Nogomet

Moise Kean znova junak PSG-ja, ki s četrto zaporedno zmago pričakuje Barco

Pariz, 13. 02. 2021 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši PSG-ja so v 25. krogu francoske Ligue 1 na domačem stadionu premagali zasedbo Nice (2:1). Odločilni zadetek je tako kot na pokalni tekmi v sredo zabil Moise Kean. Ta se je v zasedbi Parižanov po prihodu iz Evertona odlično znašel in bo izjemno nevaren tudi na torkovi tekmi Lige prvakov z Barcelono. Prenos bo na Kanalu A in VOYO ob 20.30.

Moise Kean
Moise Kean FOTO: AP

PSG je sicer vpisal četrto zaporedno zmago (tretjo ligaško), a vendarle se je za zmago kar pošteno namučil: Todibo je namreč imel na pladnju izenačenje na 2:2, a je v 85. minuti z glavo meril prek vrat. Nica je sicer zbrala več strelov v okvir gola kot PSG, ki kljub zmagam pod trenerjem Mauriciom Pochettinom še ne deluje tako prepričljiv, kot bi si marsikateri navijač Parižanov želel. V torek Parižane čaka izjemno pomembna tekma sezone, in sicer obračun z Barcelono v osmini finala Lige prvakov (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30). Tudi zavoljo tega dvoboja je bil obračun z Nico zelo pomemben, služil je kot zadnja priprava na za Parižane morda celo obračun sezone. Na njem ne bodo mogli računati na poškodovanega Neymarja niti Angela Di Mario

A nič hudega: tu bo od Evertona posojeni Moise Kean, ki je tako kot sredino tekmo proti Caenu odločil v drugem polčasu. Parižane je na tekmi z Nico sicer že v 22. minuti v vodstvo povedel nemški vezist Julian Draxler, a so se gostje na začetku drugega polčasa prek Ronyja Lopesa uspeli dokopati do izenačenja na 1:1. V 76. minuti je nato pičil Moise Kean, ki je vpisal še deseti zadetek te prvoligaške sezone.  

PSG se je po številu točk izenačil z vodilnim Lillom, ki bo v nedeljo gostil zasedbo Bresta.

Ligue 1, 25. krog: 
PSG - Nica 2:1 (1:0)
Draxler 22., Kean 76.; Rony Lopes 50. 

Statistika tekme PSG - Nica
Statistika tekme PSG - Nica FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Pasica osmina finala Lige prvakov
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.