Nogomet

Predsednik pojasnil, da so ju morali zamenjati, ker sta bila okajena

Kairo, 06. 01. 2023 17.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogomet v Egiptu je redko pod drobnogledom svetovne javnosti. Da je tokrat drugače, je poskrbel predsednik enega največjih tamkajšnjih klubov SC Zamaleka. Mortada Mansour je namreč dva svoja nogometaša obtožil, da sta na tekmo prišla pod vplivom marihuane, zaradi česar so ju morali tik pred zdajci odstraniti iz začetne postave.

Drugouvrščeni klub egiptovskega prvenstva SC Zamalek je v četrtek na svojem stadionu gostil El Dakhleyjo in remiziral z 1:1. Domačini so bili na koncu lahko še zadovoljni, saj so do točke prišli v 96. minuti. Kot se je kasneje izkazalo, pa je bil izenačujoči zadetek le uvod v spektakel, ki je sledil. Predsednik kluba Mortada Mansour je namreč po tekmi podal naravnost bizarno pojasnilo, zakaj priložnosti za igro nista dobila Ahmed Fetouh in Abdallah Gomaa. Da je bila mera polna, je Mansour dodal, da bo njegov klub izstopil s prvenstva zaradi nestrinjanja z egiptovsko nogometno zvezo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Ahmed Fetouh in Abdallah Gomaa sta na igrišče prišla pod vplivom marihuane. S tem sta pokazala ogromno nespoštovanja do kluba. Ko sta izvedela, da ju bomo pred tekmo testirali za droge, sta se odločila, da ne bosta igrala. Rekel sem jima, da bosta morala oditi iz kluba, ko bodo znani rezultati. Jesualdo Ferreira (trener, op. a.) je moral zaradi njiju spreminjati začetno enajsterico," je povedal kontroverzni odvetnik, ki je na čelu kluba od leta 2014.

Pri Zamaleku prepričani, da zveza favorizira njihove rivale

To pa še ni bilo vse. Kot so v Egiptu že vajeni, je Mansour ostre puščice usmeril proti egiptovski nogometni zvezi, ki po njegovem mnenju favorizira Al-Ahly. Večni Zamalekov rival trenutno v prvenstvu vodi s petimi točkami prednosti. "Dokler bo trenutno vodstvo nadaljevalo s svojim delom, v prvenstvu ne bomo nastopali. S Ferreiro se bova sestala, da preučiva, kako nadaljevati in rešiti klub," je z besedami potrdil tisto, kar je pred tem zapisal na svojem Facebook profilu, ko je klubsko "resolucijo" začrtal v naslednjih točkah: 

1. V farsi, ki jo vodita egiptovska nogometna zveza in sodniški komite, s ciljem, da naslov pripade našim rivalom, ne bomo več sodelovali. 

2. Vsem nogometašem se bo plačala znižala za 20 odstotkov. 

3. Proti Ahmedu Fetouhu in Abdallahu Gomai bo uvedena dodatna preiskava, ki bo potrdila, ali sta bila res pod vplivom določenih substanc.

4. Oba sta na seznamu nogometašev, ki jih želimo prodati. 

Mortada Mansour s svojimi izjavami pogosto polni naslovnice egiptovskih medijev, tokrat pa je dobil celo globalno pozornost.
Mortada Mansour s svojimi izjavami pogosto polni naslovnice egiptovskih medijev, tokrat pa je dobil celo globalno pozornost. FOTO: AP

Črna luč na egiptovskega reprezentanta

Od obtoženih nogometašev bo pod drobnogledom predvsem Fatouhova usoda. Gre namreč za v Egiptu zelo cenjenega nogometaša. Pri 24 letih se lahko pohvali z 20 nastopi za egiptovsko reprezentanco. Na lanskem afriškem pokalu narodov je bil med nosilci igre, v tej sezoni pa je bil enkrat celo kapetan svojega kluba. Zanj naj bi se resno zanimali pri Al Ahlyju. 

V sredo bo znanih več odgovorov

Zamalek, ki je bil razglašen za najboljši afriški klub preteklega stoletja, bi moral naslednji9č igrati v sredo in zelo zanimivo bo videti, ali bo obračun proti Al-Ittihad Al-Sakndaryju dejansko odigran. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
06. 01. 2023 18.16
+2
Komplicira.....sam dva dima sta naredla....pa tak halo...
Pagliaccio 46
06. 01. 2023 17.41
+2
Ja...ni to NBA