Nogomet

Milan zapravil prednost dveh zadetkov

Ljubljana, 11. 11. 2023 23.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
N.M., STA
Komentarji
0

Sobotni dan 12. kroga italijanskega prvenstva sta začela Lecce in Milan. Čeprav je Milan vodil že 2:0, so domačini prišli do izenačenja. Tekma se je tako končala z rezultatom 2:2. Oliver Giroud in Tijjani Reijnders sta zadela v 28. in 35. minuti, s tem, da je Francoz v 93. minuti prejel rdeči karton. Za rezultat 1:2 je v 66. minuti zadel Nicola Sansone, štiri minute pozneje pa je izid izenačil Lameck Banda. Drama se je nadaljevala tudi v 94. minuti, ko je do zadetka prišel Roberto Piccoli, a je bil ta zaradi prekrška pred tem razveljavljen.

Nogometaši torinskega Juventusa so vsaj začasno vodilna ekipa elitne italijanske lige. V 12. krogu je stara dama z 2:1 premagala Cagliari. Juventus v prvem polčasu ni našel poti do mreže ekipe s Sardinije, jo je pa v 60. minuti, ko je po podaji Filipa Kostića zadel Bremer. Daniele Rugani je deset minut pozneje podvojil prednost Torinčanov, Alberto Dessena pa je pet minut zatem postavil končni izid.

V Lecceju pa je Milan prvi polčas dobil z 2:0, potem ko sta zadela Olivier Giroud, ta je v sodniškem dodatku tekme dobil rdeči karton, in Tijjani Reijnders. Gostitelji pa so se v drugem polčasu vrnili, Nicola Sansone in Lameck Banda sta prinesla točko domačinom.

Statistika tekme Lecce - Milan
Statistika tekme Lecce - Milan FOTO: Sofascore.com

Že v petek sta se Sassuolo in Salernitana razšla z 2:2, Genoa pa je z 1:0 odpravila Verono.

V nedeljo bo Napoli gostil Empoli Lovra Štubljarja, Fiorentina Bologno, Udinese Jake Bijola, Sandija Lovrića in Davida Pejičića Atalanto, ob 18. uri bo rimski derbi med Laziem in Romo, krog pa bosta končala Inter in Frosinone Matjaža Kamenšek-Pahiča.

Na lestvici ima Juventus ob tekmi več eno točko več od Interja, Milan zaostaja za šest točk, Napoli za osem, Atalanta pa za deset. Najslabše kaže Veroni, Empoliju in Salernitani, ki so z osmimi, sedmimi in petimi točkami na dnu lestvice.

* Izidi, 12. krog:

- petek, 10. november:

Sassuolo - Salernitana          2:2 (1:2)

Genoa - Verona                         1:0 (1:0)

- sobota, 11. november:

Lecce - Milan                              2:2 (0:2)

Juventus - Cagliari                  2:1 (0:0)

Monza - Torino                          1:1 (0:0)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.