Nogomet

Messi ostaja kapetan, Koeman dokončno 'prečrtal' Suareza

Barcelona, 12. 09. 2020 15.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred prvo prijateljsko tekmo nogometašev Barcelone v "ogrevanju" na novo sezono je novi trener Kataloncev Ronald Koeman s seznama igralcev izpustil napadalca Luisa Suareza, kar si španski mediji razlagajo kot dokončni signal, da Nizozemec na Urugvajca ne računa več. Lionel Messi, ki se je v preteklih tednih prav tako resno spogledoval s slovesom, pa ostaja kapetan.

Kapetanski trak Barcelone ostaja na roki Lionela Messija (na fotografiji).
Kapetanski trak Barcelone ostaja na roki Lionela Messija (na fotografiji). FOTO: AP
S tekmo v Eibarju med istoimenskim domačim prvoligašem in Celto iz Viga se je v soboto popoldne tudi uradno začela nova sezona v elitni španski Primeri Division. Obračun se je končal brez golov, tekme klubov, ki so nastopali v zaključku evropskih tekmovanj (državni prvak Real Madrid, podprvak Barcelona in v pretekli sezoni tretjeuvrščeni Atletico Madrid ter četrta Sevilla), pa so prestavljene na poznejši termin.

Pred sobotno prijateljsko tekmo z Gimnasticom iz Tarragone, ki bo prva preizkušnja za nogometaše Barcelone po zaključku pretekle sezone, novi trener članske ekipe Kataloncev Ronald Koeman na seznam igralcev ni uvrstil urugvajskega napadalca Luisa Suareza. To je po poročanju spletne strani madridskega športnega dnevnika AS "definitiven" znak, da Koeman tretjemu najboljšemu strelcu v zgodovini kluba daje proste roke pri izbiri novega delodajalca. Po nekaterih informacijah si Suarezovega slovesa bolj želi vodstvo kluba kot Koeman, potem ko so se mediji že kmalu po njegovi predstavitvi v novi vlogi razpisali o tem, da je v kratkem telefonskem pogovoru napadalcu povedal, da nanj ne bo računal. Med izbranci za sobotni obračun s katalonskim tekmecem ni niti čilskega vezista Artura Vidala, ki naj bi v kratkem okrepil milanski Inter.

Na seznamu igralcev je tudi Lionel Messi, za katerim je nekaj turbulentnih tednov, kljub vsega nekaj treningom pod novim vodstvom pa naj bi zaigral že v soboto zvečer, kot tudi Philippe Coutinho, ki se je vrnil s posoje pri Bayernu. Še bolj zanimiva informacija kot Koemanov seznam je pred večerno tekmo druga (uradno) potrjena novica, da 33-letni argentinski zvezdnik Messi, ki je s klubom v karieri že osvojil kar 34 naslovov, ostaja kapetan. Drugi, tretji in četrti kapetan, kakor je vse od slovesa legendarnega kapetana Andresa Inieste, ostajajo Sergio Busquets, Gerard Pique ter Sergi Roberto, kar najbrž prav tako dokazuje, da Koeman nanje v prihajajoči sezoni še kako računa, čeprav so se prihodnosti vseh omenjenih znašle pod velikim vprašajem po katastrofalnem zaključku sezone v Ligi prvakov, ko je bil od Barce v četrtfinalu boljši Bayern (2:8).

Nihče ni želel novega 'požara'
"Klub ni želel še več požarov. Tega si ni želel niti Koeman, ki je kapetane imenoval na lastno pest. Tega si ni želel niti Messi, ki bi lahko kapetanski trak zavrnil in s tem začel celo vrsto sumničenj v slačilnici, ki ji nedavno (Messijevo, op. a.) sporočilo o tem, da klub nima nikakršne vizije, ni niti slučajno godilo," je na svoji spletni strani zapisal AS, ki se je spomnil na številne težke besede, ki jih je v zadnjem času na račun klubskega vodstva in predvsem predsednika Josepa Marie Bartomeua izrekel Messi. 

A kljub temu mu bo levo nadlahtnico še naprej krasil kapetanski trak, to je po mnenju časnika AS znak, da želijo na Camp Nouu "sprostiti napetost", kar je bilo razvidno že ob Messijevi vrnitvi na treninge. Prišel je prvi in kot prvi tudi izbral treniranje na proste dni, klub pa s pohvalami na njegov račun prek družbenih omrežij ne skopari.

"Nihče ne bo pozabil zgodovinske nevihte, ki se je razbesnela 25. avgusta, ko je v javnost pricurljalo, da je Messi poslal priporočeno pismo Barci, v katerem je potrdil, da bo pogodbo enostransko razdrl s pomočjo klavzule, za katero je na koncu postalo jasno, da ni bila uporabna. Navijači Barcelone so bili dva tedna v šoku. Kljub temu so v zadnjih sedmih dneh vpleteni odločeni, da bodo poskusili zabrisati te spomine. Navzven jim to, zahvaljujoč tovrstnim potezam, uspeva. Druga stvar pa je, kaj se dogaja v slačilnici, ki ima, v tem trenutku, še vedno istega kapetana," še opozarja AS.

V soboto zjutraj je z novimi soigralci vadil tudi reprezentant Bosne in Hercegovine Miralem Pjanić, ki je v katalonsko prestolnico zaradi pozitivnega testa na okužbo z novim koronavirusom iz vrst torinskega Juventusa prišel s 14-dnevno zamudo:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

magura
12. 09. 2020 20.21
-2
...tudi meni ta tikataka igra Barcelone zelo preseda - bo treba prestavit v višjo prestavo,...nekatere igralce je ta način igre vrgel v neko sivo povprečje - vemo pa kako prodoren in hiter zna biti Lessi,..aja, nisem fan Barce,...
Vladimir.Krutov
12. 09. 2020 21.38
+4
Lepo.....če je leo lessi.....si pa ti zame RUNO.....tudi lepo ime...
Barni3
12. 09. 2020 19.00
+15
ma nehite ze zanicevat koemana...tip je povezu nizzemsko reprezentanco in pod njegovo taktirko je igrala super dobro....ce mu uspe povezat barco (prepricat igralce da tečejo) bo poezija spet ker dejnasko tika taka se vedno je sam premal gibanja igralcel brez zoge....ce bojo zacel gibat to pomeni ogromno porstora za mesija, ki ma po mojem mnenu se dinamita u nogah...
brodarko
12. 09. 2020 18.26
+3
...spogledoval s slovesom... Mu je mižikal.
kajedaj
12. 09. 2020 18.42
+4
stanga123
12. 09. 2020 18.00
+16
Zanimivo bo spremljat igralca, kateri želi oditi iz kluba
HALAcR7
12. 09. 2020 17.42
+0
Izmišljen prestop,da ovce pozabijo 8:2
gogi_
12. 09. 2020 17.15
+10
Kot navijac Barcelone mam slab obcutek s tem trenerjem,tole se bo slabo koncalo,ta koeman bo pozabljen,slaba sezona brez lovoril pa ne. Zalostno za najboljsega igralca da mora trpeti tako obravnavo. Po novem letu bo bolje ko koeman odide.
Prvivvrsti
12. 09. 2020 19.33
+4
Vejice, presledki, velike začetnice, tudi to je fuzbal.🏃🚵🚴👼