Nogomet

Mlakar ostri strelsko formo pred EP

Ljubljana, 23. 01. 2024 14.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minuli konec tedna so bili s svojimi klubi znova na delu člani slovenske A reprezentance. Kapetan slednje Jan Oblak je s svojim Atleticom napredoval v naslednji krog pokalnega tekmovanja, rdeče-beli pa so slavili tudi v prvenstvu na gostovanju pri Granadi (1:0), Jan Mlakar pa se je znova vpisal med strelce pri italijanski Pisi.

Slovenci v tujini
Slovenci v tujini FOTO: Sofascore.com

Minuli konec tedna so bili s svojimi klubi znova na delu člani slovenske A reprezentance. Kapetan slednje Jan Oblak je s svojim Atleticom napredoval v naslednji krog tekmovanja, Jan Mlakar pa se je znova vpisal med strelce pri Pisi.

Bočni branilec Jure Balkovec je v zadnjem krogu turškega prvenstva na domačem terenu z Alanyasporjem pričakal Rizesport in vknjižil šesto zmago na prvenstvu. Balkovec bo zaradi štirih prejetih rumenih kartonov moral izpustiti prihodnje srečanje s Hataysporjem. V letošnji sezoni je 29-letnik zbral 13 nastopov in se enkrat vpisal med strelce.

V italijanski drugi ligi so bili dejavni trije reprezentanti. Jasmin Kurtić je Sudtirolu pomagal do remija proti Brescii Petar Stojanović je s Sampdorio doma klonil proti Parmi, medtem ko je Jan Mlakar znova poskrbel, da se je Pisa veselila zmage. Napadalec je v igro vstopil v prvem polčasu srečanja, med strelce pa se je vpisal pet minut pred koncem, ko je postavil končni rezultat 3:1.

Jan Mlakar na tekmi s Finci
Jan Mlakar na tekmi s Finci FOTO: Luka Kotnik

Jan Oblak se je tokrat kljub avtogolu veselil napredovanja v četrtino finala španskega kraljevega pokala. Redni del srečanja se je končal z neodločenim izidom 2:2, Oblak pa je že v sodnikovem dodatku prvega polčasa po nerodnem posredovanju dosegel avtogol, ko se je žoga po predložku od njega odbila v gol. V podaljšku je Oblaku in soigralcem uspelo doseči dva zadetka in po zadnjem sodniškem žvižgu so se Colchonerosi veselil vstopnice za četrtino finala.

V grškem prvenstvu je, kot poroča uradna spletna stran NZS, slovenski Panathinaikos dosegel novo zmago, a za to plačal visoko ceno. Igro sta bila predčasno primorana zapustiti Benjamin Verbič in Andraž Šporar, ki se bosta na stranskem tiru pridružila že nekaj časa odsotnemu Adamu Gnezdi Čerinu. Njihov povratek zaenkrat še ni znan. Srečanje proti Asterasu iz Tripolisa se je končalo z zmago zelenih z 2:0. Panathinaikosu je uspelo na vrhu lestvice enako število točk kot solunskemu PAOK.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

James Bond in tovariš Tito
23. 01. 2024 15.11
+2
...res je nevaren...do zdaj je dal dva ...reci in piši dva (2) gola v 21 krogih..Šeško 3 gole v 18 krogih.... in v 19 krogih Šporar 6,Verbič 2, in Zahovič na 15 tekmah en ( 1 ) gol..pomeni Slo napad je na 73 tekmah dal vsega skupaj 14 golov.....res komaj čakam evropsko prvenstvo....