Nogomet

Messi priznal: Želel sem si, da bi Ronaldo ostal pri Realu

Barcelona, 09. 10. 2019 18.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lionel Messi in Cristiano Ronaldo, po mnenju mnogih najboljša nogometaša v zgodovini, sta se skoraj desetletje redno srečevala na El Clasicih. Odkar pa je Portugalec Madrid zamenjal za Torino, se na travnatih zelenicah nista več pomerila. Argentinec je nedavno priznal, da pogreša medsebojne dvoboje.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi in Virgil van Dijk na podelitvi Fifinih nagrad najboljšim.
Cristiano Ronaldo, Lionel Messi in Virgil van Dijk na podelitvi Fifinih nagrad najboljšim. FOTO: Twitter

Po mnenju Lionela Messija so sicer že tako ogorčeni derbiji med Barcelono in Real Madridom še pridobili na vrednosti, ko se je leta 2009 v špansko prestolnico preselil tedaj najdražji nogometaš sveta. "Želel sem si, da bi Cristiano Ronaldo ostal pri Realu. Poskrbel je, da so El Clasici postali še bolj priljubljeni, obenem pa je na prepoznavnosti z njim pridobilo celotno špansko prvenstvo," je za katalonski radio RAC 1 povedal 32-letni Barcelonin kapetan. 

Messi 18/19

'Pričakovati je bilo, da bo Real padel'
Messi je še dodal, da je po Ronaldovem slovesu od Santiaga Bernabeua pričakoval, da bodo galaktiki nekoliko padli v formi: "V preteklosti sem večkrat dejal, da se bo njegova odsotnost še kako poznala. Kljub temu pa to ne pomeni, da pri belem baletu niso več nevarni. Ekipi so dodali kar nekaj sijajnih nogometašev, ki bodo poskrbeli, da bo Real znova konkurenčen v vseh tekmovanjih."

Argentinsko-portugalski dvojec se je javno nazadnje srečal na Fifini podelitvi nagrad najboljšim iz iztekajočega se leta. Ronaldo je tedaj priznal, da prav tako pogreša njuno rivalstvo, obenem pa je tudi izjavil, da bi si v prihodnosti želel večerjati z Argentincem.

El Clasice so v zadnjih letih velikokrat odločali prav zadetki enega ali drugega. Zanimivo je tudi to, da se je samo ena od njunih 35 medsebojnih tekem končala brez zadetkov. Še ta pa se je odvila že davnega leta 2008, ko je Ronaldo še nastopal za Manchester United. Skupno je Messiju pripadlo 16 dvobojev, medtem ko se je Portugalec veselil desetkrat. Osemkrat se je zgodilo, da sta na eni tekmi v polno merila oba. 

La Liga lestvica

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (43)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kurbez23
10. 10. 2019 21.19
-4
Ok,messi si je letos zasluzu zlato zogo realno,van dijk je meu zares vrhunsko sezono in ne bi blo nic narobe ce bi jo osvojiu on.....zdej pa uprasanje samo za hejterje ronalda,lansko sezono bi jo pa mogu on dobit ampak jo je pac modric na podlagi cesa si jo je bol zasluzu k ronaldo??ker ce bo zdej en reku kaj je modric use usvojiu....mislm da je tut van dijk letas dost osvojiu da bi jo on lah dubu...bodite v cvetju
Štanjkol
10. 10. 2019 21.37
+5
Tle smo si pa vsi enotni da je zlata žoga nosonji največja prevara v zgodovini nogometa
Brgolino
12. 10. 2019 11.41
+1
Problem je ze da se zlata zoga sploh podeljuje zadnjih deset let...pripada samo enemu in se ve komu...malo heca...ronaldo in messi sta si jo zasluzeno izmenjavala ostali niso bili niti blizu...sam uspeh reprezentance in ekipe se ni merilo da si najboljsi...pac igras v najboljsi ekipi in si zato nagrajen ekipno...
Štanjkol
10. 10. 2019 19.02
+2
Evo kris kros še enkrat mogoče boš tokrat razumelnogometni poti obeh! Ronaldo je začel v malem klubu in postopoma napredoval do vrha, Messi pa je začel kariero v top klubu in mu ni bilo treba nikamor. Osvojeni naslovi praviš, hmmm... Ko je Ronaldo igral za MAN UTD je bil ta v svojih najboljših časih z super ekipo in normalno je da je tam osvojil naslov angleškega prvaka, nato je odšel v večji klub - Real in seveda je posledica tega da je osvojil špansko prvenstvo (vse kaj drugega bi bil ogromen neuspeh), zaradi užaljenosti ga je zapusti (beri milijonček ali dva) in odšel v daleč najboljši italijanski klub zadnjih let ki je serijski zmagovalec lige. Normalno da je osvojil tudi špansko prvenstvo. Vidal je osvojil v zadnjih letih osvajal prvenstva kjerkoli je igral torej je po tvojem najboljši igralec v zgodovini! p.s. oprosti zaradi eseja!
Štanjkol
10. 10. 2019 19.02
+1
djmensur
10. 10. 2019 16.47
+13
Fantje ne se kregat...Brez veze, da se kregate zaradi ljudi, ki jih sploh ne poznate .. Jaz menim, da je potrebno oba spostovat ne glede kje in kako igrata.. Oba sta svojevrstna in oba sta dosegla kar se dolgo ne bo dosezeno. So pa to dva razlicna tipa igralca, ker eden je golgeter drugi pa masina za vse... Ronaldo je sigurno bolje fizicno zgrajen in kondicijsko pripravljen, je pa mali skrat, se vedno hitrjsi in prodornejsi od njega... Eden je prisel s trdim delom do tega, eden se je rodil in dela cudeze brez nekega napora... Valda, da eni navijamo za ene, eni za druge in zato nam je tisti boljsi, vendar je vse brezoredmetno... Tudi z lovorikami. To je, kot da bi se med sabo zaceli primerjati kdo ma boljso,lepso zeno, avto, hiso... Seveda je moja tista... Najlepsa, najboljsa.. kot tebi tvoja... Ampak obe je potrebno spostovati.. Zato uzivajte v predstavah obeh dokler lahko,ker kmalu bo prisel cas, ko bomo gledali le se tisti nogomet, kakrsen je bil pred njihovim casom... Je bil, amak nikoli taksnega rivalstva..
modelx
10. 10. 2019 14.19
-1
no, če ste mi že brisali komentar, vsaj popravite zapisano traparijo
modelx
11. 10. 2019 15.04
tistemu, ki daje minus, vas pazljivo preberi članek. ko ga boš, boš videl, kako traparijo je pisec nekje napisal.
cripstoned
10. 10. 2019 09.38
-19
messi saj imas moznost iti v italijo...lahko gres tudi k juventusu direktno k ronaldu ce ga ze tako pogresas...
cripstoned
10. 10. 2019 09.37
-23
kaksne ovcke spodaj...prides in navedes dejstva oni pa lahko samo nemocno stisnejo minus iz 4 fejk profilov....ne morete proti cripsiju....vasi minusi me ne ganejo se manj pa vasi komentarji ki nimajo veze z nogometom..
Štanjkol
10. 10. 2019 19.29
+0
flamengo
10. 10. 2019 08.03
+0
Johnny_J
10. 10. 2019 07.39
+11
Kripteljn 6xfifa best man je dovolj zgovoren dokaz, da tvoje teorije ne pijejo vode. Ce pomislimo se na dejstvo, da je bil veckrat prikrajsan za to nagrado zaradi ekipnega neuspeha, imamo nesporna dejstva o tem, kdo je pokoril cel svet in ne samo Spanije in Evrope!
cripstoned
10. 10. 2019 09.35
-18
vsi vemo da je lani bil ronaldo prikrajsan za 6.zlato zogo...3x zapored najboljsi strelec lige prvakov in 3x zapored prvak lige prvakov in to ni bilo dovolj za zlato zogo...smesno in zalostno hkrati...vemo kako fifa se danes pa cetudi ni blatterja favorizira messija...moje teorije? jaz samo pisem dejstva katera so uradna in jih ne more prikriti nihce...vi hejteri ronalda pa si zatiskate oci pred resnico in jokate pod vsako temo ronalda ali real madrida.....kdo je pokoril svet? zidane, xavi in iniesta...messi pac ne...pravtako ronaldo tudi ne ampak dejstvo je da ima ronaldo od vseh se najslabso reprezentanco od vseh omenjenih...pa ima vseeno naslov evropskega prvaka in pokala narodov ki ste nekateri takoj zaceli enaciti z juzno ameriko copo in ste na koncu spet ostali dolgih nosov...pa se nekaj odkar je odsel v pokoj xavi in nato se iniesta messi ne pride do izraza in ne osvaja ekipnih lovorik...pri ronaldu je to drugace...to kar ima on lahko messi in vi hejteri samo sanjate...dejstva so dejstva in ta so mocno na strani ronalda...vi to veste ampak si ne priznate meni osebno je pa malo mar....
resnicaosvobaja
09. 10. 2019 21.58
+16
Cripsi napiši kaj argumentiranega, ne všečnega nam, pa bo odziv drugačen...boš poskusil ?
apodgra
10. 10. 2019 08.21
+13
Resnica V tem je ravno problem Cripsija , če bi znal , bi gotovo napisal ,kaj bolj otipljivega , verodostojnega . Kaj je za njega verodostojno , pa za njega ta beseda pomeni vse drugo .
resnicaosvobaja
09. 10. 2019 21.28
+14
Lepo je povedal svoje mnenje,ki ga lahko vsi razlagate po svoje. Je pa napačen podatek, da je Ronaldo najdražji nogometaš, ampak najdražji izveden prestop takrat, kar še zdaleč ni isto še posebej , če so za Messija najstnika leta 2006 zavrnili 250 milijonsko ponudbo
cripstoned
09. 10. 2019 21.35
-35
ko pridem jaz prides ti in steboj vsi minusi....daj napisi se kaj pod profilom kollerik, 259306, mmmmmm, dark horse in se kaj....
resnicaosvobaja
09. 10. 2019 21.49
+20
cripstoned
09. 10. 2019 21.09
-36
ko pokoris anglijo in spanijo je na vrsti se italija....v evropi pa je tako samo on na samem vrhu zadetkov in lovorik...messi si je zelel da ronaldo ostane pri realu tako kot mi navijaci...ampak ronaldo je masina...novi izzivi, novo okolje in nove lovorike...s tem ronaldo postavlja letvico na nivo kjer ni uspelo se nobenemu....sploh ce bi mu uspelo z juventusom osvojiti ligo prvakov bi bilo epsko in nenormalno...
krneki_123
09. 10. 2019 21.56
+18
Imaš pa bujno domišljijo, moram priznat. V vsem svojem času pri Realu je osvojil 2 naslova prvaka in on je pokoril Španijo?😉😂
apodgra
10. 10. 2019 08.04
+9
Cristoned Vsaka mašina -stroj potrebuje remont in tudi tvoj Ronaldo , bi že davno moral biti na temeljitem servisu. Ne vem , zakaj se tako obremenjuješ s to Ligo prvakov in vse staviš na ta naslov. Liga prvakov je eno veliko sranje in tudi če bo Juventus osvojil ta naslov , ne bo to glavna zasluga Ronalda. V ekip Juventusa ni več prvi zveznik . Zvezdnik je le v medijih in njemu naklonjenih podpornikov.
apodgra
10. 10. 2019 08.28
+11
Cripstoned S čim je pokoril Anglijo in Španijo in sedaj bo pokoril celo Italjijo ? Hitler je hotel pokoriti celo Evropo in kaj se je z njim zgodilo. Nobene lestvice ne postavlja on , še manj pa točke nivoja , preko katere lahko gre samo on . Potem so ti nivoji postavljeni zelo nizko. EPSKO BO TAKRAT , KO BO HITRO SAM SPOZNAL ,DA JE NJEGOV ČAS SLAVE POTEKLE IN SE NEOPAZNO POSLOVIL.
cripstoned
10. 10. 2019 09.40
-13
sevede je za vas liga prvakov eno veliko sr.... ce pa fanatiki messija lahko o tem pokalu samo sanjate...za vas je najvecja in najbolj prestizna lovorika spanski naslov ki bo tudi v tem letu izgubil pomen v kolikor bo prvak real....ze videno ze slisano, vi trpite mi se vam smejimo....v jok
Ka pa mislis
09. 10. 2019 20.23
-21
farsici na aparatih
idiu3krasne
09. 10. 2019 20.35
+10
Pride Clasico...tako da se ne delaj norca o aparatih...raje si svoje poservisiraj...krvavo jih boš potreboval.
igyyp
09. 10. 2019 20.46
-11
Idiu3pm: si siguren? Pol te pa 14 dni nikjer nebo!
Johnny_J
09. 10. 2019 20.23
+10
Obstajata 2 vrsti ljudi glede odziva na izziv. Eden se z njim spoprime in bo kar bo, drugi pa rep med noge in bejz. No sicer po toliko letih trpljenja in capljanja za Messijem, miarsikdo obupal. A se je Messi danes napil, da izliva custva na 24ur?
cripstoned
09. 10. 2019 21.02
-22
navijas za messija cloveka ki igra samo za en klub...pljuvas pa po cloveku ki je sel po novi izziv se v 3.najmocnejso ligo in glej ga zlomka tudi tam je v prvi sezoni zabil kar dosti golov, postal prvak italije in zmagovalec superpokala...ob tem je v zadnjem letu pri realu osvojil se 3 zaporedno lovoriko lige prvakov in bil tam 3x zapored najboljsi strelec tega tekmovanje...kdaj je messi osvojil kdaj odmevnega nazadnje? johnny j s taksnimi komentarji samo potrjujes tisto kar ve vecina....ce kdo trpi trpite to vi hejteri ronalda zato pa ga sovrazite....
Brgolino
09. 10. 2019 21.15
+23
Ronaldo je odsel v italijo zaradi denarja in mode zaradi svoje znamke...in velike zamere do pereza,ki mu ni dal zeljene pogodbe...ostalo so bucke,ki jih prodajajo eni in isti primerki
cripstoned
09. 10. 2019 21.33
-17
zakaj pa ne bi sel drugam in dokazal da je lahko z vsako ekipo superioren za razliko od nekaterih? ronaldo je pravtako dobil zeljeno placo pri juvetu pri realu pac ne....ampak se vedno manj kot messi ki je barceloni zvest za 600.000eur na teden...zato je ta zvestoba messija barceloni vecna ker izven barcelone ne bi imel taksne place ker ne bi uspel polovico tega kar je uspelo cristianu ronaldu...pa s tem ne zanicujem messija...je legenda nogometa defitivno ampak ko pogledas lovorike in pecat ronalda ki ga je pustil v angliji, spaniji in evropi ter portugalski ne mores mimo tega da se vasim komentarjem samo lahko nasmejim ker realnost govori v prid ronalda....
apodgra
10. 10. 2019 08.08
+11
Cristoned . Vprašam te ,kolikokrat si v svoji poklici karieri zamenjal podjetje? Če ga nisi potem si v svoji stroki po tvoji logiki en veliki bednik , ker se bojiš iti drugam , ker te bodo odkrili , da si brez veznik . Prosim te , izkašljaj se.
apodgra
10. 10. 2019 08.12
+11
Cripstoned Torej je Ronaldo v ekipi Juventusa superioren ? Pa kaj ti gledaš istega Ronalda , če že , potem pa imaš verjetno mreno na očeh. Dobil je visoko plačo, ne po zaslugi njegove igre , ampak po medijski popularnosti iz preteklosti in tudi po današnji. Vse drugo pa je eno veliko razočaranje .
drimtim
09. 10. 2019 20.10
+5
Pogreša ga zato ker so izjemni prizori ko Barsa pošola Reala.
behindyou
09. 10. 2019 20.09
+23
Oba sta nezamenljiva.
apodgra
10. 10. 2019 08.16
+5
Vsak je zamenljiv in tudi ta dva bosta . Med njima je velika razlika v pogledu na nogometno igro . Eden samo zabija , drugi pa tudi zabija celo bolje in tudi igra , to kar ljudje radi gledajo . Pri košarki niso najbolj zanimivi prosti meti , koši iz igre navdušujejo gledalce .
Mcmrtfg
09. 10. 2019 19.30
-24
ehjaehja
09. 10. 2019 19.21
-34
messi nesmeš tako lepo govoriti o Cristianu,s tem si prizadel marsikaterega šolarčka na tem portalu ki navija zate sedaj bojo jokcali še bolj🤣😂🤣😂🤣👑👑👑👑
prava resni.ca
09. 10. 2019 20.04
+14
Lessihinav?ek
09. 10. 2019 20.07
-9
prava resni.ca
09. 10. 2019 20.10
+13
Cereal glede na to da ne pišem frustracij, sploh pa ne komentiram niti prebiram vseh teh tem, bi rekel, da ste ti, krispi in zafrustriramsiglavo v precejšni prednosti.
apodgra
10. 10. 2019 08.39
+5
Zapiralo Tudi ti bi se moral večkrat iz jokati .Jokanje pomaga pravijo psihologi. Pritisk ,ki ga čutiš v svoji glavi je posledica spoznanja tvoje nevednosti in hrepenenje po drugačnosti- biti opazen pod vsako ceno. Ne prodaja še vse tisto nekaj malega človeškega razuma , ker se boš res izpraznil kot akumulator in postal popolnoma izgubljen. Molk je zlato , drugače pa je lahko za rjavelo železo.