Nogomet

Messijeva fotografija po blesteči predstavi v Sevilli obšla svet

Sevilla, 24. 02. 2019 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Lionel Messi je za Barcelono na ligaškem gostovanju pri Sevilli prispeval že svoj 50. hat-trick v karieri, po zmagi s 4 : 2 pa se je po spletu kot blisk začela širiti ena od fotografij s stadiona Ramona Sancheza Pizjuana, ki z Argentincem in Ousmanom Dembelejem v glavni vlogi na las spominja na legendarna Peleja in Jairzinha.

Messi je v Sevilli poskrbel za nepozabno predstavo in tudi fotografijo, ko je skočil v objem Dembeleju.
Messi je v Sevilli poskrbel za nepozabno predstavo in tudi fotografijo, ko je skočil v objem Dembeleju. FOTO: AP

Pele in Jairzinho sta na SP 1970 poskrbela za eno najbolj prepoznavnih nogometnih fotografij vseh časov, legendi brazilskega nogometa pa sta skoraj 50 let kasneje dobili posnemovalca v Lionelu Messiju in Ousmanu Dembeleju. Messi, o katerem je imel Pele v zadnjih letih veliko pripomb, je bil kot že ničkolikokrat v karieri usoden za Sevillo, proti kateri je na prvenstvenem obračunu prispeval že 50. hat-trick v karieri, Andaluzijcem pa zabil že 34., 35. in 36. gol na medsebojnih tekmah za Barcelono. Ni jih bilo malo, ki so ob deljenju oziroma primerjavi fotografij Messija in Peleja pripomnili, da je bila sobotna tekma nov dokaz njegove veličine.

TEKMA

"Ta rezultat ne pomeni polovico naslova. Ne, ker je do konca še veliko, a izjemno pomembno je bilo danes zmagati zaradi tega, kar pomeni zmaga tukaj in to, da smo ohranili prednost pred rivali," je bil po tekmi miren Messi. "Zdaj moramo bolj kot kdajkoli ohraniti trezno glavo. Vsakič je težje zmagati, zato domov odhajamo zadovoljni. Vemo, katero igrišče je to, in kakšne igralce imajo. Tekma je postala težka, a nam je uspelo," je nadaljeval Argentinec in se že obrnil proti "clasicu" z Real Madridom v pokalu.

Messi: Ko igra teče, reči pridejo same od sebe
"Ne moreš vedno igrati na izjemni ravni, vedno so obdobja. Šli smo skozi niz tekem, v katerih nismo igrali našega najboljšega nogometa," dodaja kapetan Barce. "Ko igra teče, reči pridejo same od sebe. Uspel nam je izvrsten nogomet in goli so prišli. 'Clasico'? Vse je pomembno. Od začetka smo to govorili. Smo korak od tega, da se uvrstimo v finale in to je ena tekma. Izjemno težko bo, ker bo tekma v Madridu, a tja moramo iti po zmago. Samozavestni smo, da lahko v Madridu zmagamo."

Ni jih bilo malo, ki so menili, da je bila zmaga nad Sevillo že "polovična" potrditev novega naslova Kataloncev. Mednje gre prišteti tudi mladega vezista Carlesa Alenaja, čigar strel je Messiju z nekaj sreče omogočil tretji gol, s katerim je v zaključku drugega polčasa zaokrožil svoj hat-trick.

MESSI

Alena poskusil srečo in osrečil Katalonce
"Zelo pomembno je bilo dobiti to tekmo. To je pol Lige (naslova, op. a.), čeprav je do konca še veliko," meni Alena. "Zmagati je pomenilo še bolj pritisniti na rivale, ki morajo jutri še igrati. Pomembno je bilo priti v Madrid z veliko želje in še bolj po tem, ko smo odigrali dve ali tri ne tako dobre tekme. Prihajamo z željo po uvrstitvi v finale. Messi je bil senzacionalen. Je številka ena. To počne že na treningih in nato na igrišču. Z njim moramo uživati na polno. Ko prideš v igro za deset ali petnajst minut, moraš to izkoristiti. Poskusil sem srečo, nisem dobro usmeril strela, a Lionel ga je izkoristil."

Zadovoljen je bil tudi trener Ernesto Valverde, ki je bil zaradi svojih menjav velikokrat tarča kritik, tokrat pa je z aktiviranjem Sergia Roberta in Dembeleja (zamenjala sta Nelsona Semeda in Artura Vidala) zadel v polno, kot tudi v samem zaključku tekme z Alenajem.

'Messi zadane v primernem trenutku'
"Vsi smo utrujeni, oni, ker so tekli, mi pa, ker smo trpeli. Tu je zelo težko igrati," je povedal Valverde. "Spremenili so postavitev, s katero so nas želeli presenetiti v protinapadih. Dovolili so nam prevlado, a lažno. Bili smo blizu njihovega kazenskega prostora, a nismo prihajali v priložnosti. Prišlo je do neravnovesij, ki smo jih drago plačali, a na koncu nam je uspelo obrniti tekmo," je še povedal trener Barce in sklenil:

"Dvojna menjava? To so reči, ki jih bolj ali manj vidiš in čutiš, da to moraš storiti. Dobro se je razpletlo za nas s to dvojno varianto. Takšne tekme te zelo okrepijo. Zaupali smo našemu bloku in vse je zelo dragoceno. Nasprotniki tu vedno zelo trpijo. Lionel pa ni zabil le treh 'golazov', morate vedeti tudi kje, koliko in kako jih doseže. Imamo odločilnega igralca, igralca superlativov. Je najboljši na svetu, ker zadane v primernem trenutku, ko smo pod pritiskom in ga potrebujemo."

Pique nadaljuje besedno bitko z Madridčani
Spet je bilo nekaj vprašanj namenjenih tudi o ponavljajočem se pritoževanju članov madridskega Reala nad razporedom, ki pred polfinalnima tekmama v pokalu favorizira katalonsko moštvo. Valverde je dejal, da se lahko "pritožujejo vsi", tudi Sevilla, ki je imela tokrat manj premora zaradi tekme Lige Evropa, dodal je še, da se z govorjenjem zgolj "ustvarja več hrupa". Veliko bolj neposreden je bil, kot vedno, branilec Gerard Pique.

"Najprej se bomo osredotočili na pokal, želimo v finale in nato (na prvenstvenem 'clasicu', op. a.) pokazati svojo avtoriteto v Ligi," je medijem povedal Pique. "Pritožbe nad razporedom? Zadnjič so imeli oni dan več počitka in smo zmagali 5:1. Vem, da nas bodo pričakali nabrušeni. Zelo bodo nabrušeni in storili bomo vse, kar je v naših močeh, da pridemo v finale. Da bi z zmago v prvenstvu slednjega že odločili? Ne, toda to bi bil velik udarec po mizi. Želimo popraviti reči. Moramo razmišljati o tem, da je Messi z nami in da bo v sredo igral na Bernabeuu. Katalonci radi vidimo kozarec napol prazen, toda Messi je odigral zelo dobro tekmo s hat-trickom in podajo."

Fotografija Jairzinha in Peleja, ki se je vtisnila v spomin privržencem nogometa po vsem svetu:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Frigo
25. 02. 2019 11.04
-1
Kaj se je morda kam zataknil da nemore dol
KavčStrokovnjak
25. 02. 2019 10.22
+1
Res dosežek za kapo dol. A je sploh komu jasno kaj to pomeni 50 hat trickov!?! Pa vseeno ima njegov največji rival enega več. Lahko smo samo hvaležni za to rivalstvo.
ehjaehja
24. 02. 2019 21.47
-11
najboljši zabijajo tudi v izločilnih bojih v ligi prvakov:)
idiu3krasne
24. 02. 2019 20.00
+5
Primerjava Messija in Peleja je nesmisel...Pele je igral na vaških travnikih in v pragozdu večino tekem ni gledal nihče...in to v Brazilski ligi ki ni l od bilokatere evropske močnejše lige ...takrat so ti znalci igrali po njivah in podobno...danes nebi nihče igral niti v tretji ligi...dejstvo...
Zdene Iskra
25. 02. 2019 11.54
+1
No na boljše gre lažje kot obratno......
Zdene Iskra
25. 02. 2019 11.55
Imaš pa prav, medčasovna primerjava je že od Einsteinove relativne teorije časa , nesmisel
LOS - T
24. 02. 2019 17.19
+50
Od Realovca: Ni važno za koga navijaš, če si pošten potem moraš priznati da je najboljši na svetu. Kaj ta dela res ni normalno...
šumar
24. 02. 2019 19.50
+13
ah kje pou realove ekipe je pred njim vprasi realovce haha da modrica neomenjam haha
nikajzadodat
24. 02. 2019 14.56
-12
So res komentarji nekaj posebnega. Kot da jim Messi-palcek ne ustreza, veliko bolj pa Ronaldo Cristiano 7. A se vedno govorimo o nogometu?
gogi_
24. 02. 2019 14.54
+44
Pele je igral z amaterji in se ne more prinerjat niti s tavaresom. Mogoce je na ravni rudonje.
dadaljudi
24. 02. 2019 14.24
-17
No predstavljajte si (ta je cist mim pa vseen) da bi se messi odlocil bit zdj naenkrat zenska in bi sel igrat v zensko ligo a bi blo to fer? Hmm? Ne neb blo. Al pa ronaldo ki je se mocnejse postave jao jao kam gre ta svet
disorderliness
24. 02. 2019 14.02
+53
Misim, da kvaliteta reprezentančnega nogometa ne sega niti do kolen klubskega. Reprezentance so dandanes skup zrinjene na silo, večina je popolnoma neuigranih. Večino rezultatov se naslanja na srečo, mogoče individualno kvaliteto posameznika, borbenost, čaka se na napako nasprotnika... Zato pa je Hrvaška svetovni podprvak.
Hrenko
24. 02. 2019 13.28
+75
In tukaj je dejanski trenutek, kjer je Messi presegel še zadnjo "oviro", Peleja, ga z dejanji demantiral in se sam ustoličil kot najboljši nogometaš vseh časov. Zdaj pa se začne čakanje, kdo bo presegel Messija. Morda čez 5 let, morda čez 10, morda čez 100, ko nas več ne bo.
apodgra
25. 02. 2019 09.01
+4
Hrenko Messi ni nikogar demantiral ali dokazal Peleju, kdo je boljši. Ta primerjava v nobenem primeru ne more biti realna , kjer so razlike v kvaliteti med obema igralcema tako velike, da preprosto nimaš kaj primerjati. Pele ima srečo, da lepo živi na račun nogometa in naj bo tiho in zadovoljen s tem , da ga še kdo ceni in omenja.
JbmTiMt
24. 02. 2019 13.23
-73
Ko se bo upokojil bo v barci bog v argentini pa nihce.
Janezcesnik
24. 02. 2019 13.48
+42
mikson1402
24. 02. 2019 14.06
+27
+13
z argentino olimpijski prvaki...svetovni podprvaki...messi pa vedno najboljsi posameznik...kot bi rekel da oblak nikoli ne bo najvecji ker pac s slovenijo ne bo nikoli svetovni prvak...ali pa da bi rekel da je kane zanic igralec brez lovorik..ja pac se je odlocil da bo zvest klubu in mu to več pomeni..poleg tega je pa se vedno lahko najboljsi na svetu...lahko si je izbrati kot nov izziv klub ki je že 7x zapored prvak..in se napihovati kako si dober..reprezentance si pa zal ne mores..ali pa k sreci
Frigo
24. 02. 2019 13.16
-43
se rad pestva hehe očitno mu paše da je gor
Misko5990
24. 02. 2019 13.20
+27
ares1976
24. 02. 2019 15.57
+7
Ti si moral večkrat past na glavo med pestvanjem.. Se mi kar smiliš..
spacepan
24. 02. 2019 13.00
-59
Hja legenda klubskega nogometa posnema legendo svetovnega nogometa
BobbyP
24. 02. 2019 12.47
+37
elrocco77
24. 02. 2019 12.34
+74
Te primerjave so brezvezne, ker sta igrala v popolnoma različnih obdobjih, z popolnoma drugim stilom igre, opremo itd. itd. Pele danes verjetno ne bi opravil nič, kot tudi Messi takrat ne.... ali pa, kdo bi vedel. Zato je primerjava nesmiselna. Za Peleja sicer ne vem kakšen je bil, ker ga nikoli nisem videl igrati, Messi je pa ta hip definitivno št.1. Tud Ronaldo je dober, ampak Messija ta hip ne dohaja. Da o prvi lopti ne izgubljam besed..... on je tam nekje pri gležnju....
User513426
24. 02. 2019 14.54
-3
apodgra
25. 02. 2019 09.10
+3
Elrocco77 Fifa in Uefa sta si ustvarila virtualnega novega zvezdnika, ki bi naj bil najboljši nogometaš na svetu. Prvi eksperiment je uspel in dobili smo novega "zvezdnika " -otroka očeta Čeferina .Problem je v tem ,da tega "izmišljenega " igralca ne zna nihče sprogramirati s kvalitetami najboljšega igralca na svetu . To je tako, kot smo dobili maketo za drugi tip Koper -Divača. Izvedba same proge pa ne bo virtualnost , ampak bo realnost.
Trembalajek
24. 02. 2019 12.27
-42
Zdaj še pa Messi med plagiatorji. Ali si res ne more izmisliti kakšne svoje poze?
Frigo
24. 02. 2019 15.00
-7
bekson74
24. 02. 2019 12.25
-55
kdor ve in dobro pogleda sliko je ena zeloooo velika razlika....eden ima oblečen državni dres, drugi pa pač klubskega-"fantje z vseh vetrov"..,ko bo povlekel reprezentanco z povprečnimi nogometaši naprej pol bo pa mogoče na tretjem mestu..tisti, ki ima oblečen klubski dres..
smjst
24. 02. 2019 12.46
+63
Z reprezentanco je osvojil 2 naslova J.Ameriškega prvenstva ( primerljivo z evropskim prvenstvom), z reprezentanco osvojil ZLATO Olimpijsko medaljo, z reprezentanco igral 2 finala svetovnega prvenstva.Naq klubskem nivoju osvojil vse, kar se da. Večkratni najboljši nogometaš sveta. Večkratni nosilec zlate kopačke. Kaj še rabite? Če vam to ni dovolj, predlagam, da ne komentirate več.
spacepan
24. 02. 2019 12.52
-42
Res je ampak :), do 3eh WC naslovov mu pa se ogromna manjka. Vprasaj argentince koliko cenijo naslove juznoamerksiega prvaka. Za njih bo tudi po Messijevi upokojitvi bog Maradonna!!
Messigoat
24. 02. 2019 14.35
+16
Argentinci res recejo da je bog maradona? Poglej si mal plakate na tekmi
resnicaosvobaja
24. 02. 2019 12.21
+35
Pele velikan nogometa, ki spada med tri najboljše in zaseda 3. mesto večne lestvice za Messijem in tudi Maradono . Je pa bil profesionalec , ki je igral večinoma z amaterji. Dosegel je 38 golov na 7 tekmah , kar pove ogromno o ligi , o njem in nasprotniku.
spacepan
24. 02. 2019 12.55
-39
A vendarle je ta profesionalec ki je po tvojem igral za amaterji povlekel svojo reprezentanco 3x do WC naslova, 1 je bil kljucno zravn 2 krat pa vlecni konj. Med tem ko Messi ni niti najbolje cenjen nogometas svoje drzave :), da ne govorimo o tem da je Maradona popeljal do naslova slabo argentinsko reprezentanco med tem ko Messi ne more niti dobre ;)
krneki_123
24. 02. 2019 13.11
+48
Pele nikoli ni bil vlečni konj, ker je imel soigralce take, ki so jih drugi samo sanjali lahko. Bil je samo pika na i. Primerjat takratni nogomet z današnjim je pa tako brez veze. Spet en Messijev hejter, ki išče kakršnekoli razloge, da zanika dejstvo, da je pač najboljši vseh časov.
resnicaosvobaja
24. 02. 2019 13.21
+23
In vendar , če tu ne govorimo o ekipah ampak o posamezniku je stvar dokaj jasna od leta 2011
spacepan
24. 02. 2019 13.54
-14
"Zal" sodim v starejso generacijo, in do razlicnih sportnikov ne razvijam nekih osebnostnih ali emocionalnih vez... nogometasi so meni stevilke, nobenga osebnostno ne poznam, zato jih tudi ne ljubim, obozujem ali sovrazim --- to so domene maljsih generacij ki skozi pretirano navezanost na supersportnike izivljajo svojo drugace manjzanimivo zivlenje -- vsaj tako pravijo stevilne studije. Fenomen nvaijanja za osebo in ne ekipo se je zacel s fenomenom socialnih omrezij. Verjemi da Peleja v 70 ali 80ih nebi poznalo vsaj vecino Americanev, Azijatov in Astralcev ce nebi osvojil WC... in isto bi veljalo za Messija...
FAUSTOS1
24. 02. 2019 12.13
+10
ja sreda bo pokazala pravo stanje-kajti z prve tekme je v prednosti real,tako ,da bo to velika tekma ne glede kdo bo zmagal-a seveda barcelona
Bol?ev Pepe
24. 02. 2019 12.21
-11
Kollerik
24. 02. 2019 11.30
+38
Pele, skrij se.
janezdollar
24. 02. 2019 11.49
-47
Kako se boš pa skril za takšnim palčkom...?
Kollerik
24. 02. 2019 11.57
+52
problemi tvojega mednožja me ne zanimajo....
Maxx365
24. 02. 2019 11.59
+42
eni so majhni po velikosti, kar ni nič narobe, drugi pa v svojih praznih glavah
Bol?ev Pepe
24. 02. 2019 12.22
-26
dark horse
24. 02. 2019 12.25
+21
Janez trolar to ti partnerka reče če jo seveda imaš sploh oh kakšnega palčka imaš med nogama
Maxx365
24. 02. 2019 13.28
+21
Bolčev Pepe: Messi 1.70, Iniesta 1.71, Xavi 1.70, Maradona 1.65... ne vem, kaj bi sploh rada z janeztrollarjem povedala glede višine nogometašev v primerjavi z njihovo kvaliteto in doseženimi uspehi, ker sta s to primerjavo usekala popolnoma mimo in prispevala samo vsak po en neumen komentar.
Diebaumaister
24. 02. 2019 14.19
+18
Velikost človeka se ne meri po višini, ampak po dosežkih
apodgra
25. 02. 2019 08.51
+2
Dolirar Ne vem, zakaj bi se nekdo moral skrivati pred drugimi . posebno pred palčkom, To bi bilo tako, kot noj tišči glavo pesek , trup pa ima zunaj . Tvoja glava na sliki je glava modreca, po pisanih komenmtrijih pa je glava ,da ne bom žalil Butalce, butalčeva .