Nogomet

Milan v prihodnji sezoni z novim trenerjem: na San Siro prihaja Ralf Rangnick

Milano, 07. 07. 2020 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Italijanski velikan Milan in nekdanji trener RB Leipziga Ralf Rangnick sta dosegla dogovor, po katerem bo nemški strokovnjak na začetku prihodnje sezone uradno prevzel trenersko krmilo rdeče-črnih. Rangnick naj bi na San Siru opravljal tudi funkcijo športnega direktorja.

Ralf Rangnick
Ralf Rangnick FOTO: AP

Ralfa Rangnicka se je že kar nekaj časa povezovalo z Milanom, sedaj pa sta obe strani uspeli doseči dogovor, poroča angleški Guardian. 62-letnik je v aktualni sezoni opravljal funkcijo oglednika za klube, ki so v lasti Red Bulla, leto poprej pa je bil glavni trener pri nemškem prvoligašu iz Leipziga. Za koliko let se bo zaobljubil Milančanom, še ni znano.

Rangnick bo po vsej verjetnosti na San Siru opravljal tudi vlogo športnega direktorja, ki si jo bo delil z legendo kluba Paolom Maldinijem, čeprav novica še ni uradno potrjena. Nekdanji defenzivni branilec si je trenersko ime ustvaril pri Hoffeinheimu, ki ga je vodil med letoma 2006 in 2011. Belo-modrim je v tem času uspelo napredovati iz tretje v prvo nemško ligo. V preteklosti se je Rangnicka sicer povezovalo s številnimi odmevnimi klubi, med drugim z Manchester Unitom, Bayernom iz Münchna in Evertonom.

Nemški trener bo tako nadomestil Stefana Piolija, ki klub vodi od oktobra lani. Sprva je bil 54-letnik tarča številnih kritikov, ki pa so jih nekoliko utišali dobri rezultati v zadnjem času. Kljub temu je Milan v italijanski Serie A še naprej skromen sedmi, za četrtim mestom, ki prinaša Ligo prvakov, pa ima kar 17 točk zaostanka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PieBaracus
07. 07. 2020 19.39
+2
Ne vem ce je to prava poteza kluba v tem casu sporocit novico ko ima Milan par kljucnih in tezkih tekem. Drugace pa mislim da Pioli dela dobro zadnje tekme, zadnje sezone je bila velika napaka menjava trenerja. Usako sezone razlicen nacin uigravanja in taktike in ko se navadijo na sistem nov trener
samomojemnenje
07. 07. 2020 17.51
+4
Danes zna biti zanimiva tekma Milan-Juve ob 21:45.
Paštašutar
08. 07. 2020 09.28
+1
gullit
07. 07. 2020 15.50
+3
Srečno v velikem klubu. Škoda da še sponzorja niso še pripeljali iz Leipziga.