Nogomet

Milošević pred Birkirkaro: Pozabiti moramo na rezultat s prve tekme

Ljubljana, 27. 07. 2021 16.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
3

Po neodločenem izidu na tekmi prve lige proti Radomljah (0:0) se je pozornost igralcev in strokovnega vodstva NK Olimpije usmerila proti povratni tekmi druga kroga kvalifikacij konferenčne lige. Kljub domači zmagi na prvi tekmi proti Birkirkari (1:0) so napovedi igralcev in trenerja Sava Miloševića pred odhodom na Malto zelo previdni.

Po razočaranju na prvi tekmi prve lige proti Radomljah se je vratar zmajev Nejc Vidmar zavedal, da bodo na Malti morali zaigrati veliko bolje. "Potrebno bo še naprej trdo delati in mislim, da se bomo že kmalu pokazali v boljši luči. Najprej je pred nami težka pot na vročo Malto v smislu vremena in tudi igrišča, ki ima umetno travo. Pokazati moramo, da smo kakovostnejši," se vloge favorita po zmagi na prvi tekmi dobro zaveda Vidmar. 

Nik Kapun se je dotaknil napornega obdobja številnih pomembnih tekem v kratkem času: "Glavna stvar je regeneracija. Naredili bom vse, da se čim prej spočijemo. Mislim, da bomo v četrtek pripravljeni." Napovedana temperatura na Malti na dan tekme je kar 34 stopinj. Trener Savo Milošević se zaveda, da bodo pogoji igrali pomembno vlogo: "Pozabiti moramo na rezultat s prve tekme. Čaka nas težkih 90 minut, ker bo znova vroče in fizično še nismo maksimalno pripravljeni. " Kljub temu pa verjame v uspeh svojih igralcev, ker "mislim, da smo fizično bili veliko boljši od njih v zadnjih 30 minutah prve tekme. Zelo pomembno je, da bom na drugi tekmi zbrani od prve minute, ker bo Birkirkari tam veliko bolj agresiven in bo predvsem v prvih pol ure bolj napadal. Mi bomo morali v tekmo vstopiti resno, zbrano in močno."

Po Malti hitro doma proti Mariboru

Kljub pomembnosti povratnih evropskih tekem že zdaj pozornost navijačev Olimpije uhaja na večni derbi prve lige proti Mariboru. "Za evropskim obračunom sledi derbi, ki je specifična tekma, popolnoma drugačna od ostalih. Šli bomo na zmago in upam, da nam uspe," pravi izkušeni Vidmar. Mlajši Kapun pa bo za zdaj vso svojo pozornost namenil zgolj Maltežanom: "Popolnoma smo osredotočeni na Brikirkaro, ker vemo, kaj nam Evropa prinaša in po tej tekmi bomo šele razmišljali o Mariboru." Bolj izkušeni Vidmar razmišlja drugače. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

undisputed
28. 07. 2021 10.29
+1
Če pa kluba, ki se imenuje Birkirkara ne premagaš po tem, ko spiješ dve gajbi pira noč pred tem, pa poješ dva mastna hamburgerja in greš spat ob 5ih zjutraj si ti igralci ne zaslužijo 100€ plače
Ivan zDoba
28. 07. 2021 08.50
+1
Menjavanje trenerjev in igralskega kadra kot spodnje gate ne more prinesti homogene ekipe in dobre igre. Upam, da se Olimpija ne vrne z Malte z dolgim nosom.
tekač
27. 07. 2021 19.26
+1
V kolikor je panika za Malto in neki klub Briki....se Olimpiji nič dobrega ne piše. Še en poraz v ligi in poraz na Malti pa bo Miloševič bivši....sicer pa ni izgubljati besed o igri Olimpije...bravo Radomlje..