Nogomet

Milan vodi, Inter premagal Romo, Atalanta presenetila Napoli

Milan, 04. 12. 2021 16.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Milan se je z zmago proti Salernitani (2:0) na prvem srečanju 16. kroga Serie A zavihtel na vrh italijanskega prvenstva. Milanov mestni tekmec je v popoldanskem srečanju prepričljivo premagal Romo (0:3). V zadnji sobotni tekmi je Atalanta presenetila Napoli (2:3).

Milančani so vse dvome o zmagovalcu na tekmi proti zadnjeuvrščenim gostom razblinili že v prvih 20 minutah. V peti minuti je v polno zadel vezist Franck Kessie. 13 minut pozneje se je med strelce vpisal tudi Belgijec Alexis Saelemaekers. Podal mu je igralec, ki v Milanu že drugo sezono zapored igra kot posojen igralec Real Madrida Brahim Diaz.

Alexis Saelemaekers je proti Salernitani dosegel svoj prvi zadetek v letošnji Serie A. Zadetek je proslavil dvigom dresa Simona Kjaera, ki na srečanju zaradi poškodbe kolena ni zaigral. Na podelitvi nagrade Ballon d'Or minuli teden, je Kjaer bil proglašen za 18 najboljšega igralca na svetu.
Alexis Saelemaekers je proti Salernitani dosegel svoj prvi zadetek v letošnji Serie A. Zadetek je proslavil dvigom dresa Simona Kjaera, ki na srečanju zaradi poškodbe kolena ni zaigral. Na podelitvi nagrade Ballon d'Or minuli teden, je Kjaer bil proglašen za 18 najboljšega igralca na svetu. FOTO: AP

Pri gostih je Vid Belec znova odigral celotno srečanje med vratnicami. Pri gostih Zlatan Ibrahimović ni vstopil v igro. Na sobotnem sporedu v Serie A bosta odigrani še dve srečanji med Romo in Interjem ter Napolijem in Atalanto.

Milan 2:0 Salernitana
Milan 2:0 Salernitana FOTO: Sofascore.com

Simone Inzaghi prelisičil izkušenega Mourinha

Na Stadio Olimpico je v goste prišel odlično razpoloženi Inter s trenerjem Simonejem Inzaghijem, ki je v minulih letih vodil Rominega velikega tekmeca Lazio. Klop Rome te dni greje nekdanji heroj Interja Jose Mourinho, ki je s klubom iz Milana leta 2010 osvojil "trojček" Serie A, italijanskega pokala in seveda Lige prvakov. 

Najboljša leta pretkanega portugalskega stratega so po vsem sodeč za njim. V enajstih letih od usodne noči na Stadionu Santiago Bernabeu in zmage proti Bayernu iz Münchna, so njegova moštva po slovesu in številu osvojenih lovorih iz leta v leto vse bolj skromna. 

Jose Mourinho
Jose Mourinho FOTO: AP

Po neuspehih v Manchester Unitedu in Tottenhamu se je z otoka v upanju obuditve svoje nekdaj bleščeče kariere vrnil v Italijo. Tu se scenarij, ki je vsem navijačem njegovih nekdanjih klubov zelo znan, ponavlja. Spodbudnemu začetku sledijo spori z igralci in posledično vse slabše predstave na igrišču.

 Če je nekoč za slabe rezultate in še bolj slabo voljo v svojih klubih potreboval vsaj dve leti, se v Rimu njegov preverjen recept ponavlja z neverjetno hitrostjo. Po odličnem začetku sezone se Rimljani po porazu proti Interju (0:3) ne nahajajo na mestih, ki bi ob zaključku sezone vodila v Ligo prvakov. Roma pa je na zadnjih petih temah izgubila kar trikrat.  Za prepričljivo zmago Interja so poskrbeli Hakan Calhanoglu (15.), Edin Džeko (24.) in Denzel Dumfries (39.). 

Zmaga Atalante

Zadnja sobotna tekma je bila zelo zanimiva. Atalanta je v Neaplju povedla že v sedmi minuti. Po podaji Duvana Zapate je zadel Ruslan Malinovsky. Napoli je po zadetkih Piotra Zielinskega v 40. minuti in Driesa Mertensa v 47. minuti povedel.

Napoli - Atalanta
Napoli - Atalanta FOTO: Sofascore.com

A veselje na jugu Italije ni trajalo dolgo, saj je Merih Demiral izenačil za Atalanto v 66. minuti. Za popoln preobrat (2:3) je v 71. minuti po podaji Josipa Iličića poskrbel Remo Freuler.

Izidi 16. kroga Serie A:

AC Milan - Salernitana 2:0 (2:0)

(Vid Belec je branil celo tekmo za Salernitano)

Roma - Inter Milano 0:3 (0:3)

(Samir Handanović  je branil celo tekmo za Inter)

Napoli - Atalanta 2:3 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PALAGRUŽA
05. 12. 2021 10.30
+0
UF, KAKO BI TO PRIVOŠČIL MOJEMU IBRI-KADABRI! DAJMO MILAN!
cripstoned
04. 12. 2021 18.19
+0
bravo milan...upam da letos po dolgem casu osvojijo scudetto...tudi ibri privoscim lovoriko..