Nogomet

VIDEO: Messi v tišini zapustil stadion, Mascherano v pokoj, Agüero (še) ne: 'Boli nas, najbolj pa Lea ...'

Kazan, 01. 07. 2018 09.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
165

Argentinski selektor Jorge Sampaoli je po slovesu od svetovnega prvenstva v nogometu dejal, da ne razmišlja o odstopu, potem ko je Argentince s 3:4 izločila poletna francoska izbrana vrsta. Sampaoli meni, da "gavči" na tem turnirju niso dovolj dobro izkoristili kapetana Lionela Messija, čigar prihodnost v reprezentanci je prav tako v zraku.

Več videovsebin
  • Buenos Aires umolknil ob porazu Argentine s Francijo v osmini finala SP
    01:35
    Buenos Aires umolknil ob porazu Argentine s Francijo v osmini finala SP
  • Francoski in argentinski navijači po tekmi osmine finala
    03:16
    Francoski in argentinski navijači po tekmi osmine finala
  • Francoski navijači v Parizu pozdravili uvrstitev v četrtfinale
    03:45
    Francoski navijači v Parizu pozdravili uvrstitev v četrtfinale
  • Avtobus argentinske reprezentance zadnjič prispel do hotela na obrobju Moskvve
    00:47
    Avtobus argentinske reprezentance zadnjič prispel do hotela na obrobju Moskvve
  • Argentinci zapuščajo SP
    01:26
    Argentinci zapuščajo SP
Argentinski športni dnevnik Ole je odprl glasovanje o tem, koga si navijači še želijo v reprezentanci. Messi je dobil 75 odstotkov glasov, mnenja so deljena pri Agüeru (52 % proti in 48 % za) in močno nenaklonjena pri Gonzalu Higuainu, ki bi ga v reprezentanci obdržalo manj kot 19 odstotkov vprašanih. Argentinci so nenaklonjeni tudi Everju Banegi, Angelu di Marii, ...

"Potreba je bila, morda, močnejša od tega, kar je ekipi uspelo spraviti skupaj. Zelo težko je, ko izpadeš, še posebej zaradi truda, ki so ga vložili igralci. Frustracije, ki jih čutim, mi ne dovoljujejo, da bi pretehtal o svojem odstopu," se je ostrih novinarskih vprašanj po porazu s Francijo izognil Jorge Sampaoli.

Argentinski selektor, ki je na klopi Čila žel velike uspehe in bil usoden tudi za svoje rojake, ob vrnitvi v domovino še ni našel pravega recepta za zvezdniško moštvo na čelu s kapetanom Lionelom Messijem. Ta je v tišini zapustil stadion, kjer so poleg Sampaolija spregovorili le še trije nogometaši, med njimi Sergio Agüero, še en v številčni skupini posameznikov, katerih prihodnost je pod velikim vprašajem.

Ever Banega v dvoboju s Paulom Pogbajem in Samuelom Umtitijem (skrajno desno).
Ever Banega v dvoboju s Paulom Pogbajem in Samuelom Umtitijem (skrajno desno). FOTO: AP

Mascherano: Konec je
Ni pa nobenih dvomov o prihodnosti dolgoletnega vezista Javierja Mascherana, ki je povsem izmučen in na robu solz najavil svojo upokojitev, a v isti sapi Messiju sporočil, naj mu ne sledi.

"Konec je vse te zgodbe. Vse smo dali do konca tekme," je povedal Mascherano. "Tekma je bila zelo nora, nismo začeli dobro, se pobrali in uprizorili preobrat, toda njihovo izenačenje nam je močno škodovalo. Težko smo se pobrali. Od zdaj bom le še en navijač Argentine. Konec je," je o tekmi, ki so jo v Argentini pospremili z oznako "konec generacije", dodal priljubljeni "Jefecito".

Messi (na fotografiji desno) je bil vseh 90 in nekaj več minut pod perfektnim francoskim nadzorom.
Messi (na fotografiji desno) je bil vseh 90 in nekaj več minut pod perfektnim francoskim nadzorom. FOTO: AP

Argentina je po prekršku Marcosa Roja nad včeraj neustavljivim Kylianom Mbappejem hitro zaostala, z bele točke je bil natančen Antoine Griezmann, nato pa se s fenomenalnim golom Angela Di Marie vrnila v igro še pred polčasom. Ko je na začetku drugega dela tekme po strelu/podaji Messija žogo v gol preusmeril še Gabriel Mercado, se je zdelo, da so "gavči" na poti do velike zmage, a je nato z mojstrovino izenačil Benjamin Pavard, Mbappe pa je z dvema goloma v nekaj minutah pokopal sanje Južnoameričanov in Messija.

Messija poskušali obdati z najboljšimi igralci
"Imeli smo najboljšega igralca na svetu in ga poskusili spraviti v položaj za zadetke," je neuspeh na mundialu analiziral Sampaoli. "Poskušali smo ga obdati s pravimi igralci, da bi izkoristili ta talent, kakršnega nima nobena druga ekipa. Zato ne želim govoriti o kakršni koli drugi analizi. Sem sem prišel z veliko vnemo, da bi Argentina lahko zmagala. To me je kot trenerja okrepilo že od samega začetka. Sodelovali smo pri vseh podrobnostih, govorili o vseh rečeh, ki bi se lahko med tekmo zgodile. A to je nogomet in vse skupaj moraš prikazati na zelenici."

Di Maria (na fotografiji) se je v prvem polčasu izkazal z izjemnim zadetkom.
Di Maria (na fotografiji) se je v prvem polčasu izkazal z izjemnim zadetkom. FOTO: AP

Poleg Mascherana je reprezentančno slovo vzel še en izkušen vezist, Lucas Biglia, to pa je bilo prvič, da je Argentina tekmo na izpadanje izgubila po tem, ko je dosegla tri gole. Nobenega ni uspelo prispevati Messiju, ki tako kot Cristiano Ronaldo še čaka na prvi zadetek v izločilnih bojih mundialov. 31-letni zvezdnik Barcelone se je od reprezentance enkrat že poslovil in Mascherano pravi, da bi mu svetoval, da tokrat le še ne vrže puške v koruzo.

Agüero bi ostal, če ga bodo potrebovali
"Upam, da ima Messi željo ostati v reprezentanci in da ga bodo vsi pustili pri miru," dodaja 34-letnik, ki zdaj igra na Kitajskem. "Nihče v mednarodnem nogometu ne čuti takšnega pritiska, kakršnega čutijo argentinski igralci, mislim pa, da smo se s tem spopadli precej dobro. A zdaj mora Messi ostati miren. Naj gre na počitnice z družino in naj še naprej igra nogomet, ker bomo takrat, ko se bo Messi odločil, da ne bo več igral, spoznali, kako zares velik igralec je." 

Napadalec Manchester Cityja Agüero je po podaji Messija v sodnikovem dodatku igralnega časa znižal izid na končnih 3:4, Argentinci pa so imeli prav v zadnjem napadu še eno izjemno priložnost, a je po predložku s strani žogo z glave rezervista Federica Fazia, ki je bil povsem sam pred Hugom Llorisom, "snedel" Di Maria. Agüero pravi, da se bo v reprezentanco še vrnil, če ga bodo seveda želeli.

"Jasno je, da smo na to svetovno prvenstvo prišli s perfektno starostjo, a zdaj vemo, da so na mojem položaju mlajši igralci, ki veliko obetajo," je pristavil Agüero. "Vedno dam vse za svoj klub. A čutim, da bom, dokler me bo trener, Jorge (Sampaoli), ali kdo drug, potreboval, na voljo. A jasno je, da bodo glede na mojo starost vedno mlajši igralci, ki jih bo treba vzeti v obzir. To razumem. Boli nas, še posebej Lea. Gotovo je on tisti, ki ga najbolj boli, ker je na njem vedno znova pritisk, ko igra izbrana vrsta. Ko izgubimo na takšen način, ni veliko povedati. Preprosto se moramo zahvaliti navijačem, ki so prišli sem, zahvaliti se moramo za njihovo podporo."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (165)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Domen10
01. 07. 2018 16.28
+21
Ne glede na vse, je zalostno, da se govori cez messija in ronalda, ne en ne drug ni kriv, da ne gredo naprej. Ce imas v igri 2/3 nesposobnih igralcev, nimas kej, lepo se je videlo kako je messi lahko samo gledal vse gole francije, ne kriv ne dolzen. Ampak ocitno po nekaterih kavcmojateih in podobno bi moral messi igrati centralnega, bocnega, zadnjega, veznega, krilnega in mapadalca, vse v enem bi moral biti, ni dovolj da da dva assista drugim? Se kaksno zogo vec bi mu dali, pa ne solirali, bi sla argentina tudi vceraj dalje. Tako pa zasluzeno francija. Zal mi je samo messija, pa dybale, ker je na klopi.
Domen10
01. 07. 2018 17.03
+5
Domen10
01. 07. 2018 17.08
+12
Pa spet berem komentarje “messi brez xavija pa ineste je nula” hmm xavija ni ze dve sezone, messi se vedno trga, inesta ni odigral tolk minut kot prejsne sezone, messi se vedno trga, to sezono, ko ne bo vec ineste, pa slucajno da messi raztrga se to sezono, se bodo pojavljali pa komentarji ala “lahko messi zadeva, ce ima ob sebi coutinha, pa dembeleja” a pozabljate, da ima messi najvec asistenc na racunu? S tem, da suarez fali mat pozicije, katere mu pripravi messi :) Al ste glupi nekateri ajoj.
Antena92
01. 07. 2018 17.26
+14
Točno tako. Včeraj je Argentina v napadu storila povsem dovolj, če pa ti dobiš 4 gole pa verjetno obramba ni opravila svojega dela. Ampak za vse je kriv Messi. Glede asistenc je pa na yt ogromno posnetkov o Messijevih podajah, ki jih soigralci ne realizirajo. Teh je res mnogo.
HotIce
01. 07. 2018 17.43
+12
Se popolnoma strinjam s tabo. Zmeraj se samo norca dela iz Ronalda in prav tako Messija in zakaj? Ker ljudje niso nikoli zadovoljni in kot kaže pričakujejo da bosta samo ona dva dovolj da bosta odločila vse. Za zmago je potrebno 11 igralcev in ne samo en posameznik. Res je da ima morda Argentina po imenih boljšo zasedbo, samo kaj ti to pomaga, ko trener nima dveh čistih kaj počne, igralci pa včasih tudi delujejo kot da vsak igra zase. Potem pa zgubijo je pa vsega kriv Messi. Pa razumi če moreš.
CURVANORD Zanetti
01. 07. 2018 15.40
+15
Nic bat Aregentina ima pomladek, le sanso jim je treba dati zdajsni akterji nosilci itd pa lepo v penzion. Dybala in Icardi cez stiri leta popeljeta Argentino do finala
resnicaosvobaja
01. 07. 2018 17.09
-3
fafajonka
01. 07. 2018 15.25
+1
Otroci, dovolj je tipkanja.......kanglico in lopatko........in marš ven.
Kollerik
01. 07. 2018 22.08
-1
bodi
01. 07. 2018 15.19
+6
haha res ste eni ,pa kaj vam ni jasno, ko si poražen verjetno ne boš skakal od veselja .
Chaparral M
01. 07. 2018 14.57
-8
No, Messiju niti bog (lahko tudi Bog) ni pomagal, čeprav vedno "bulji" gor .......Ostane mu le priljubljeno pljuvanje .....
KavčStrokovnjak
01. 07. 2018 15.41
-6
Je pač nerazgledan slepoverec. Njegova stvar. Samo SDSjevci in NSIjevci verjamejo v cerkvene pravljice. Razgledan, izobražen narod ve bolje.
testosteron
01. 07. 2018 14.50
-1
...Ronalda,Lessi,...in podobni lahko sam še na Playstationu zmagujejo,...jbtga
NDH
01. 07. 2018 14.48
-3
Messi je kralj. Ekipa pa tako umazan i pokvarljiva, hvala bogu da so izpadli. Aja pa se dobr da smo (CRO) jim bruko nardil zaradi umazane igre.
ehjaehja
01. 07. 2018 14.55
-3
Messi je kralj sklonjenih ter kislih obrazov.
Maxx365
01. 07. 2018 17.12
+12
Ronaldo pa veselih in nasmejanih ob pakiranju kovčka?
BUONcaffee
01. 07. 2018 14.18
-2
Naj se nauči igrati pri Katancu, potem pa 100% zmage.
Pessi1
01. 07. 2018 14.08
-3
Gremo antena dejmo tvojo statistiko pogledat kdo je proti komu in koliko golov ima al bos raj utihnu
Antena92
01. 07. 2018 16.41
+6
Spodaj imaš moj komentar o tvoji prazni glavi. Glej tekme, na katerih je Messi igral, ne tekme, ki jih ima Argentina proti naštetim reprezentancam. Saj Messi ne more zabiti, če ga ni na tekmi. Tudi Ronaldo ni mogel zabiti nobenega gola proti Franciji v finalu, saj je lahko samo stal ob igrišču. Sem pa samo zate naredil nekaj statistike. Torej: Ronaldo je proti Španiji odigral 5 tekem, proti Franciji 4, proti Nemčiji 4, proti Angliji 3 in proti Braziliji 3. Skupno na vseh teh tekmah ima zgolj 3 gole proti Španiji, ki pa je dal vse na eni tekmi. To so ti goli na tem SP. Torej na vseh ostalih tekmah, ki sem jih omenil ima Ronaldo 0 golov. Ronaldo je za člansko izbrano vrsto začel igrati leta 2003. Pregledal sem vse in ugotovil, da je Portugalska ekipa imela zelo veliko tekem proti nižjerazrednim reprezentancam, kot so Andora, Latvija, Ciper, Malta, Ferski Otoki, Nova Zelandija, Estonija ipd. Zdaj vemo, od kod Ronaldu toliko golov, ker proti top ekipam Evrope jih zagotovo ni dal, če je samo proti Španiji zabil, pa še to vse gole na eni tekmi. Res je superioren.
Antena92
01. 07. 2018 16.41
+4
In še proti Italiji 2. Seveda tudi na teh dveh tekmah 0.
Ovca12345
01. 07. 2018 14.07
-1
kera jokica, enkrat zmagaš, drugič zgubiš.
KavčStrokovnjak
01. 07. 2018 15.42
+0
Ampak, če si pravi športnik in dober karakter športno preneseš tudi poraz in čestitaš boljšemu.
ehjaehja
01. 07. 2018 13.53
-8
upam da naslednje svetovno ga ne bomo rabli gledat ker to njegovo obnašanje v repki je že na mejah mehiških nadaljevank
Frel
01. 07. 2018 13.58
+1
ne enega ne drugega ne bomo gledali, ker je blo za oba to zadnje svetovno. če pa že bosta bla na svetovnem bo vsak dobil po 20 minut na tekmo.
ehjaehja
01. 07. 2018 13.52
-9
to njegovo slabo igro in strupeno ozračje iz slačilnice Argentine bo prinesel v barco toda tam bodo tudi vsi drugi krivi
ehjaehja
01. 07. 2018 13.51
-6
me zanima na koga bo zdej Messi kazal z prstom za svojo krivdo...
Maxx365
01. 07. 2018 17.14
+2
ehjaehja
01. 07. 2018 13.50
-6
Messi je kot kisla kumara
Maxx365
01. 07. 2018 17.14
+3
tudi ti si en kisli zagrenjen človeček, pa kaj čemo?
ehjaehja
01. 07. 2018 13.50
-7
Messi največje razočaranje svetovnega prvenstva po mišljenju večine ljudi po svetu.in sem tudi povedal da bo tako
Maxx365
01. 07. 2018 17.17
+6
No, v nasprotju s tem pa Ronaldo sploh ni razočaranje, ker smo vsi vedeli, kaj bo.
BUONcaffee
01. 07. 2018 13.38
-2
Sem mislil, da bom videl objokanega Messija, a kaj ko kažejo le publiko.
BUONcaffee
01. 07. 2018 13.38
-2
Messi, sedaj pa kopalke in brisačo pa na plažo. Nemci že čofotajo v hladni vodi. Tudi ti se malo ohladi.
fihner
01. 07. 2018 13.47
+7
Videli smo Kristino, kar popolnoma zadostuje.
Alteist
01. 07. 2018 13.38
+3
Pa prerekanje o Ronaldu in Messiju izvajajte drugod.
Kollerik
01. 07. 2018 22.11
-2
Alteist
01. 07. 2018 13.36
-1
Še najmanj krivde je na selektorju. Je pa nanj (povsod) najlažje pokazati, ker za podkrepitev razlogov za slabo predstavo igralcev (oz. posamezniku "ljubih" zvezdnikov) moraš imeti pogum ter biti objektivnost. To pa mnogim dela težave.
Frel
01. 07. 2018 13.33
+4
Messi lahko počaka do naslednje Cope America. morda jim pa vendarle rata, čeprav bo težka. kar se pa tiče spodnjih komentarjev. težko verjamem, kakšno sovraštvo doživlja Messi s strani nekaterih na tem forumu. človek se prav vpraša, ali je to normalno. da ne bo pomote, Z Ronaldom ni bistvene razlike. namesto, da bi uživali v nogometni igri obeh posameznikov, dokler še igrata, raje pišete neumnosti, da glava boli in te prav mine gledanje nogometa. dejstvo je, da gre za dva velemojstra nogometne igre, verjetno oba spadata med top 10 nogometašev vseh časov. kdo je boljši je težko reči, vsekakor pa niso samo goli in lovorike pomembne, kot nekateri pišete. dam za primer Ronalda. v Real je prišel v letu 2009 in kaj je pokazal? šele leta 2014 je prvič osvojil ligo prvakov, ampak za to je bila zaslužena tudi ena izmed najboljših generacij reala in dejstvo, da je generacija Barcelone v zatonu in je bilo potrebno prenoviti ekipo, katera pa je zdržala samo eno sezono. in potem se je Ronaldu odprlo, začel zabivati gole itd. vendar bi brez verjetno najboljše generacije Reala z Krossom, Modrićem, Ramosom, itd. tudi Ronaldo igral bolj klavrno. isto je bilo z reprezentanco. medtem časom, ko je Argentina 3x igrala v finalih (2x cope in 1x svetovnega) je Ronaldo le gledal. nato pa se mu je 2016 odprlo in so zmagali na evropskem. še enkrat bi rad poudaril, da nehajte nabijati nekaj za brezveze kako je Messi odvisen od drugih, da naj zlate žoge kar preda drugim, Ronaldo je pa bog vseh bogov, kateri sam potopi Bayern, Juventus, itd. ker je to daleč od resnice.
Pessi1
01. 07. 2018 13.39
-8
Ja ampak tle je problem messiju se nikoli ne odpre to ke najvecji problem spet bo jokal kako ne bo vec igral za argentino in to da se je ronalu nekaj odprla v 5ih letih ima 4 lp kaj ima mesi v vseh letih odkar igra za barco kot si sam rekel messi je nula brez ostalih ni samo ronalodo nula ves
Frel
01. 07. 2018 13.47
+5
ne enemu ne drugemu brez dobrih soigralcev ne gre. razlika je v tem, da je Portugalski uspelo osvojiti evropsko, Argentini pa ni. kljub temu, da je Messi zeloo pomagal, da so prišli do finalov je kar naenkrat nula, ker niso nikoli zmagali, Ronaldo pa je v njegovem edinem finalu z reprezentanco osvojil lovoriko in je postal nogometni bog. drugače pa ima Messi 4 lige prvakov (3 je igral), 9 lalig, 6x kraljevi pokal. to so glavne lovorike osvojene z Barcelono