Nogomet

Militao brez treme pred Cityjem: Čeprav bo kapetan Ramos močno manjkal, verjamemo v uspeh

Madrid, 02. 08. 2020 12.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši madridskega Reala so v svoje vitrine v letošnji vse prej kot običajni sezoni že pospravili najžlahtnejšo domačo lovoriko za osvojitev naslova španskih državnih prvakov. Drugi velik cilj zasedbe legendarnega Zinedina Zidana je elitna Liga prvakov, ki so jo v svoji bogati zgodovini osvojili kar 13-krat. Jim jo bo uspelo še štirinajstič? Če vprašate osrednjega branilca belih Ederja Militaa, ki bo zamenjal kaznovanega kapetana Sergia Ramosa, je odgovor pritrdilen.

Eder Militao je kot branilec za rekordnih 54 milijonov evrov odškodnine pred začetkom sezone 2019/20 na Santiago Bernabeu prispel iz Porta. Z referencami izjemno nadarjenega osrednjega branilca, pred katerim je svetla prihodnost in nekega dne morda vloga 'šefa' obrambe madridskih belih po odhodu legendarnega kapetana Reala Sergia Ramosa.

Po (uspešnem) debiju lanskega septembra na srečanju proti Levanteju se je njegov (načrtovani) razvoj nekoliko ustavil. Sezona se je pod taktirko novega starega stratega Zinedina Zidana namreč začela zelo stresno, s slabšimi rezultati in vse večjo skepso tako javnosti kot navijačev. Toda bolj kot se je prvi del sezone prevešal v drugega, so 'galaktiki' začeli delovati vse bolje, rezultatsko in po igri uspešneje, kar je 22-letni Brazilec občutil na pozitiven način. "Glede na slabši vstop v sezono mi je bilo jasno, da bom dobil manj priložnosti za dokazovanje. Že pred prihodom v Madrid sta me nekdanja soigralca pri Portu, sicer legendi Reala, rojak Casemiro in vratar Iker Casillas opozorila na vse dobre in manj dobre stvari, ki pridejo s podpisom pogodbe za tako velik klub, kot je Real Madrid. Na začetku mi ni bilo lahko, tudi značajsko sem bolj zaprte narave, zato je bilo še za odtenek težje prenašati pritisk ob slabših rezultatih in igrah. Še posebej velik pa je pritisk medijev, ki je v Madridu resnično nekaj posebnega," se svojih ne ravno blestečih začetkov v španski prestolnici v obširnem intervjuju za madridski časnik AS spominja Eder Militao, ki je v najizkušenejših posameznikih (Sergio Ramos, Luka Modrić, Marcelo) našel veliko podporo.

Eder Militao bo na povratnem srečanju osmine finala Lige prvakov proti Manchester Cityju v osrčju obrambe Reala zamenjal kaznovanega Sergia Ramosa.
Eder Militao bo na povratnem srečanju osmine finala Lige prvakov proti Manchester Cityju v osrčju obrambe Reala zamenjal kaznovanega Sergia Ramosa. FOTO: AP

"Bili in so še vedno mi kot starejši bratje. V medosebnih odnosih znotraj garderobe se pokažeta veličina in ugled kluba. Ko samo pomislim, kaj vse so morali pretrpeti omenjeni igralci, še posebej ob bolečih porazih, ne bi bil rad v njihovi koži. A tudi to sem že izkusil od blizu, in verjemite mi, da ni prijeten občutek. Real je največji nogometni kolektiv na svetu, zato ne trpi povprečja. Zavedam se, kam sem prišel in kaj vse se pričakuje od mene. Veliko srečo imam, da se lahko učim od enega od najboljših branilcev vseh časov, kajti Ramos je pravi gladiator. Močno nam bo manjkal na naslednji tekmi," se je k prihajajočemu povratnemu obračunu osmine finala proti Manchester Cityju (petek, 7. 8., ob 20.40 s prenosom na Kanalu A in Voyo) že ozrl Militao, ki bo imel zelo pomembno vlogo ob odsotnosti izkušenega kapetana.

"Nobenega dvoma ni, da nas čaka izjemno težka tekma. City je slavil na prvi tekmi v Madridu (2:1), a to v sodobnem nogometu ne igra bistvene vloge. Moštva so namreč tako izenačena, da že en zadetek v tekmečevi mreži lahko spremeni potek dogodkov na igrišču. Imamo jasen načrt, kako priti do uvrstitve med osem najboljših moštev v Evropi. Za to bo najprej treba ohraniti lastno mrežo nedotaknjeno, na drugi strani pa izkoristiti vse, kar nam bo ponudil nasprotnik. Ki je, mimogrede, zelo zelo kakovosten. A tudi Manchester City ima svoje slabosti, ki jih bomo skušali karseda najbolje izkoristiti sebi v prid," je ob koncu pristavil 22-letnik iz Sao Paula. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jodr
02. 08. 2020 20.16
+3
Lahko je bilo osvojiti zadnje 3 naslove v Ligi prvakov.
RUBEŽ
03. 08. 2020 16.09
-1
Res je. Še posebej ob " pomoči " Pereza.
ehjaehja
02. 08. 2020 15.47
+12
težka bo city igra na višjem nivoju v napadu kakor Real..
Anticripstoned
02. 08. 2020 15.57
-6
2 penala bo zihr ata Perez zrihtal če bo treba
cripstoned
02. 08. 2020 17.47
+6
ce bo vse cisto kot na 4 predzadnjih tekmah reala z izjemo zadnje zakaj pa ne....ti le bodi tukaj in glej najvecje pri delu...
samomojemnenje
02. 08. 2020 21.22
+4
Ja Cripsi, vse je čisto, da bolj čisto ne more biti. Tudi zadnji penal čist kot solza device. Ti si sigurno hejter Reala, da govoriš, da zadnji penal ni bil čist.
Srecko84
03. 08. 2020 11.38
+7
cripstoned
02. 08. 2020 13.43
-4
potrebno bo dati vse od sebe pa bo kar bo...cilj letosnje sezone je ze dosezen tako da navijaci ne bomo nicesar zamerili v kolikor napreduje city...v kolikor pa napreduje real in to brez kapetana bo pa to samo se en dokaz vec kaksen preporod je dozivel real odkar je odsel ronaldo in je prisel zidane.....vamoooooos caaaaampeeeeones...
Anticripstoned
02. 08. 2020 15.41
-9
Gil Manzano H Hernandes M Lahoz so osvojili že La Ligo. So v dobri formi. Tudi izločitev cityja ni nemogoča
265004
03. 08. 2020 15.17
+2
Kakšen alibi pajac...vedno izgovori če kaj ne gre kot je treba...v resnici se pa trese že celo korono da gre Real naprej...napiši realno - Real ni sposoben premagat City,lahko mu pomagajo sodniki s penali...