15°C

Milan v težavah: Donnarumma še vedno ni podaljšal, odhaja (tudi) kapetan?

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
J.B. /
KOMENTARJI
2
V taboru Milana imajo kljub dobrim rezultatom, ki so neprimerljivi s kalvarijo iz prejšnjega desetletja, številne kadrovske težave. Najvišje ocenjeni posameznik moštva Gianluigi Donnarumma nove pogodbe še vedno ni podpisal, trenutna pa se mu izteče ob koncu te sezone, zato bi San Siro poleti utegnil zapustiti celo brez odškodnine. Z odhodom pa se povezuje tudi kapetana Alessia Romagnolija, ki z vodstvom kluba prav tako še ni našel skupnega jezika.

Gianluigi Donnarumma je konec februarja praznoval 22. rojstni dan, doslej pa je za Milan zbral že neverjetnih 241 nastopov.
Gianluigi Donnarumma je konec februarja praznoval 22. rojstni dan, doslej pa je za Milan zbral že neverjetnih 241 nastopov.FOTO: AP

Eden najbolj preverjenih novinarjev v svetu nogometa Fabrizio Romano je že v torek poročal, da seGianluigi Donnarumma z Milanom še vedno ni dogovoril za podpis nove pogodbe, uprava kluba pa naj bi bila kljub temu optimistična, da ji bo 22-letnega vratarja uspelo zadržati v prestolnici mode. V angleških medijih se je omenjalo, da si Donnarummo želi predvsem Chelsea, Romano pa je dodal, da Londončani ponudbe zanj njegovemu zastopniku Minu Raioliše niso poslali. 

Gianluigi Donnarumma je po podatkih portala Transfermarkt ocenjen na 60 milijonov evrov, kar je največ med vsemi nogometaši Milana. Sledita mu Franck Kessie in Theo Hernandez s 50, na 40 milijonov pa je ocenjen Ismail Bennacer. Alessia Romagnolija na tem seznamu najdemo na osmem mestu, vreden naj bi bil 30 milijonov. 

Dan kasneje je italijanski Sky poročal, da je Donnarumma zavrnil že drugo ponudbo rdeče-črnih, ki so mu ponujali sedem milijonov evrov letne plače z možnostjo dodatnega milijona, če bi se s soigralci uspel uvrstiti v Ligo prvakov, za kar Milanu zaenkrat dobro kaže. Kot je še zapisal Sky, sloviti nogometni "super agent" Raiola za svojega varovanca zahteva vsaj deset milijonov letne plače in še dva milijona v obliki bonusa za uvrstitev med evropsko elito. 

Nekateri otoški mediji sicer dodajajo, da si Donnarumma želi ostati na San Siru, ena od zahtev, s katero naj bi pogojeval svojo prihodnost, pa je tudi, da uprava kluba v novo pogodbo vključi odkupno klavzulo, ki bi mu omogočala, da v primeru dovolj visoke ponudbe kadarkoli zapusti klub. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Tudi Romagnoli (še) ni podaljšal
La Gazzetta dello Sport pa v zadnjem času veliko pozornosti namenja še enemu pomembnemu členu Milana, in sicer kapetanu ter prvemu stebru obrambeAlessiu Romagnoliju, ki se mu pogodba izteče leta 2022. 26-letnika iz Anzia prav tako zastopa Raiola, podobno kot z Donnarummo pa se je tudi v njegovem primeru zataknilo pri višini plače. Romagnoli naj bi skupaj z Raiolo skušal izpogajati šest milijonov evrov na sezono, na kar pa vodstvo kluba – vsaj za zdaj – še ni pristalo. Za italijanskega reprezentanta se po poročanju Gazzette zanimata predvsem Barcelona in Juventus. 

Milan je v Ligi prvakov sicer nazadnje nastopal v sezoni 2012/2013, ko je izpadel v osmini finala proti Barceloni. V tej sezoni Serie A pa rdeče-črnim odlično kaže, da si bodo po skoraj desetletju zopet priigrali nastopanje na najelitnejšem evropskem odru, saj so kljub rezultatskemu padcu v tem koledarskem letu še naprej na drugem mestu. Treba pa je omeniti, da je konkurenca na Apeninskem polotoku zares huda, saj denimo petouvrščeni Napoli s tekmo manj za Milanom zaostaja za zgolj šest točk. 

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke