Nogomet

Milan po zmagi nad Napolijem Juventusu diha za ovratnik

Milano, 11. 02. 2024 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Milana so v 24. krogu italijanskega prvenstva premagali Napoli z 1:0. Zasedba iz Lombardije ima le še točko zaostanka za drugouvrščenim Juventusom, ki se bo v ponedeljek ob 20.45 pomeril z Udinesejem. Vodilni Inter ima po nepolnem krogu sedem točk naskoka pred najbližjim zasledovalcem iz Torina.

Statistika tekme Milan - Napoli
Statistika tekme Milan - Napoli FOTO: Sofascore.com

Milančani so na San Siru premagali zadnje prvake serie A iz Neaplja. Edini gol na tekmi so izbranci domačega trenerja Stefana Piolija dosegli v 25. minuti, po podaji Portugalca Rafaela Leaa je zadel Francoz Theo Hernandez.

V izdihljajih tekme je glavni sodnik Daniele Doveri dosodil 11-metrovko za Neapeljčane, po posredovanju Vara pa je razveljavil svojo odločitev in ostalo je pri tesni zmagi domačih nogometašev.

Pred današnjim osrednjim dvobojem v Milanu je Fiorentina visoko premagala Frosinone s 5:1, Bologna Lecce s 4:0, četrtouvrščena Atalanta iz Bergama pa Genoo s 4:1. Monza in Verona sta se razšla brez golov.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Inter iz Milana je v soboto v italijanski prestolnici premagal Romo s 4:2. V soboto sta bili še dve tekmi: Lazio je v Cagliariju slavil s 3:1, Sassuolo in Torino pa sta se razšla z 1:1.

V petek je zadnjeuvrščena Salernitana doma izgubila proti Empoliju z 1:3, nakar je vodstvo kluba odpustilo trenerja Filippa Inzaghija.

V ponedeljek bo zadnja tekma 24. kroga. Drugouvrščeni Juventus bo gostil Udinese, kjer igrajo Slovenci Jaka Bijol, Sandi Lovrić in David Pejičić.

* Izidi, 24. krog:

- petek, 9. februar:

Salernitana - Empoli            1:3 (0:1)

- sobota, 10. februar:

Cagliari - Lazio                        1:3 (0:1)

Roma - Inter Milano             2:4 (2:1)

Sassuolo - Torino                   1:1 (1:1)

- nedelja, 11. februar:

Fiorentina - Frosinone          5:1 (3:0)

Monza - Verona                          0:0

Bologna - Lecce                        4:0 (2:0)

Genoa - Atalanta                      1:4  (0:1)

Milan - Napoli                            1:0 (1:0)

- ponedeljek, 12. februar:

20.45 Juventus - Udinese

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.