Nogomet

Mojstrovina Junuzovića ob zgodovinski sramoti Rapida z Dunaja

Dunaj, 25. 06. 2020 11.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Odkar je bilo leta 1974 ustanovljeno avstrijsko prvenstvo, kot ga poznamo danes, 32-kratni prvak Rapid z Dunaja še nikoli ni prejel sedmih zadetkov na enem srečanju. Do včerajšnje srede. Salzburški Red Bull je na Dunaju pred praznimi tribunami slavil s kar 7:2, za trenutek srečanja pa je v 65. minuti poskrbel Zlatko Junuzović s prekrasnim zadetkom.

V avstrijski ligi za prvaka, kjer Red Bull Salzburg z osmimi točkami naskoka premočno vodi, smo spremljali derbi med tretje- in prvouvrščeno ekipo. Na Dunaju je gostoval Red Bull, ki je domače zeleno-bele ponižal z rekordnimi sedmimi zadetki. V 65. minuti je na semaforju že pisalo 1:6, za kar je z izjemnim zadetkom poskrbel Zlatko Junuzović

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

32-letni Avstrijec, rojen v srbski Loznici, je na robu kazenskega prostora pričakal podajo velikega upa madžarskega nogometa Dominika Szoboszlaia iz kota, po kateri je sprožil pravi projektil, ki je od prečke končal za hrbtom nemočnega Tobiasa Knoflacha

Malo pred tem, v 55. minuti, je na igrišče vstopil slovenski vezist Dejan Petrovič, ki je v vrstah domačih nadomestil Stefana Schwaba. 22-letni nekdanji član Aluminija je srečanje odigral do konca. 

Po 29 tekmah Rapid kljub sramoti, ki si jo je privoščil v sredo, ostaja na tretjem mestu lige za prvaka, kar na koncu prinaša kvalifikacije za Evropsko ligo. Drugi LASK ima pred Dunajčani točko naskoka. 

Dejan Petrovič od podpisu pogodbe z dunajskim Rapidom pred nekaj meseci.
Dejan Petrovič od podpisu pogodbe z dunajskim Rapidom pred nekaj meseci. FOTO: Twitter
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.