.
Dami27
13. 09. 2019 19.30
-2
wow vrno si se sedemdeset let nazaj da opravičiš barco
robert hrovat
12. 09. 2019 17.21
-12
Če bi Messi rad imel Neymarja v Barceloni naj pa sam zbere tistih 200 milijonov...
alien8potnik
13. 09. 2019 09.24
+1
pri svoji bajni plači jih niti ne bi preveč pogrešal. najbolje, da s suarezem ustanovita fond "rescue neymar" in telefonsko linijo za pomoč v stiski, da bosta ata in nejc lahko izmenično jokcala.
mormnekipisat
12. 09. 2019 17.01
-14
Kva ta Messi tezi z ligo prvakov. Kollerika ,šumar,265neki in ostali pocarji , dajte mu razlozit da je LA liga tisto za kar se zivi.. C c c
grozjak
13. 09. 2019 09.11
+5
Kollerik
13. 09. 2019 13.11
+3
Razložil bi jaz tebi, tako da bi razumel za celo življenje.
ehjaehja
12. 09. 2019 16.57
-22
on zdej misli da se bo vodstvo zaradi njegovih kompleksov in želji po osvojitvi lige prvakov njemu podrejalo? narediili so še preveč namreč toliko prosjačenja in lezenja v ta zadnjo psgju ni izkusil še noben velik klub. rotili so za neymarja in bili pripravljeni prodati par izrednih talentov za neya. Če pa to ni dovolj pol pa res ne vem. Tu ga pa ja Messi vsekal mimo. Vsak razumen človek tudi navijač barce se bo strinjal z menoj:)
grozjak
13. 09. 2019 09.12
+6
grozjak
13. 09. 2019 09.14
+6
alien8potnik
13. 09. 2019 09.26
-2
berg, kako pa kaj tvoje kile? a bo? ;) pa očala si nabavi, vidim, da imaš hudo dioptrijo. če je hazard bajs, si ti messi, haha ;)
grozjak
13. 09. 2019 10.04
+4
sam mal zapirkota zezam, sej veš....predebu pa sem ja, to je res, tako kot večina ;)
grozjak
13. 09. 2019 10.04
+6
Frel
13. 09. 2019 15.18
-5
Zapiramvamusta poglej širšo sliko. Messi rabi "podložnike" kateri bodo garali za njega, on pa bo žel nagrade. tako je že od 2009 dalje. Iniesta, Eto, Xavi, Puyol. vsi ti so garali, pustili srce na igrišču, Messi pa je prišel in požel nagrade. sedaj teh ni več, in Messi rabi podložnike. kdo misliš da je uničil Neymarja? deloma tudi njegov egoizem. ampak 70 % je kriv Kjessi. Neymar se mu je podrejal, Messi to lepo izkoriščal, pobobno je bilo z IBrahimovićem. oba sta bila dovolj pametna, da sta odšla od tega provokatorja in uničevalca talentov. Ibrahimovič se ni nikdar več vrnil, Neymar je pač izbral PSG kje pa mu ne gre. sedaj hoče nazaj v Barco. kot kaže je raje druga violina podrejena Kjessiju kot pa da je v PSGju kjer ga ne marajo. IBRA je bil pameten, Neymar na žalost ni.
Frel
13. 09. 2019 15.21
-5
logično da ga hoče nazaj. brez podložnikov je Messi nulka.
ehjaehja
12. 09. 2019 16.51
-36
Messi tudi ti nisi naredil dovolj za argentinsko repko letos pa ti tvoji kolegi ter soigralci niso čisto nič očitali so bili raje tiho. živ dokaz da se človek igra trenerja ter vodstvo.
Uvolf
12. 09. 2019 18.35
+31
Zapirač...z argentino je 5x igral finale. Daj pokaži malo spoštovanja do najbolšega;)
krnekilojz
12. 09. 2019 18.40
+27
brez njega niso bili niti blizu odhod na SP, ko je on zopet začel igrati jih je sam pripeljal na SP. Nevednež in hejter si!
derek angelus
12. 09. 2019 20.33
-15
in v finalu pusno vsakic ronaldo pa evropski prvak
grozjak
13. 09. 2019 09.13
+5
kripstelj, zapirko in drekangel, trio adio.....
gullit
13. 09. 2019 11.46
+3
Tudi Ronaldo je pušnu finale 2004 na Portugalskem. oba sta pa skupaj z Messijem izvenserijska igralca in lahko uživamo da je tako.
Uvolf
13. 09. 2019 11.59
+5
Ronaldno niti blizu WC finala ni bil..kaj še le da bi bil najbolši na WC:)
gullit
12. 09. 2019 16.47
+19
Dobro je da niso kupili Neymarja ker je močno precenjen. Za ta denar bi lahko kupili Tadića pa Iličića pa še katerega ki je pač boljši kot brazilec ki vsako leto glumi poškodbo v začetku leta da gre lahko na karneval v Brazilijo.
monifa1
12. 09. 2019 18.15
+1
Hahaha , zgleda , da ti veš bolje od Messija. .
gullit
13. 09. 2019 11.47
-1
To vsak ve ki vsaj malo spremlja nogomet prijatelj monifa1.
ehjaehja
12. 09. 2019 16.46
-14
e moj Messi niti se ne zavedaš kakšno uslugo so ti naredili ko te prvič v življenju niso ubogali.