Nogomet

Monaco po Šahtarju doživel poraz še proti Lensu

Lille, 22. 08. 2021 09.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
0

Na prvo zmago čaka Monaco, v minuli sezoni tretjeuvrščeno moštvo francoske lige. Tokrat je moral v prvenstvu na domačem igrišču priznati premoč Lensu (0:2), pred tem je izgubil tudi uvodno tekmo kvalifikacij za nastop v Ligi prvakov. Francoski prvak Lille pa je DP drugič remiziral. V tretjem krogu se je v gosteh proti St. Etiennu razšel z neodločenim izidom 1:1.

Monaco je izgubil tudi proti Lensu.
Monaco je izgubil tudi proti Lensu. FOTO: AP

Monaco ostaja še kar pri dnu lestvice, še vedno imajo varovanci trenerja Nika Kovača na računu zgolj eno samo točko. Za zmago Lensa v kneževini sta gola dosegla Ignatius Ganago v 51. ter Simon Bokote Banza globoko v izdihljajih sicer nervoznega, pa tudi z dvema rdečima kartonoma zaznamovanega srečanja. Pri gostih je bil v 61. minuti izključen Cheick Oumar Doucoure, a domači tega niso uspeli izkoristiti. Takrat je Lens vodil z 0:1, ko pa je Rus Aleksandr Golovin v 86. minuti pri Monacu dobil rdeči karton, je bilo upanja konec. Sledil je še drugi gol gostov, in sicer v sodnikovem podaljšku, v 93. minuti.

Pri Monacu se ne morejo pohvaliti z dobro rezultatsko formo, saj so izgubili tudi uvodno tekmo odločilnega kvalifikacijskega kroga za preboj v skupinski del Uefine Lige prvakov.  Na domačem igrišču jih je z 1:0 premagal Šahtar iz Donecka, a Monaco še ima možnost, vendar bo moral zmagati na povratni tekmi v Ukrajini. Tekma je na sporedu v sredo (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.45).

Tudi aktualni francoski prvak Lille je z dvema osvojenima točkama po treh krogih le na skromnem 13. mestu prvenstvene lestvice, zaostanek za vodilnim Paris Saint-Germainom pa znaša že kar velikih sedem točk. Za aktualne prvake je zadel Burak Yilmaz v 38. minuti, izenačil pa je Saidou Sow v 85. minuti.

Že v petek je tretjo zmago v prav toliko obračunih to sezono slavil PSG. V gosteh je bil s 4:2 boljši od Bresta. Vse tekme so doslej Parižani odigrali brez zvezdniške okrepitve, Argentinca Lionela Messija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.