Nogomet

Messi (nezadovoljen) ostaja pri Barci: Predsednik ni držal besede

Barcelona, Madrid, 04. 09. 2020 11.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
A.V., J.K., T.Š.
Komentarji
263

Zgodba o nesoglasjih med vodstvom Barcelone in Leom Messijem se je razpletla, vsaj za eno leto. Barcelonin prvi zvezdnik je sporočil, da ostaja v klubu še eno sezono, čeprav je ponovno zatrdil, da je hotel oditi. A zaradi pravnih zapletov se je odločil, da bo "oddelal" še eno leto po pogodbi, ob tem pa je bil zelo kritičen do vodstva kluba.

Zgodba o najboljšem nogometašu na svetu Lionelu Messiju in njegovem sporu z Barcelono je dobila nov zasuk. Potem ko je bilo po številnih medijskih ugibanjih že skorajda jasno, da odhaja iz Barcelone, je sedaj prišlo do preobrata in Argentinec bo še eno sezono nosil Barcin dres in bo izpolnil svojo pogodbo do leta 2021. "Nisem bil zadovoljen in hotel sem oditi. Tega mi niso pustili na noben način in zato bom ostal, da ne pride do pravnega problema. Vodstvo kluba na čelu z Bartomeuom, ki ni držal besede, je katastrofa," je dejal Messi.

"Nadaljeval bom pri Barceloni in moj odnos se ne bo spremenil, ne glede na to, kako močna je bila želja, da odidem. Povedam sem v klubu, predsedniku, to sem jim govoril celo leto. Mislil sem, da se je moj čas pri Barceloni iztekel, na žalost, vedno sem hotel kariero končati tukaj. Predsednik mi je vedno govoril, da se bom lahko na koncu sezone odločil, če bom želel oditi, ali ostati, na koncu ni držal besede. Želel sem zmagovalni projekt, osvajati lovorike, da bi se širila legenda o uspešnosti Barcelone. Resnica je, da ni bilo pravega projekta in načrta že zelo dolgo časa, nekaj premetavajo in žonglirajo, da pokrijejo luknje in gre stvar naprej," je bil v intervjuju za Goal.com kritičen argentinski nogometaš do vodstva kluba in predsednika Josepa Marie Bartomeua

"Presednik ni držal besede, čeprav mi je dejal, da bom prost igralec. Edina možnost je bila, da grem na sodišče. A nikoli ne bi šel na sodišče proti Barci, ker je to klub, ki ga ljubim, ki mi je dal vse, od takrat, ko sem prišel sem. To je klub mojega življenja, tukaj sem si ustvaril življenje, Barca mi je dala vse in sam sem ji dal vse, zato mi nikoli ni prišlo na misel, da bi šel na sodišče," je še dejal Messi.

Messijev oče La Ligo obtožil pristranskosti
Jorge Horacio Messi je na predsednika organizacije LaLiga, Javierja Tebasa, naslovil pismo, ki je v petek zakrožilo tudi po španskih medijih. Ti so poročali o tem, da se bo Lionel Messi vsak hip odzval na govorice, ki ga po uradno podani zahtevi za prestop selijo iz katalonske metropole, a je vnovič javno "govoril" zgolj njegov oče oziroma agent. Ta je v pismu obtožil LaLigo "očitne pristranskosti".

"Jasno je, da odškodnina 700 milijonov evrov, ki jo predvideva prejšnja klavzula 8.2.3.5., absolutno ne velja," je med drugim zapisal Jorge Messi, ki se je tako odzval (tudi) na uradno izjavo LaLige, ki je pred časom postregla z informacijo, da je zanje klavzula v pogodbi med Barcelono in Lionelom Messijem še vedno veljavna. Kljub temu argentinski tabor ni konkretno spregovoril o prihodnosti nogometaša, potem ko je v četrtek tudi Jorge Messi potrdil, da je možno, da bi njegov sin v klubu ostal še vsaj eno sezono.

"Ni nam znano, katero pogodbo so analizirali in kakšna je osnova, na kateri so sprejeli ta zaključek," še piše v pismu Jorgeja Messija. "Gre za jasno napako z njihove strani."

Leo Messi
Leo Messi FOTO: AP

Modrić: Messijev odhod bi predstavljal veliko izgubo za vse
"Ko je odšel Cristiano Ronaldo, so se prav tako mnogi spraševali, kakšne posledice bo to imelo za špansko La Ligo," pa se je morebitnega odhoda Messija iz Barcelone dotaknil dolgoletni vezist Real Madrida Luka Modrić. "A se je življenje v Madridu nadaljevalo, nogomet pa je ohranil svoj čar. Čeprav vemo, kako pomemben je bil Cristiano za Real Madrid in La Ligo nasploh," je o pereči temi zadnjih dni dejal 35-letni Zadrčan, ki je v nadaljevanju pogovora za francosko tiskovno agencijo AFP izpostavil naslednje:

"V vsakem primeru bi bil Messijev odhod velika izguba za vse, ki deluje(m)o v španskem nogometu. Toda preteklosti se ne da spreminjati, to je pač nogomet, ki piše najrazličnejše zgodbe. Z drugega zornega kota gledano, bi v tem primeru pridobili nekateri drugi nogometaši, ki so dolgo časa živeli in igrali v Leovi senci. To bi bil trenutek, ki bi ga taisti morali znati izkoristiti. Kljub vsemu si želim, da bi Messi nadaljeval svojo zgodbo z Barcelono."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (263)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

samomojemnenje
05. 09. 2020 21.48
+2
Messi se danes spet ni udeležil obveznega testiranja na korona virus. Če se še tretjič ne udeleži, pomeni to suspenz.
alien8potnik
05. 09. 2020 20.31
+0
če se s koemanom nikakor ne bo ujel, kaj bo? bo odšel v zimskem roku, da vsaj kaj iztrži barsa? to bo zanimivo zdajle. vemo, kaj pomeni rastur v slačilnici. prav nič dobrega.
Kollerik
05. 09. 2020 21.02
+2
Če pa se BO ujel s Koemanov, lahko to pomeni razturačino! Suarez gre, nekaj drugih tudi, Raketa je že v svoji Seviliji. Koemna bo zelo verjetno znal uporabit Griezzmana in Coutunha in tudi Barto ne bo večen.Če bodo stvari šle v pravo smer, lahko Messi celo podpiše še za naslednje dve leti!
samomojemnenje
05. 09. 2020 21.37
+7
Sem včeraj gledal Nizozemsko in najboljši na terenu je bil de Jong. Je pa igral na mestu zadnjega veznega, kar je njegova pozicija in je delil žoge kot za šalo, razigraval napadalce s podajami, zadel vratnico, podal odličen predložek za gol, skratka tu bi moral igrati v Barci, pa sta ga tako valverde, kot tudi Satien tiščala na sprednjega veznaga. Po mojem bo pri Koemanu prva izbira za zadnjega veznega pred Bousqetsom. Upam. Ker fant definitivno zna.
Hachi
06. 09. 2020 10.55
+0
Glede na to,da mu sedjćaj klub nagaja, sam osebno ne bi odsel v zimskem prestopu.bi nasel klub,podpisal pa nogo pogodbo brez odškodnine s 1.6.2021.lahko si ga Barca zeli prodati v zimskem prestopnem rokz,a ce on ne bo podpisal,se lahko na glavo postavijo.
Watasse
05. 09. 2020 12.52
+2
hahahaha deluje(m)o, sedi 1🤦‍♂️🤣
Iztok Draksler
05. 09. 2020 12.12
+6
kaksno moc ima ta Bartomeu...za svpj ego bo naredil da bo messi ostal..a a barca trpela..cer
Iztok Draksler
05. 09. 2020 11.57
+0
eno tekmo bo igral..pol bo pa kao se poskodovall..auu boli me..in bo sedel..no recim da bo tako...en scenarij..in kaj ima potem barca od tega...ja nc..on pa ma...
poserjemsenavas
05. 09. 2020 11.52
+1
sem napovedal že na začetku, da ne bo šel nikamor.
alien8potnik
05. 09. 2020 10.54
+12
berem, da je njegova letna plača 154 mio eur bruto. toliko stane barso messi. to je noro. barsa je v totalnem minusu. s čim bo kupila okrepitve??? s kadrom, ki ga ima, vidimo, kje je. kljub messiju v ekipi. če to ni še zadnja norost bartomea, ne vem, kaj je. ta človek bo spravil barso v stečaj. in potem bo messi odkorakal brez centa kupnine. noro, da bolj noro biti ne more.
Iztok Draksler
05. 09. 2020 11.59
+4
eh brezveze....uprava te barce je tako mim da..ne vem....eh...kaze da jih niso dobili dovolj po glavi ..se bi radi...pa naj..naj jih tolčejo
Kollerik
05. 09. 2020 12.30
+1
cripstoned
05. 09. 2020 12.39
-3
iztok ze oktobra bo real madrid poskrbel za nove bolecine...kljub temu da bo sojenje mocno v korist podpovprecne barcelone...repriza decemberskega elklasika pac..
alien8potnik
05. 09. 2020 15.43
+1
kollerik, ne primerjaj ostarele barse z bayernovim kadrom. malo realnosti, prosim. ni vse v flicku (beri: trenerju). je pa ogromno, ja. a koeman ni flick. in z messijem ni kemije. prvi sestanek med njima je bil polom. njegove telefonijade igralcem prav tako. bojim se, da ste sfalili s tem trenerjem.
Kollerik
05. 09. 2020 17.42
+3
Lewandowski- 32 let, Alcantara- 29 , Mueller - 30 , Neuer- 34, Boateng- 32... Res je mlad ta Bayernov kader.... Je Flick kupoval nove okreptve???
Kollerik
05. 09. 2020 17.43
+0
Cripso, teta karma te posluša...da se ne boš spet skrival po luknjicah, kot toliko krat do sedaj.
alien8potnik
05. 09. 2020 20.27
-1
pa ostali, kollerik? ful močni mladi igralci. celo devetnajstletnik med njimi. glej, meni je vseeno, če ti verjameš v nezadovoljnega in nemotiviranega messija in večno isto druščino. ne vem, sicer, kako si predstavljaš, da bi bila videti vaša naslednja tekma z bayernom. a tako, da bi koeman prelisičil flicka in boste nadoknadili ta prepad v kvaliteti, ki vas je doletel zadnjič?
cripstoned
05. 09. 2020 20.29
-2
kollerik kako dvolicno...pa ravno ti se skrivas navijaci real madrida pac ne..4x v 5letih ne ves kaksno veselje je to...se na mnoga leta hejter..
Kollerik
05. 09. 2020 21.07
Ob Javi Martinezu - 32 let, ki sem ga zgoraj pozabil navesti, to pomeni skupaj šest 30 + igralcev! In če že imaš Barco za starce, malo pobrskaj tudi pri Realu, da ti jih ne bom jaz našteval...
Kollerik
05. 09. 2020 21.11
+3
Seveda verjamem v Messija, kot vsi drugi. Prepad v kvaliteti pa bi ravno tako lahko doletel tudi koga drugega, ki še vedno mislil da je bolj kvaliteten, kot je to v resnici. Če bi le naletel na takšen Bayern, kot je to sedaj! Barca sedaj vsaj ve, kje je. Nekateri še to ne.
samomojemnenje
05. 09. 2020 21.41
+3
Če Cripstoneda zbudiš sredi noči, bo skočil v zrak in začel vpiti "4x v petih letih, 3x zapored"...Po mojem je to napisal na tem portalu že več kot 200x. Sicer pa Cripstoned živi v deželi Cripstonlandiji, kjer imajo nogometne ekipe na igrišču 15 igralcev. In v tej deželi so znani po nebulozah.
cannaboom
05. 09. 2020 10.47
+3
obljuba je obljuba,zvestoba do groba,tudi ce v garderobi nebo vec priviligiran in bo vecino casa grel klop.Klub je dobro povedal da bo naredil vse da uška ostane.Tudi on je grozil da bo naredil vse da zapusti Barco. Kdo je tu zmagovalec!!
ehjaehja
05. 09. 2020 10.49
+1
Maxx365
05. 09. 2020 11.02
-2
Barca ga je na silo zadržala zato, da bo grel klop, najboljši igralec na svetu?
cannaboom
05. 09. 2020 11.12
+2
Najboljši igralec sveta,zato je letos osvojil vse kar se je dalo....a ne?? Aja, še zlato žogo mu bodo podelili!! Ne blodi!!!
Maxx365
05. 09. 2020 16.20
-1
Kakorkoli, nisi pa razumel bistva. Barcin najboljši igralec ne bo sedel na klopi, to je vendarle vsakemu pametnemu jasno.
KavčStrokovnjak
05. 09. 2020 10.38
+10
Nikoli niti v najbolj divjih sanjah si nisem predstavljal takšne končnice kariere Messija! Sem navijač Real Madrida ampak po mojem bi moral Leo po končani karieri igralca ostat v FCB kot ali trener ali predsednik. Skratka svojemu statusu žive legende primerno. Ni mi prijetno spremljat kaj mora prestajat tako on kot njegova družina. Povedal je, da je cela družina jokala, ko jim je povedal zakaj želi stran. Pohlep je največje zlo človeštva.
beauceron
05. 09. 2020 16.30
+0
Hachi
06. 09. 2020 11.21
+1
Bom rekel takole.vsaka palica ima dva konca.to,kar je prej Messi delal Barci,je sedaj Barca vrnila njemu.vsakic,ko si se pogovarjali o novi pogodbi,je grozil z odhodom, zahteval grozne povisice,da bo se naprej klub v njegovem srcu,ko so mu v vsem sli na roko,pa je podpisal,da ostane.sedaj je dobil nazaj.sedaj pa je Barca njega stisnila v kot.osebno takega karakterja ne bi zelel v ekipi,ker nima od tega nic ne klub,ne slačilnica in to se je v zadnjih letih lepo videlo.pohlep pa je verjetno vecji na Messijevi strani kot na klubski,glede na to,da bo naslednje leto odsel kot prost igralec,pa se celo leto ga bodo morali placevati.
cripstoned
05. 09. 2020 10.31
+12
slaba novica za barcelono in njen razvoj...
olimpija007
05. 09. 2020 10.20
-6
Grande Leo 🐐🐐
olimpija007
05. 09. 2020 10.20
-9
Grande Leo poskrbel za še en šok pri madridskih navijacih juventusa 😂😂
ehjaehja
05. 09. 2020 10.38
+5
HAHAHAHA a si pogledal kdaj je nazadnje zadel na elklasiku???
dark horse
05. 09. 2020 11.09
+0
Zatvaralo toliko kot jih je dal realu če še da kakšnega ali pa ne pacient
ehjaehja
05. 09. 2020 11.31
+2
Kollerik
05. 09. 2020 18.40
+2
slo_veter
05. 09. 2020 10.14
+14
boljša varijanta Messi gre, Barca pobere milijone in še kakšno igralsko kompenzacijo ter z dvema ali tremi dodatnimi nakupi, naredijo korak naprej . Verjetno bi bilo premalo za srebrnino a korak naprej. Sedaj pa bodo samo še čakali eno leto in na koncu imeli res prazno denarnico in potem bo potrajalo 5 let, da se poberejo . Tudi Messi razen nekih trenutkov proti nižjim rangiranim ekipam letos ni pokazal prav veliko in njegov resen problem je obrambni del igre. Ta je sila bleda in trend, ki se je z Liverpoolom in letos Bayernom ponovim, visoka obramba prisilit v izgubo žoge pred polovico. Barcelona se še kar drži tika taka .. na sredini in potem skozi luknjo Messiju . Sedaj pa ko boljše ekipe pritisnejo preden se sredina razvije.. je tekma za Messija samo še sprehod po zelenici , žogo pa vidi samo od daleč in rezultati -6 so še daleč preblagi. Mislim da jih mora kakšen Majorka zbrcat -7 da jim bo to kapnal.
alien8potnik
05. 09. 2020 10.13
+13
eni upate, da bo messi podaljšal. zakaj bi? tudi če odide bartomeu, bo barsa rabila nekaj let, da se spet postavi. tega časa pa messi nima več. on hoče zmagovit projekt zdaj. ne čez pet let.
wazzaunited
05. 09. 2020 10.12
-7
Kolk bo prodaja dresov za Messijevo zadnjo sezono v Barci prinesla se ni noben vprašal? Bo Barca kar orng boost pri prodaji dresov dobila. In mislim, da bo Barca v vsakem primeru v plusu, tudi če gre Messi zastonj drugo leto
alien8potnik
05. 09. 2020 10.43
+3
ti si pa resen optimist. a veš, kolikšna je njegova plača? in to bi ti pokril s prodajo dresov????
cripstoned
05. 09. 2020 10.11
-4
enako kot pri copi in argentini..messi kraljica drame... bolje da se govori o njegovem odhodu kot pa o brutalizaciji bayerna...sam pri sebi je vedel kaj in kako... spet mu je uspelo preslepiti svoje navijace...
Kollerik
05. 09. 2020 12.35
+3
Ko je Barca jezna in razočarana, se ponavadi slej ko prej znese nad ubogim Realom... stara praksa pač... Težko vam bo oktobra, ljubljenci sodnikov, težko...
cripstoned
05. 09. 2020 12.41
-6
hahahaha zakaj bi bilo oktobra realu tezko ce pa bo zdemoliral barcelono z messijem ali brez...ves kako sta se razpletla zadnja 2 elklasika pa ceprav je moral real madrid igrati proti 15im...spet bos izginil...tako kot si od decembra do junija..
alien8potnik
05. 09. 2020 10.08
+5
in vi pravite za nekatere klube, da so umetni? izgubili ste dušo. samo kupovali še boste (če bo denar). la masia????? kje je?????
alien8potnik
05. 09. 2020 10.05
+7
hm, in vi ste tega veseli? človek hoče oditi, izigral ga je bartomeu, vdal se je v usodo in bo pač odšljakal še teh 10 mesecev. in tega ste veseli? tega, da bo odšel povsem gratis. v tem letu pa barso stal nadaljnih astronomskih 100 mio? dvomim, da človek brez prave motivacije, brez tiste iskre, lahko da od sebe vse. ne vem, no. jaz cr7 na ta način ne bi želel v rm. ko je hotel oditi, je pač odšel.
ehjaehja
05. 09. 2020 10.06
+0
a sem ti rekel da bo ostal pa mi nisi verjel?
Iztok Draksler
05. 09. 2020 09.26
+8
meesi bi rad stran..ok..saj vemo..pri barceloni...cisto zmedeni...uprava je kot kura brez glace..katastrofa..mislm....kr neki
lotmerzanec
05. 09. 2020 09.19
+12
Ne vem ali je vodstvo Barcelone normalno?? Držati igralca po sili v klubo bo povzročilo več škode kot koristi!! Tako slabo kot Mesi lahko igra ga Barca ne more plačati saj ima POGODBO!!