Nogomet

Morata se vrača k svojim koreninam, a nekateri navijači z novo 'okrepitvijo' niso zadovoljni

Madrid, 27. 01. 2019 14.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski nogometaš Alvaro Morata je tik pred prestopom v madridski Atletico, po uspešno opravljenem zdravniškem pregledu je namreč podpis pogodbe le še vprašanje časa. A nekateri navijači z novo ’pridobitvijo’ kluba niso najbolj zadovoljni, kar so izrazili z glasnimi kriki tudi na zadnji tekmi z Getafejem.

Zgodaj zjutraj je na madridskem letališču pristalo letalo, iz katerega je z velikim nasmehom na obrazu izstopil Alvaro Morata, ki je zbranim novinarjem namenil nekaj besed. "Zelo sem vesel, da bom obrnil nov list v svoji karieri. Dolgo časa sem čakal na to," je zbrani sedmi sili zaupal Španec, ki se že veseli prvih treningov pod vodstvom Diega Simeoneja.

Madridski Atletico si je po zadetkih Griezmanna in Saula Nigueza prislužil zmago proti Getafeju (2 : 0).
Madridski Atletico si je po zadetkih Griezmanna in Saula Nigueza prislužil zmago proti Getafeju (2 : 0). FOTO: AP

Nekateri navijači madridskega Atletica niso najbolj zadovoljni z novo potencialno pridobitvijo kluba. Svoje nestrinjanje so izrazili tudi na zadnji tekmi z Getafejem. Navijači si namreč želijo, da bi priložnost dobilo več mladih nogometašev, ki so plod Atleticove nogometne šole, ne pa že izkušeni 'nogometni mački'.

"Manj Morate, več Borje Garcesa," so glasno vzklikali navijači. Atleti niso zadovoljni niti z Moratino preteklostjo, Španec je namreč med 2010–14 branil barve kraljevega kluba, po dveh sezonah v Juventusu pa je branil barve galaktikov še v sezoni 2016–17.

Nekateri navijači mu očitajo 'kraljevo' preteklost.
Nekateri navijači mu očitajo 'kraljevo' preteklost. FOTO: AP

Morata se ob srečanju z novinarji na letališču ni mogel izogniti niti vprašanju na temo madridskega Reala: "Ljudje, ki mi ves čas stojijo ob strani, vedo, kako se počutim. Tudi dobro vedo, kako se bom počutil jutri in kakšni dnevi so za menoj. Resnično sem vesel, da je prišlo do tega," je dejal Morata in nadaljeval: "Povsem normalno je, da bodo nekateri ljudje imeli pomisleke, a sam dobro vem, kaj moram narediti. Svojo kariero sem začel v Atleticu in ljudje, ki poznajo moje ozadje in korenine, vedo, koliko mi to pomeni. Preteklost je preteklost. Tega ne moramo spremeniti. Ponosen sem na vse svoje dosežke in upam, da bo sedaj vse potekalo kar se da gladko."

Morata je že opravil zdravniški pregled, ker pa pogodba še ni podpisana, se novim soigralcem ni mogel pridružiti na nedeljskem treningu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zdene Iskra
28. 01. 2019 13.12
+2
"tega ne morAmo spremeniti"??
Kollerik
28. 01. 2019 11.27
+6
Morata bo zabijal Realu... neprecenljivo... :)
idiu3krasne
28. 01. 2019 11.14
-4
Morata se je losal belega premogovnika kjer dobri igralci stagnirajo oziroma crkujejo po domače...zadnji je Isco...biser včasih ...zdaj psihična razvalina. Je imel šanso prit v Barco ...žal ta vlak je odpeljal....drugi pa ga je vzel v rudnik.
kebbab
28. 01. 2019 20.39
+3
ko že ravno o stagniranju...Barcelona je vzela iz Arsenala Songa in ga uničila praktično na silo vzela Fabregasa in ga uničila potem ste vzeli Paca Alcacerja samo zato da ga nina Valencia in zdaj uničujete Coutinha s sedenjem na klopi
cripstoned
27. 01. 2019 18.09
-4
dober bo za jokerja iz klopi....pol ure igranja je njegov maximum...zal je slabo fizicno pripravljen da o psihicni pripravi ne zacnem...mu pa seveda zelim da se vse to obrne in nas vse skupaj demantira...srecno morata...
265004
27. 01. 2019 19.49
+4
idiu3krasne
28. 01. 2019 11.15
+4
Crisp...ta ti bo uničil vranico kolikor še je imaš...