Nogomet

Mojstrovina Di Marie tlakovala pot napredovanju Juventusa, izpad Šeškovih v Rimu

Nantes, 23. 02. 2023 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Juventus je po zmagi v Nantesu (3:0) napredoval v osmino finala Lige Europa. Z izjemnim evrogolom za vodstvo stare dame se je izkazal Angel Di Maria. Sevilla je v Eindhovnu izgubila z 0:2, a PSV vseeno izločila s skupnim izidom 3:2. Salzburg Benjamina Šeška je v Rimu proti Romi izgubil (0:2) in tako končal evropsko pot.

Srečanje med Juventusom in Nantesom se je minuli teden v Torinu končalo nedoločeno (1:1). Pred povratnim obračunom v vročem vzdušju, ki so ga pripravili glasni francoski navijači, je bilo torej še vse odprto. A srečanje se je že hitro po začetku prevesilo na stran gostov. Najprej je Angel Di Maria v peti minuti s fantastičnim zavitim strelom z leve strani poskrbel za vodstvo stare dame, ki je od 17. minute igrala še z igralcem več. Neposredni rdeči karton je prejel Nicolas Pallois. Di Maria je bil kmalu zatem še drugič natančen, ko je v 20. minuti izkoristil najstrožjo kazen. Izjemen večer argentinske zvezdnika je piko na i dobil v drugem polčasu, ko je Di Maria po asistenci Dušana Vlahovića zadel še tretjič. 

Istočasno je Sporting na gostovanju s 4:0 razmontiral danski Midtjylland, Bayer Leverkusen je po izvajanju enajstmetrovk napredoval proti Monacu, Sevilla pa je kljub porazu proti PSV-ju (0:2) napredovala v osmino finala, saj je bila na prvi tekmi boljša s 3:0. 

Izjemen podvig je uspel Union Berlinu, ki je s 3:1 ugnal Ajax in ga izločil iz Lige Europa. Med strelci se je znašel tudi hrvaški reprezentant Josip Juranović, ki je v Berlin prestopil v zimskem prestopnem roku. Roma je po preobratu (2:0) izločila Salzburg, za katerega je Benjamin Šeško igral od 74. minute. Med strelce sta se za Rimljane vpisala Andrea Belotti in Paulo Dybala, oba že v prvem polčasu. Prva tekma se je pred tednom dni sicer končala z zmago Salzburžanov 1:0. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.