Nogomet

Allegri: Álvaro Morata ostaja, konec razprave

Torino, 06. 01. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Namigovanja, da bo napadalec Juventusa Álvaro Morata že v zimskem prestopnem roku zapustil Torino, se ne bodo uresničila. Španski reprezentant ostaja član stare dame, je potrdil trener Massimiliano Allegri. A kaže, da spremembe v kadru Juventusa bodo – moštvo zapušča Aaron Ramsey, ki se vrača na Otok.

Álvaro Morata že nekaj časa ni najbolj srečen v dresu Juventusa; želi si predvsem več priložnosti za igro. Kot je razvidno iz statistike, je odigral 23 tekem in dosegel sedem golov, kar pomeni, da doseže gol vsakih 226 minut. V zadnjem času je bilo v španskih medijih mogoče brati, da si španskega napadalca v vrstah Barcelone želi trener Xavi, in to že kar v zimskem prestopnem roku.

Barcelona bo morala še malce počakati, saj je dal trener Juventusa, Massimiliano Allegri, jasno vedeti, da Morata (vsaj) januarja ne bo zapustil kluba v Serie A. "Morata ne bo odšel. Gre za igralca, ki je lani dosegel 21 golov, letos že sedem. Álvarova težava je, da mu vedno nekaj manjka," je za Reuters dejal Allegri.

"Pogovarjal sem se z njim in mu rekel, naj se ne premakne od tod, ker bi bilo zelo težko najti nekoga z njegovo višino in sposobnostmi. Álvaro ostaja z velikim navdušenjem, konec razprave," je odločno dejal italijanski strateg na klopi Juventusa na novinarski konferenci. 

Álvaro Morata
Álvaro Morata FOTO: Sofascore.com

Kot kaže, pa je Aaron Ramsey edini igralec, ki bo ta mesec zapustil Torino. Valižan naj bi se vrnil v Premier League, saj želi več igralnega časa. "Ramsey se je vrnil na trening, potem ko je povedal, da želi kariero nadaljevati v Angliji, on bo edini odhajajoči igralec," je potrdil tudi Allegri. Ramsey naj bi že zavrnil ponudbo Burnleyja, ponudbe pa naj bi mu poslali tudi Newcastle United, Aston Villa in Crystal Palace.

Juve je pred nadaljevanjem državnega prvenstva po zimskem premoru na petem mestu na lestvici Serie A. Vodilni Inter Milan ima 12 točk prednosti pred Juventusom. "Inter je očitno favorit za osvojitev scudetta. Napraviti moramo korak za korakom in potem bomo videli. Ne želim pritiskati na Simoneja (Inzaghija), ampak samo ti lahko izgubiš naslov," je Allegri poslal sporočilu trenerju milanske zasedbe in dobremu znancu Inzaghiju.

Álvaro Morata
Álvaro Morata FOTO: AP
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Petarda10
06. 01. 2022 09.28
+1
hvala bogu :)
HALAcR7
06. 01. 2022 08.55
+2
Upam da gre v barco