Nogomet

Mevlja: Mislim, da je točka iz Slovaške kar 'okej'

Ljubljana, 12. 11. 2021 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski nogometaši imajo po remiju na predzadnji tekmi kvalifikacij za nastop na SP 2022 proti Slovaški (2:2) svojo usodo v borbi za želeno končno tretje mesto v skupini še vedno v svojih rokah. Za takšen izid kvalifikacij potrebujejo v Stožicah na zadnji tekmi proti Cipru zmago. Naši nogometaši so na gostovanju v Trnavi dvakrat vodili, a zadnje pol ure ob igralcu manj na travniku trepetali za točko. Čeprav ni želel (kaj dosti) govoriti o sojenju, pa je selektor Matjaž Kek poudaril, da so "delivci" nogometne pravice na tekmi "videli" le eno barvo ...

Več videovsebin
  • Matjaž Kek o tekmi na Slovaškem
    08:11
    Matjaž Kek o tekmi na Slovaškem
  • Miha Mevlja p(o) tekmi na Slovaškem
    00:51
    Miha Mevlja p(o) tekmi na Slovaškem
Miha Mevlja je dosegel drugi gol za Slovenijo.
Miha Mevlja je dosegel drugi gol za Slovenijo. FOTO: AP

Čeprav je selektor Matjaž Kek na zadnjem gostovanju v okviru kvalifikacij za preboj na SP 2023 pogrešal zdravstveno načete Luko Zahovića, Jona Gorenca Stankovića, Benjamina Šeška in Domna Črnigoja ter kaznovane Jasmina Kurtića, Jako Bijola in Adama Gnezdo Čerina, so Slovenci, ki so za nameček več kot pol ure igrali z igralcem manj, na tekmi dvakrat vodili, na koncu pa trepetali za remi (2:2). "Za nami je pričakovano težka tekma, ki smo jo kar dobro opravili. Ko dvakrat vodiš, si seveda želiš zmagati, a glede na vse in predvsem na dejstvo, da smo bili vsaj pol ure z igralcem manj, je točka iz Slovaške kar okej rezultat," je po remiju v Trnavi dejal strelec drugega gola, Miha Mevlja. "Želeli smo si več. Glede na prikazano do izključitve bi lahko dali še kakšen gol. Prava tekma, solidna predstava, v nekaj stvareh smo naredili korak naprej, nekaj pa bo treba še popraviti," pa je dejal Miha Zajc. "Veliko je bilo dobrih stvari. V prvem polčasu smo bili ob zadetku še nekajkrat nevarni in bi lahko bolje izpeljali stvari," je na novinarski konferenci med drugim povedal selektor Kek, ki ni želel kaj dosti komentirati sojenja, čeprav je bilo vidno, da kriterij Sloveniji ni bil naklonjen. "Ne bi želel preveč komentirati. Videli ste sami. Po tekmi sem ga pozdravil in ga vprašal, ali je videl le eno barvo. Veliko stvari nam ni šlo v prid, po penalu in izključitvi je to postala druga tekma. Na koncu smo lahko s točko kar zadovoljni," še pravi slovenski selektor.

Zadnja tekma v teh kvalifikacijah nato Slovenijo čaka v nedeljo, ko se bo v Stožicah pomerila s Ciprom. Zmaga bi pomenila potrditev tretjega mesta v skupini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
12. 11. 2021 18.57
Ni blo slabo. Na trenutke.
Tomvojo
12. 11. 2021 18.43
Kako se pa tej igri ki jo naši igrajo reče, nogomet sigurno ni, iličič se po igrišču sprehaja kot kakšen kameleon.
Lisec7
12. 11. 2021 13.40
-Kek pravi, da so sodniki krivi za vse štiri gole. ????????
zajebant2
12. 11. 2021 13.12
+0
ta, ki je dobil 2x rumenega in posledično rdečega ni bi več smelo biti v reprezentanci, ker nima vse čisto v glavi
mackon08
12. 11. 2021 19.58
zajebant2 imaš še manj v glavi, moral bi biti offside ne pa penal in rumeni karton.