Nogomet

Messi do 35. lovorike z Barco: Nekaj posebnega je biti kapetan tega kluba

Sevilla, 18. 04. 2021 09.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Barcelona je v finalu španskega pokala prekinila niz brez lovorike, ki je trajal vse od osvojitve španskega naslova v zaključku sezone 2018/19, ko je ekipo vodil še Ernesto Valverde. Lionel Messi je tako v vlogi kapetana Barce dvignil šele svojo drugo trofejo, medtem ko še vedno ni jasno, če je bil morda to celo njegov zadnji pokalni finale v dresu katalonskega velikana.

Ekipa Barcelone proslavlja naslov.
Ekipa Barcelone proslavlja naslov. FOTO: AP
Skoraj brezhibno predstavo je v osrčju obrambe Barcelone odigral branilec Gerard Pique, ki je igral pod injekcijo. "Zelo sem vesel za veterane in tudi za mlade. Vsi so stopili v ospredje, mladi pa so pokazali, da je pred njimi izvrstna prihodnost," je dejal Pique, ki se je s soigralci v letošnjem pokalnem tekmovanju sicer večkrat vračal iz izgubljenih položajev, nazadnje v polfinalu proti Sevilli, ko so Katalonci nadoknadili uvodni poraz z 0:2 na gostovanju in na domačem Camp Nouu napredovali po podaljšku. "Če gremo na vse možne naslove? Jasno. Naredili smo 'reset' v tem letu 2021, (novi predsednik Joan, op. a.) Laporta nam je prinesel veliko upanja. Če osvojimo pokal in prvenstvo, bo ta sezona izvrstna," je dejal Pique.

Lionel Messi se je po zadnjem sodnikovem žvižgu in izjemni predstavi celotne ekipe, ki je v Sevilli deklasirala Athletic Bilbao (4:0), spretno izogibal intervjuju s špansko televizijo ter na kratko spregovoril le za klubsko Barca TV. Gotovo se je zavedal, da bi moral kljub odlični predstavi in novemu osvojenemu kosu srebrnine odgovarjati tudi na neprijetna vprašanja o svoji prihodnosti na Camp Nouu, kjer so glasno proslavili velik uspeh na zelenici in se je še pred nekaj meseci zdelo, da bo Barca zgolj nemočni opazovalec večnih tekmecev v španskem prvenstvu.

Messi je zablestel z dvema goloma, sploh prvi je bil po prodoru globoko s svoje polovice ter izmenjavi podaj s še enim velikim junakom dvoboja Frenkiejem de Jongom prava paša za oči. Argentinec se je razveselil že 35. naslova v svoji karieri, ki jo je kot profesionalec v celoti preživel kot član katalonskega ponosa. Po slovesu Andresa Inieste je prevzel kapetanski trak, a vse od tedaj, ko je v zaključku sezone 2018/19 dvignil trofejo za naslov španskega državnega prvaka, se s soigralci ni več veselil, zato je bil po koncu sobotnega večernega obračuna še toliko bolj zadovoljen.

Vrhunci tekme Athletic Bilbao ‒ Barcelona:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Nekaj posebnega je biti kapetan tega kluba'
"Res sem vesel za to skupino igralcev, ker so si zaslužili nekaj veselja," je dejal za Barca TV. "Res je nekaj posebnega biti kapetan tega kluba, kjer sem preživel vse življenje, zato je zame res posebna pokalna lovorika, ker sem jo tudi sam lahko dvignil," je nadaljeval Messi, ki mu je v častni loži, kot veleva običaj, čestital tudi kralj Felipe, medtem ko je predsednik Joan Laporta s sodelavci le stežka zadrževal veliko navdušenje ob osvojitvi prvega kosa srebrnine po povratku v klub, ki ga je leta 2010 zapustil v rokah najtrofejnejše generacije vseh časov. Ta je samo v času njegovega mandata osvojila štiri državne, dva pokalna in tri superpokalne naslove ob seveda dveh naslovih v Ligi prvakov in enem naslovu svetovnih prvakov.  

"Za nas je bilo to naporno leto, res pa je pomembno, da lahko zdaj proslavimo ta pokal in napademo državni naslov," je dodal Messi. "Bolj kot karkoli je bilo to leto drugačno, gre za leto tranzicije, z veliko mladimi, ki prihajajo. Zdaj ekipa postaja močnejša. Osvojili smo to trofejo, a še veliko je do konca v La Ligi. Veliko se bo zgodilo od zdaj pa do konca sezone."

Statistika tekme Athletic Bilbao – Barcelona.
Statistika tekme Athletic Bilbao – Barcelona. FOTO: Sofascore.com

Koeman: Leo je tisti, ki odloča o svoji prihodnosti
Med strelce se je na sobotnem obračunu sicer vpisal tudi odlični De Jong, medtem ko je po valovih neuspešnih napadov Kataloncev pomemben prvi zadetek v drugem polčasu dosegel Antoine Griezmann, seveda nekdanji član velikega Athleticovega tekmeca Real Sociedada. Baskovski "levi" so se na seviljski olimpijski stadion vrnili le nekaj dni po izgubljenem pokalnem finalu za minulo sezono, ko jih je ustavil ravno Real.

Messi je v tej sezoni, ki je bila po ocenah nekaterih najslabša v njegovi karieri, dosegel že 31 golov v vseh tekmovanjih. Laporta v izjavah po tekmi sicer ni povedal nič novega glede situacije z Messijevo pogodbo in/ali glede prihodnosti trenerja Ronalda Koemana. Ta je s širokim nasmeškom proslavljal zadnje zadetke svojega moštva na tekmi, med proslavljanjem naslova pa je bil opazno zadržan. Tudi Laporta ni želel potrditi, da bo legendarni branilec in zdaj trener kluba trener Barce tudi v sezoni 2021/22.

"Nikoli ne veš, ker je Leo tisti, ki bo odločal o svoji prihodnosti," je po tekmi dejal Koeman ob vprašanju, če misli, da bo osvojitev španskega pokala pomagala pri prepričevanju Messija. "Kot je predsednik dejal, bomo storili vse zanj, da bo ostal še veliko let. Ponavljam se v finalu je spet pokazal, da je najboljši na svetu."

Nogometašem se je v slačilnici pridružil tudi predsednik Laporta:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Slavje na avtobusu z nogometaši in ostalimi člani ekipe Barcelone je posnel vezist Miralem Pjanić:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Moteče govorice, ki pa jih tudi razume
Med tistimi, ki so proslavljali šele svoj prvi naslov z Barcelono, so bili tudi Griezmann, De Jong in Pedri, ki se je v svoji prvi sezoni v Kataloniji prelevil v enega ključnih nogometašev in španskega članskega reprezentanta. Koeman je dejal, da upa, da bo občutek osvojitve prvega kosa srebrnine še malce dvignil ekipo v lovu na vodilna kluba španskega prvenstva, madridska Atletico in Real, s katerima je Barca v "mrtvem teku" za državni naslov.

"Lahko rečem le to, da imam še enoletno pogodbo. Vsi vedo, kaj počnemo, kakšne spremembe smo naredili od prvega dne, ko smo prišli," je dodal Koeman, čigar prihodnost je bila spet vsaj malce bolj pod vprašajem po nedavnem razočaranju na "el clasicu" v Madridu (2:1). "Včasih mi gre na živce, saj se (govorice, op. a.) menjajo iz dneva v dan, malce je tudi pretirano. A v velikem klubu, kot je Barcelona, moraš osvojiti reči, tako da to razumem," je še sklenil Koeman, strelec zmagovitega gola za morda najpomembnejšo lovoriko v zgodovini Barce leta 1992 v finalu Lige prvakov.

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (228)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ledr
19. 04. 2021 12.26
+2
Sem prvi, ki sem vseskozi trdil, da če kdaj, potem letos Barca ne more osvojit pri milem Bogu nič!!! Glede na igro, ki so jo prikazovali letos, sem bil v to res trdno prepričan. No na srečo se stvari spreminjajo. Igra je bistveno boljša, tudi lovorika je tu. Res neverjetno. Sedaj pa naj osvojijo še La ligo, pa sem jaz "mrtev". Od šoka! Pozitivnega seveda ha,ha...
resnicaosvobaja
18. 04. 2021 19.33
+7
35 lovorik srebrnine ...to je skoraj 3x več kot zlatnine...
resnicaosvobaja
18. 04. 2021 19.45
+8
resnicaosvobaja
18. 04. 2021 19.07
+4
Messi s 7 osvojenimi lovorikami Copa del Rey sploh ni igralec z največ tovrstnimi lovorikami. Res je tudi , da se ostala dva z enakim številom ves čas šlepata .... Busquets in Pique ...
Vladimir.Krutov
18. 04. 2021 18.56
+9
Messi zbiralec pokalov...sedaj pa lepo mirno v vsako naslednjo tekmo...kljub veliki krizi..finančni in vodstveni se nisi osramotil...lepo je videti nasmejanega leaa in skupek mladih talentov ki se iz tekme v tekmo trudijo dokazati da si zaslužijo mesto pri barci...pa tudi če bo treba še leto ali dve malo posedeti na klopi.....vstrajajte naprej vaš trenutek je vse bližje....barca ima svetlo prihodnost....
Škrnicl
18. 04. 2021 18.40
-5
Močno upam, da vsem trem pajacom, ki ste tukaj napisali dvesto komentarjev, Messi časti kakšno pivce...
resnicaosvobaja
18. 04. 2021 18.59
+6
Žal nismo vratarji...dobi pa 2 steklenici Unai Simon, ko bo čas za to...
Vladimir.Krutov
18. 04. 2021 19.14
+5
Verjetno čez eno ali dve leti bo pivo na mizi...
resnicaosvobaja
18. 04. 2021 19.35
+4
Prehiteti mora le Ronalda in potem še tistega Čeha
Vladimir.Krutov
18. 04. 2021 19.39
+3
Ni panike...se oba zavedata da je to neizbežno....rekordov bo še kar nekaj zrušil....se kaže neka slika kaj ima v mislih....upam da uspe...
Kollerik
18. 04. 2021 18.31
+8
217 komentarjev do sedaj.... Barca més que un club!
resnicaosvobaja
18. 04. 2021 18.14
+6
Halar, kako boš razložil Alcoyani, da ni povabljena v superligo ?
HALAcR7
18. 04. 2021 16.55
-14
Kakšne bodo bolečine slamnatih navijačev,ko Real osvoji pravo lovoriko Ligo prvakov in laligo,,,
Konan
18. 04. 2021 17.06
+8
LojzekBojzek
18. 04. 2021 21.25
resnicaosvobaja
18. 04. 2021 16.32
+10
Messi je danes za razliko od prejšnjih let Messi in Xavi in Iniesta
HALAcR7
18. 04. 2021 16.53
-12
prava resni.ca
18. 04. 2021 17.51
+7
resnicaosvobaja
18. 04. 2021 18.12
+6
Ko Halar govori, z vsemi šestimi spregovori...
LojzekBojzek
18. 04. 2021 21.26
resnicaosvobaja
18. 04. 2021 16.29
+10
Je to res ? Messi igralec z največ goli+asistencami v zgodovini-Messi,najboljši po danih golih glede na odigrane minute-Messi,največ zlatih žog-Messi,največ golov v enem letu-Messi,največ asistenc v enem letu-Messi,največ osvojenih nagrad za najboljšega strelca-Messi,največ individualnih nagrad v zgodovini nogometa Messi,igralec z največ goli in asistencami v finalih in to 44,kar je 22 več od naslednjega MESSI,edini igralec v zgodovini ki je zabil 30 ali več golov v 13 zaporednih sezonah MESSI...in da celo ni igral toliko sezon kot Ronaldo ?
resnicaosvobaja
18. 04. 2021 16.24
+9
Cripstoned: rajši imam zmago na obeh elklasikih in madrilenih v prvenstvu kot pa zmago v pokalu...Cripsi , a ni lepo, ko smo oboji veseli ?
blablablabla
18. 04. 2021 16.05
-3
Vsi vi tule ki se przigate realovci in barcelonarji ste ena velika tragikomedija in ne neki realni navijaci!
Kollerik
18. 04. 2021 17.28
+1
resnicaosvobaja
18. 04. 2021 19.46
Lahko bi še 2x zapisal svoj nick pa bi povedal isto
Konan
18. 04. 2021 15.42
+5
Mater ronci raztura danes proti atalanti😂😂
Konan
18. 04. 2021 15.41
+7
Bravo barca, skoraj 200 komentarjev zaradi hejterjev, bravo messiiii, najboljši v zgodovini
Brgolino
18. 04. 2021 14.51
+7
Bravo barca...le tako naprej
samomojemnenje
18. 04. 2021 14.04
+8
Obliž na velike rane, ki jih je Barca utrpela zadnje čase. Od menjave Valverdeja s Satienom, pa Bayern in PSG, do Bartomea in katastrofalnega začetka sezone, ko sem res že pomislil, da se bodo borili za uvrstitev Evropa ligo.
resnicaosvobaja
18. 04. 2021 13.38
+7
Največji je Barceloni priigral 35 lovorik od 97 v vsej zgodovini kluba, kar je več kot tretjino lovorik kluba z največ lovorikami...
Petarda10
18. 04. 2021 13.06
+4
Garnde leo! visca el barca
Pa3ot
18. 04. 2021 13.01
+9
Glavno je, da se imamo "fajn" 👏🏆
LojzekBojzek
18. 04. 2021 12.49
+0
moj idol a lohk greš na naslov 100p