Nogomet

Milanu spodrsnilo na San Siru, Napoli slavil v Bologni

Milano, 17. 01. 2022 21.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometašem Milana je v 22. krogu italijanskega prvenstva močno spodrsnilo. Na svojem San Siru so ostali brez točk, tekmeci iz Spezie so slavili z 2:1. Spodrsljaj drugouvrščene zasedbe iz lombardijske prestolnice je izkoristil tretjeuvrščeni Napoli, v Bologni je slavil z 2:0 in se Milanu približal na dve točki.

V prvem polčasu je bolje kazalo Milanu, potem ko je portugalski napadalec Rafael Leao v izdihljajih prve polovice tekme zadel za 1:0. Spezia je v drugem polčasu tekmo postavila na glavo, v 64. minuti je izenačil Kolumbijec Kevin Agudelo, v peti minuti sodnikovega podaljška pa ji je tri točke priigral Ganec Emmanuel Gyasi.

Neapeljčani so imeli v Bologni absolutni nadzor nad tekmeci, v svojih vrstah pa tudi razpoloženega dvakratnega strelca Hirvinga Lozana. Mehičan je prvi gol dosegel v 20., drugega pa v 47. minuti.

Nogometaši Atalante in Interja iz Milana so se v nedeljo razšli brez golov. Za Inter je nekdanji slovenski reprezentant Samir Handanović branil vso tekmo in se nekajkrat zelo izkazal, medtem ko Josipa Iličića ni bilo v kadru domačinov iz Bergama, potem ko se je okužil z novim koronavirusom.

Bologna - Napoli
Bologna - Napoli FOTO: AP

Interjeva prednost na vrhu lestvice po današnjem porazu Milana še naprej znaša dve točki, Atalanta pa je četrta. Za Napolijem na tretjem mestu zaostaja štiri, pred petouvrščenim Juventusom pa ima točko več.

Nogometaši Venezie so v nedeljo gostili Empoli in igrali 1:1. Benečani so tudi s pomočjo nove okrepitve, Portugalca Nanija, ki je vstopil s klopi, prišli do točke proti Empoliju. Nekdanji igralec Manchester Uniteda in Lazia je v 73. minuti namreč podal za gol Davida Okerekeja, s katerim so domači izničili vodstvo gostov. Ti so namreč povedli v 26. minuti, ko se je med strelce vpisal Szymon Zurkowski.

Pri domačih je Domen Črnigoj igral celo tekmo, prav tako pri gostih Petar Stojanović, medtem ko je Leo Štulac vstopil v 84. minuti.

Sassuolo je v nedeljo doma izgubil proti Veroni z 2:4, Roma pa je ugnala Cagliari z 1:0.

Že v soboto je Sampdoria doma izgubila proti Torinu z 1:2, Salernitana Vida Belca je klonila pred Laziem z 0:3, Juventus pa je premagal Udinese z 2:0.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

- ponedeljek, 17. januar:

AC Milan - Spezia                     1:2 (1:0)

Bologna - Napoli                     0:2 (0:1)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
18. 01. 2022 18.05