Nogomet

Mijatović kritičen: Bale? Odličen nogometaš, ki ni vodja

Ljubljana, 08. 01. 2019 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji odlični napadalec in kasneje športni direktor madridskega Reala Predrag 'Peđa' Mijatović se je dotaknil trenutnega stanja pri svojem nekdanjem klubu, ki v dozdajšnjem delu sezone ne blesti. Z zadnjim prvenstvenim porazom proti Real Sociedadu je poskrbel za še večji gnev svojih privržencev, ki si želijo novih sprememb.

Tudi Santiago Solari, ki je na trenerski klopi 'galaktikov' zamenjal nekdanjega španskega selektorja Julena Lopeteguia, ni prinesel želelnega rezultatskega zasuka. Ob tem pa je igra aktualnih evropskih klubskih prvakov na zelo nizki ravni, kar med drugim priča zadnji prvenstveni poraz proti skromnemu Real Sociedadu na Santiagu Bernabeuu (0:2).

Beli robčki so bili dovolj zgovoren signal za klubsko vodstvo na čelu s predsednikom Florentinom Perezom, da je napočil čas za nove spremembe. Teh za vsako ceno sicer ne zagovarja klubska legenda, nekdanji odlični napadalec 'belega baleta' Predrag Mijatović, ki je v radijski športni oddaji 'El Larguero' spregovoril o kriznem trenutku ljubljenega kluba. "Z 10 točkami zaostanka za vodilno Barcelono je praktično nemogoče računati na naslov državnega prvaka ob koncu sezone. Bolje bi bilo, da se moštvo osredotoči na ostala tekmovanja, v katerih je še v igri za osvojitev lovorike," je bil že uvodoma neposreden v španski prestolnici in širše priljubljeni 'Peđa'.

Nekdanji zvezdnik in kasneje športni direktor madridskega Reala Predrag 'Peđa' Mijatović je brez dlake na jeziku spregovoril o trenutnem stanju aktualnega evropskega klubskega prvaka.
Nekdanji zvezdnik in kasneje športni direktor madridskega Reala Predrag 'Peđa' Mijatović je brez dlake na jeziku spregovoril o trenutnem stanju aktualnega evropskega klubskega prvaka. FOTO: AP

Solari ni Zidane
Mnogi se sprašujejo, kaj manjka moštvu, ki je razen odhoda nespornega prvega zvezdnika moštva Cristiana Ronalda v zadnjem desetletju in trofejnega trenerja Zinedina Zidana ostalo praktično v isti zasedbi. "Dejstvo je, da ko moštvo osvoji tolikšno število lovorik, še posebej v elitni ligi prvakov, pride do logičnega padca. Trenutna zasedba Reala je še vedno kakovostna, ne verjamem, da ji primanjkuje lakote po uspehu, kot ji mnogi očitajo v zadnjem času, a težavo vidim v porušeni hierarhiji znotraj moštva in v odnosu do trenerja. Santiago Solari nikoli ne bo Zinedine Zidane, ki je imel v svojem trenerskem mandatu tudi kar precej sreče. Spomnite se samo obeh finalnih obračunov lige prvakov proti Atleticu, ko so malenkosti odločale o zmagovalcu ... Tu bi se stvari lahko brez težav prevesile v drugo stran. Tekmeci so dodobra spoznali igro Reala, jo 'prebrali', in jasno, da je zdaj veliko težje zmagovati," poudarja Mijatović.

O usodi Solarija ni želel izgubljati odvečnih besed: "Vse bo odvisno od tega, kaj bo storil z moštvom v ligi prvakov in kraljevem pokalu. Moramo se zavedati nečesa, da je ta zasedba tako izkušena, ko gre za izločilne boje v ligi prvakov, zato jo nikakor ne gre odpisati vnaprej. Zmožni so v vsakem trenutku preklopiti z enega na drugo tekmovanje ter vnovič osvojiti ligo prvakov."

Bale ni vodja
Po odhodu Ronalda k Juventusu so mnogi pričakovali 'eksplozijo' nedorečenega Garetha Bala, kar se je zelo hitro izkazalo, da Valižan nikakor ne more nadomestiti Portugalčevega učinka. "Cristiano je bil močan člen v več segmentih, ne le na zelenici. Imel je neverjetno željo in voljo za dokazovanje. Navkljub vsem posamičnim in moštvenim dosežkom. Težko mi je govoriti o Balu, saj mi je kot nogometaš zelo všeč, a kot vodja nikakor," je brez dlake na jeziku o 29-letnem velškem reprezentantu povedal strelec odločilnega zadetka za Real v finalu lige prvakov proti Juventusu v sezoni 1997/98. 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
09. 01. 2019 08.25
+1
Rončija ni Real se posti...lepa rima ne...
Klavdij Volk
08. 01. 2019 15.08
+9
Vsega je kriv Perez.Nič kupil,prodal pa Ronalda.
ehjaehja
08. 01. 2019 13.50
-9
VARCELONA NIKDAR NE POZABI GETAFE JE ŠE SVEŽI.
krnekilojz
08. 01. 2019 14.13
+13
imaš srečo, da lahko omenjaš var, ker so ga naštimali, če bi ga v LP bi vi imeli še vedno 5x šenkan francov naslov in pogojno 4 realno osvoljive, za zadnje 4 bi se z varom obrisali pod nosom. Tako, da bi bil jaz na tvojem mestu tiho za vse šenkane naslove, ki ste jih dobili na lepe oči.
andrej2004
08. 01. 2019 13.19
+24
Nisem prijatelj CR7, ampak ta Real je res bogi brez njega. Bale, ga pa ne more nadomestit.
krnekilojz
08. 01. 2019 13.18
-10
Dejstvo je, da ko moštvo osvoji tolikšno število lovorik, še posebej v elitni ligi prvakov, pride do logičnega padca!!!!!!! sploh ne bi bilo naslovov v evropi, če bi sodniki delali svoje delo in ne delali za Real. Tolikšno število lovorik? kolikšno že? pol manj kot Barcelona, ki zopet posiljuje belčke v domačem prvenstvu, v evropi pa že naštimajo, da se ne srečata, ker bi jih Barca zopet ponižala.
User513426
08. 01. 2019 13.46
-4
pa vidim da je res kar pravijo: da resnica boli
krnekilojz
08. 01. 2019 14.08
-2
saj vidiš komentar belega izdajalčka, ki ne ve, da imam od pamtiveka lepe bele zobe, ker so mi jih geni dali. Ampak za belo sramoto se pa ne bom sekiral, saj jih bo spet Barca nabila 4:1 in se bo zopet pogreznil.
kd29
08. 01. 2019 14.26
+4
Geni ti definitivno niso bili naklonjeni. To dokazuješ z neracionalnim in neobjektivnim razmišljanjem in posledično kritiziranjem. Sicer se je pa res brezveze razburjat in odzivat, bolje je le brat in se smejat ozkogledosti, nevoščljivosti in maloumju raznih rednih komentatorjev.
krnekilojz
08. 01. 2019 14.30
-3
kd29 če teli nesposobni admini ne bi brisali samo enega komentarja na katerega je bila replika bi se ti sedaj opravičeval meni za tak butast post, ki si ga zmazal skupaj. pa KD je propala priča