Nogomet

Milanski rdeče-črni v pekel Neaplja z minimalno prednostjo

Milano, 12. 04. 2023 21.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši AC Milana so z zadetkom Ismaëla Bennacerja dobili prvi četrtfinalni obračun v elitni Ligi prvakov proti domačemu rivalu Napoliju (1:0). Čeprav so gostje iz Neaplja veliko bolje začeli dvoboj na kultnem San Siru, pa so v nadaljevanju nekoliko popustili in dopustili varovancem trenerja Stefana Piolija, da pridejo do minimalne prednosti pred povratno tekmo na stadionu Diega Armanda Maradone.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa tekme Milan - Napoli
    09:05
    Vrhunci drugega polčasa tekme Milan - Napoli
  • Vrhunci prvega polčasa obračuna Milan - Napoli
    10:45
    Vrhunci prvega polčasa obračuna Milan - Napoli

Prvi četrtfinalni obračun najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja med italijanskima rivaloma AC Milanom in Napolijem se je začel s silovitim pritiskom gostov iz Neaplja, ki so si v uvodnih petih minutah priigrali tri imenitne priložnosti za dosego zadetka.

Že v drugi minuti je kapetan premočno vodilnega moštva italijanskega državnega prvenstva Giovanni Di Lorenzo začel nevarno akcijo in poslal natančno podajo do odkritja letošnje sezone v dresu Napolija, Gruzijca Khvicha Kvaratskhelie, ki je sprožil nevaren strel iz neposredne bližine, a je kapetan Milančanov Davide Calabria uspel odbiti žogo z golove črte. Le dve minuti pozneje sta omenjena nogometaša zamenjala vlogi, Di Lorenzo pa je po strelu z glavo zgrešil cilj. V uvodnih desetih minutah spremljamo popolno prevlado nogometašev v sinjemodrih dresih, ki pa svoje premoči niso uspeli spremeniti v zadetek.

Statistika tekme: AC Milan vs. Napoli (1:0)
Statistika tekme: AC Milan vs. Napoli (1:0) FOTO: Sofascore.com

V 12. minuti je po podaji Piotra Zielinskega do zaključnega strela z roba kazenskega prostora prišel severnomakedonski reprezentant Eljif Elmas, toda z odličnim posredovanjem se je znova izkazal francoski vratar Maignan. Že samo razmerje strelov v uvodnih 20 minutah igre govori o veliki premoči Napolija (0:8), nato pa je v 24. minuti do prve resnejše priložnosti prišel tudi AC Milan. Rafael Leao je zdrvel v protinapad, otresel se je nekaj tekmecev na sredini igrišča, se podal v kazenski prostor gostov in v najpomembnejšem trenutku meril mimo nasprotnikovih vrat. Kar ni uspelo varovancem trenerja Luciana Spallettija na začetku srečanja, je na veliko veselje domačih navijačev v 40. minuti uspelo nogometašem v rdeče-črnih dresih, ki so izvedli imenitno akcijo prek Brahima Diaza in Rafaela Leaa, strelec vodilnega zadetka za Milančane pa je bil Ismaël Bennacer.   

Domači bi lahko povišali svojo prednost globoko v sodniškem dodatku prvega dela igre, a je po strelu z glavo Simona Kjaerja žoga zadela le okvir gostujočih vrat. 

Tudi uvodne minute drugega polčasa so pripadle nogometašem Napolija, ki bi skoraj prišli do izenačenja, a je strel z glavo Elmasa Maignan s skrajnimi močmi preusmeril v prečko. Ostalo je pri minimalnem vodstvu AC Milana, ki v drugem delu igre ni pokazal kaj prida, za zmago nad zahtevnim tekmecem pa se lahko zahvali izključno svojemu čuvaju mreže Miku Maignanu, ki je z nekaj izjemnimi posredovanji svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Največji osmoljenec obračuna na San Siru je bil gostujoči igralec zvezne vrste Andre-Frank Zambo Anguissa, ki je v le nekaj minutah prejel dva rumena kartona, kar je pomenilo avtomatično izključitev in nove težave za nervoznega Spallettija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Gostom se je do zaključnega žvižga nedorečenega romunskega sodnika Istvana Kovacsa uspelo ubraniti in posledično ohraniti povsem realne možnosti za napredovanje med štiri najboljša nogometna moštva na stari celini.         

Liga prvakov, četrtfinale, prva tekma, izid:
AC Milan - Napoli 1:0 (1:0)
Bennacer 40.

Začetni postavi:
AC Milan (4-2-3-1): Maignan - Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez - Krunić, Tonali - Diaz, Bennacer, Leao - Giroud.

Napoli (4-3-3): Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Rui - Anguissa, Lobotka, Zielinski- Lozano, Kvaratkhelia, Elmas.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
13. 04. 2023 09.46
+0
Težka bo...je pa tudi res, da so zadnjo ligaško tekmo v Neaplju zmagali 4-0...