Nogomet

Mijatović: Real ne sme ponoviti napake, kot jo je pri Ronaldu

Madrid, 22. 06. 2020 16.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri madridskem Realu bi morali bolj ceniti svoje zvezdnike in jih čim več zadržati v klubu tudi ob izteku igralne kariere, je prepričan nekdanji zvezdnik galaktikov Predrag Mijatović. Tokrat je opozoril, da bi morali vodilni v klubu kapetanu Sergiu Ramosu omogočiti, da kariero konča v belem dresu.

Sergio Ramos, Luka Modrić in Keylor Navas.
Sergio Ramos, Luka Modrić in Keylor Navas. FOTO: AP

Predrag Mijatović je odigral kar lepo število v dresu madridskega Reala, ob koncu aktivne kariere pa je nato bil tri leta tudi športni direktor madridskega kluba. Zelo dobro pozna razmere pri galaktikih, zato je prepričan, da bi morali v vodstvu kluba potegniti pravo potezo in podaljšati pogodbo s kapetanom Sergiom Ramosom, tako da bi kariero končal v belem dresu. Slednji bo letos dopolnil 35 let, pogodba z Realom pa ga veže do konca leta 2021.  

Nekdanji napadalec Reala je opozoril, da so vodilni v klubu dopustili, da je v preteklosti odšlo kar nekaj legendarnih igralcev, med njimi sta bila tudi napadalec Raul in vratar Iker Casillas. "Ne smemo dopustiti, da naši igralci pomagajo drugim klubom, morali bi imeti politiko, da bi ostali v klubu, v različnih funkcijah. To se Realu ne bi smelo dogajati, Raul je imel izjemno kariero pri Realu, pa je moral oditi na nepravi način, prav tako Fernando Hierro in tudi Casillas. Sedaj je govora o Sergiu Ramosu. Morajo podaljšati pogodbo z njim, za dve ali tri leta, ni pomembno, kariero mora zaključiti pri Realu," pravi Črnogorec.

Ob tem pravi: "Je izjemno pomemben, je skorajda kot klubski zaklad. Zaradi tega, kar je dosegel in prispeval, prav tako pa tudi, kaj lahko stori in pomaga v prihodnosti. Morda ne na igrišču, vendar kot učitelj mladim igralcem, ki se pridružijo Realu in jim kot mentor pomaga pri razumevanju igre, obnašanju in privajanju na klub in okolje."

Klub je leta 2018 zapustil tudi Cristiano Ronaldo, ki je okrepil Juventus, sedaj se pojavljajo govorice, da bo odšel tudi Luka Modrić. "Če bi bil v klubu, ne bi pustil igralce, kot so Cristiano, Ramos ali Modrić, da bi odšli. To so igralci, ki z leti izgubijo nekaj fizične moči, vendar so izjemno pozitivni za tiste, ki prihajajo. Predstavljajte si, da se napadalec, ki pride v klub uči od Cristiana in posluša njegove nasvete, ali pa dobiva navodila od Ramosa? Nogomet ni samo to, da imaš na kupu odlične igralce in jih potem prodaš, ko jih ne potrebuješ več. To so igralci, ki so tako pomembni, da nimajo vrednosti," je prepričan Mijatović.

Predrag Mijatović
Predrag Mijatović FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lima33
23. 06. 2020 15.19
+1
Ramos si je zaslužil, da sam odloči kako in kaj... Upam, da ostane do konca kariere pri Realu in da bo še dolgo igral... Ramos je igračina!! 👑💪
Trend01
22. 06. 2020 17.52
+5
Napaka pri Ronaldu? Če bi CR igral, ne bi bilo Viníciusa, Hazarda, Asensia. Ti ne bi igrali, ker bi non-stop igral CR. Kako z Ramosom? Zato, ker je trenutno v top formi? Kaj pa pred Covid-19, ko je delal napako za napako? Smo pozabili? Ima le srečo, da je bila dolga pavza in, da se je natreniral. Kako bo jeseni, ko bo skoraj brez pavze? Namreč, trenutno tudi Modrić kar lepo teče. OK. Naj ostane, a se naj pusti menjati, ko tako pravi trener. Real se dejansko drži "nihče ni večji kot klub". Če bo izsiljeval - čao. Če bo timski igralec, in pravi kapetan, ki MORA biti za zgled mladini - naj ostane in igra. A le toliko kot je zmožen. Ne pozabite zadnjih dveh sezon - nevaren za OBA gola. In kartone. Na najbolj pomembnih tekmah, oz. tekmo pred njimi.
samomojemnenje
22. 06. 2020 18.02
+7
V bistvu se nekateri ne zavedajo, kaj je Real dobil z Varanom. Ampak Varan je tak garač, miren človek, ki se ne izpostavlja in deluje dokaj skromno. Je pa mravlja v obrambi. In, ko je pred kovidom imel Ramos svoje izlete v napad in je pozabil na obrambo, je bil tu drugi garač oz. prvi garač ekipe Casemiro. To je opazil celo Obrez, ki je omenil, da Casemiro sluti, kam bo padla žoga in kam se mora postaviti. Me je zdaj, po premoru, res pozitivno presenetil Ramos, ki deluje kot mladenič in je trenutno res bil v top formi. Zaželimo mu čim hitrejše okrevanje in da poškodba ni prehuda.
metallica-one
22. 06. 2020 18.34
-1
Ramos se lahko zahvali samo Realu ker je postal kot neki naj branilec. Tip je v obrambi poln napak in samo se spomnimo njegovih kiksov v rep. In Realu da boli glava. Svoje napake pac kompenzira z grobostmi s katerimi v drugih klubih ne bi koncal tekem. Preveč mi je dovoljeno. En Van Dijk,Baresi, Maldini in se bi lahko nasteval so igrali in igrajo z glav in se ne rabijo posluzevati njegovih potez. So inteligentni branilci. Ce samo pogledam kaj mu je delal Ronaldinho hahaha saj je bil vec na riti kot na nogah in je res izpadel pravi pionircek. Zal zame nikoli neki presezek.
Trend01
22. 06. 2020 19.25
+13
Van Dijk? Eden izmed najbolj priznanih igralcev, in hkrati nedotakljivih. Ko boš gledal L'pool naslednjič, glej "le" njega. Koliko on naredi t.i. majhnih prekrških, ki so že tudi hinavski. Takšnih res majhnih, ki pa napadalcu razbije sistem. Ko ga bodo sodniki bolj podrobno gledali, bo dobival vse več in več rumenih kartonov. Baresi? Ajd, ajd. Pa je bil tudi malo hinavski. Ampak, naj mu bo. Maldini? Ja, ta pa je bil "gospod" na igrišču. Ramos je pa grob. Takšen je, a hkrati ne komplicira, če jih sam faše. Zato je tudi kaznovan. Ni problema. A vsi ga bi imeli v ekipi. Čudno.
samomojemnenje
22. 06. 2020 20.07
+6
Tudi meni Van Dijk ni nek presežek in kot si rekel, dela veliko majhnih prekrškov. Jih pa to tudi psihologi učijo, kako sprovocirati nasprotnika. Majhne provokacije, ena za drugo in potem se zgodi Zidane proti Italiji. Najedaš, najedaš in že tako načeti živci popustijo. Za mene je trenutno Varane top štoper. Pa Godin je bil top.
mmblackbird
22. 06. 2020 20.22
+1
samomojemnenje
22. 06. 2020 20.47
+1
CURVANORD Zanetti
22. 06. 2020 20.55
-1
Ker se pogovarjate o branilcih, meni je bil poseben Marinko Sarkezi, v zgodovini nogometa se je zapisal tudi, ker je bil prvi rom ko je igral ligo prvakov😁
metallica-one
22. 06. 2020 21.23
+0
Logično da ima vsak branilec svoje ukane. Gledam Vvd pozorno in vidim njegovo dobro postavljanje in predvidenje igre. Logicno da ni nezmotljiv in je kristalno jasno da je Liverpool z njegovim prihodom ocitno izboljsal obrambo ki ke prej ni imel. Ampak ko bo Vvd naredil to kar je Ramos Messiju ob zaostanku 0:5 v zadnjih minutah in ko bo se odrival v tisti neutolazljivi zalosti, ko bo pljuval in namerno masakriral nasprotnike in jih namerno poskodoval takrat bom pa vzel vse besede nazaj. In ce se najde tak igralec ki bo Vvd delal to kar sta Ronaldinho in Messi njemu pa bom tudi rekel ja Vvd ni nek presežek.
CURVANORD Zanetti
22. 06. 2020 17.52
+8
Predrag ne razume , predsednuk kluba gleda na igralce kot gradbeni material, da stare igralce proda in zamenja z mlajsimi, on je glavni v klubu, Ne Raul, ne Iker, ne Ronaldo. Pri navijacih imajo ti igralci poseben status, a Perez je sef in tak je in tak bo kot on rece. Ni pri vseh klubih enako, glede statusa igralca
alien8potnik
22. 06. 2020 17.37
+5
res je. podpišem.
cripstoned
22. 06. 2020 17.08
-7
hahahaha kaksen naslov...direktno za hejterje da zacnejo zaliti...nic cudnega da potem kar na prvo roko lajajo v prazno...kar se tice pa izjave mijatovica pa je vse jasno kot beli dan...
KiNgKoNg
22. 06. 2020 17.28
+11
Kje ti vidiš kakšne komentarje hejterjev, lol? Tvoj umotvor je edini.
HalaCr77
22. 06. 2020 17.32
-6
Žnjj07
22. 06. 2020 17.41
+6
Pa si prvi pod tem clankom😁. Tak lazes, da sam sebi verjames;). Vzemi nekaj za pomirjanje, pa še enkrat preberi clanek.
Kollerik
22. 06. 2020 18.09
+4
Cripsu se je spet odpeljalo...nič novega... :))
samomojemnenje
22. 06. 2020 18.48
+4
Kollerik...mislim, da se mu je že davno odpeljalo in živi kot Alice v čudežni deželi. Danes je pa še posebej aktiven. Mu je Pločevinko dal malo več časa.
Kollerik
22. 06. 2020 19.02
+2
+, v primeru cripsa in halarja, pa zapirača in podobnih... blagor ubogim na duhu.... :)))
cripstoned
22. 06. 2020 19.16
-7
spet je cripsi izdominiral kot vedno...pod mojim komentarjem najvec jokic..se na mnoga leta...pa ne pozabite na koncu sezone limati moje komentarje preden se je ta sezona zacela...tako zelo sem ubogi da ste si zaradi mene naredili po nove 3 profile, shranjujete moje komentarje in vedno ko pridem jaz lajate se vi...ja cripsi ne da mira...nekateirm bolj kot real madrid hahahahaahh
dark horse
22. 06. 2020 19.39
+2
samomojemnenje
22. 06. 2020 19.58
+4
Cripsi, malo preveč si laskaš. Da te slučajno ne daje tudi narcisoidnost?
Žnjj07
22. 06. 2020 21.35
+4
Isces pozornost, ker je niti doma ne dobis;)