Nogomet

Morda že odločilen dan: za zdaj še brez dogovora za Neymarja

Pariz, 27. 08. 2019 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po informacijah iz Barcelone se je športni direktor katalonskega velikana Eric Abidal s sodelavci opoldne v Parizu sestal z vodstvom Paris Saint-Germaina. Katalonci naj bi Parižanom predstavili zadnjo ponudbo za prestop napadalca Neymarja Jr., ki naj bi le uspela streti trd katarski oreh v podobi prvega moža kluba Naserja Al-Kelaifija. A zaenkrat kljub optimizmu dogovora še ni.

Neymar Jr. (na fotografiji) je izpustil letošnjo Copo Americo in ni zaigral na nobeni od pripravljalnih ter ligaških tekem PSG.
Neymar Jr. (na fotografiji) je izpustil letošnjo Copo Americo in ni zaigral na nobeni od pripravljalnih ter ligaških tekem PSG. FOTO: AP

Katalonski radio RAC1 je poročal, da se je športni direktor Barcelone Eric Abidal s sodelavci v torek opoldne udeležil sestanka z vodilnimi možmi Paris Saint-Germaina. Oba tabora naj bi pri pogajanjih za prestop Neymarja Jr. močno zbližala zadnja ponudba Kataloncev, ki vključuje 170 milijonov evrov in krilnega napadalca Ousmana Dembeleja, po nekaterih informacijah pa 100 milijonov evrov, Dembeleja in bočnega branilca Nelsona Semeda.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Vodilni španski športni dnevnik MARCA medtem poroča, da je brazilski napadalec končno pritisnil tudi na vodstvo PSG in po pogovoru z rojakom in športnim direktorjem kluba Leonardom bojda zatrdil, da si "želi samo v Barcelono". Pojavljale so se govorice, da bi Neymar Jr. v primeru neuspešnih pogajanj s svojim nekdanjim klubom pristal v vrstah večnega tekmeca Barce, Real Madrida, toda s to potezo je po poročanju MARCE "želel pritisniti na francoski klub in jasno pokazati, da si ne želi niti v Madrid niti v Juventus, njegova edina namera je vrniti se na Camp Nou".

Le Parisien: PSG ne bo sprejel posoje
Pariški dnevnik Le Parisien po drugi strani poroča, da je uspešen razplet pogajanj še daleč, glede na to, da bo Barcelona predlagala izposojo Neymarja Jr. in kasnejši obvezen odkup, po koncu aktualne ali prihodnje sezone. Po informacijah dnevnika MARCA Semedo ne želi zapustiti Barcelone, je pa bil naklonjen prestopu k madridskemu Atleticu, zato je vprašanje, če so ga Katalonci v torek res ponudili Parižanom.

"Še šest dni je do zaprtja prestopnega roka, Barcelona pa je v prednosti v lovu na podpis pogodbe z Neymarjem, a tako Real Madrid kot Juventus čakata. Zadnja poteza Neymarja je oslabila položaj omenjenih klubov, a pri tej operaciji ni nič dokončnega," je še poročala MARCA.

'Bližje' dogovoru
Pozno popoldne so v Španiji ponudili z zadnjimi informacijami glede razpleta pogajanj: dogovora (še) ni, a naj bile obe strani, sploh katalonska, zadovoljni z doseženim. V Parizu so bili poleg Abidala, nekdanjega branilca Barcelone in Lyona ter francoskega reprezentanta, še klubska direktorja Oscar Grau in Javier Bordas, kot vez med kluboma pa sloviti posrednik Andre Cury. Čeprav so se pojavljala namigovanja, da bo na sestanku tudi predsednik PSG Naser Al-Kelaifi, bojda ni prišel.

Ob povratku v Barcelono v zgodnjih večernih urah je Bordas za prisotne medije izjavil, da "dogovora še vedno ni", a da je uspešen razplet "bližje". Cury, ki je PSG pred dvema letoma pomagal Neymarja spraviti iz Barcelone v Pariz, zdaj dela v obratni smeri in je ostal z Brazilcem ter njegovo družino v francoski prestolnici, kjer zdaj vsi skupaj čakajo na novosti. Že pred potjo v Pariz naj bi se Katalonci sestali z Neymarjevim očetom, Neymarjem starejšim. Ni skrivnost, da vse niti nogometaševe kariere v rokah drži prav on, sestanek pa naj bi predstavljal nov korak do uspešnega razpleta.

DEMBELE

SEMEDO

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
28. 08. 2019 17.02
+2
Neymar ni vreden toliko. Vsako leto okoli karnevala v Braziliji se kao poškoduje
mmickica
28. 08. 2019 15.51
+1
Ce ga ze res morajo privlect nazaj v Barco, naj ga vsaj z Dembelejem zamenjajo, da ne bomo gledali dveh klownov na in ob igriscu, pa se poskodovana sta oba nonstop.
alien8potnik
28. 08. 2019 18.04
mcHudurra
28. 08. 2019 14.49
+0
Ni problem ta kvazi nogometaš, problemi v Barceloni so uprava in trener. In dokler bo ta de.il predsednik in veleum na klopi bo vse samo še slabše. Jaz mislim, da za temi neumnimi nakupi stojijo samo provizije. Kaj lahko naredi en nesposobneš na mestu predsednika in še večji na klopi iz najboljše ekipe na svetu gledamo že nekaj let. V tej Barci je vse drugo pomembno, nogomet je postranska stvar. Ko se je to začelo sem se jezila, klela, se nervirala, zdaj pa kakšno tekmo preskočim - lažje je ne gledat to sramoto.
saturnsky23 saturnsky23
28. 08. 2019 14.35
+5
Priznajmo si, še daleč od tega, da je Barcelona s trenutno ekipo popolna. Nakaj ji manka. Tudi videno po zadnjih dveh tekmah, da ne govorimo o dveh blamažah lige prvakov, vendar tukaj vidimo ta neuspeh v vodenju. Ob vrnitvi Neymarja, se pridobi kar jim tudi manka, na samozavesti, je pa opazno iz vesolja in se že leta nič naredi, manjko in propusti obrambe.
elrocco77
28. 08. 2019 11.15
+21
Če so Katalonci res tko tupi, da bojo šli dejansko v nakup te nogometne prevare stoletja, bojo pomoje izgubil kar lep del suporterjev. Ker da se sploh pogovarjajo s tako pokvarjenim igralcem ki nima v sebi niti trohice empatije je vsaj zame žalitev vseh njihovih navijačev. Poleg tega pa verjetno tudi nikoli ne bo upravičil vložka, ker bo spet non-stop "poškodovan" visel po diskotekah, itd. itd...
Kollerik
28. 08. 2019 11.27
-6
Sem prepričan, da bi verjetno bolje upravičil vložek, kot kakšen Dembele. in čeprav sta kot kaže oba z Dembelejem "steklena" in imata pogoste frontalne motne v beticah.... je Ney že izdelan vrhunski fuzbaler, po mnenju ne samo moje malenkosti, ampak marsikaterega nogometnega strokovnjaka ali profesionalca še vedno takoj za Messijem in Ronaldom.
elrocco77
28. 08. 2019 11.49
+13
Mogoče res kar praviš, samo vedi da tiposa, ki ima prepih v glavi kot Neymar ga boš kot prvo najprej mastno plačal, potem je vprašanje kolk se mu bo dalo igrati (ker Neymar je že neštetokrat preverjen hipohonder in simulant), kot tretje pa ti takale kreatura zdrma še celo slačilnico in ti tako sesuje homogenost moštva, da imaš na koncu 2 ali celo tri klane v slačilnici, Takrat ti ne preostane drugega kot prodati pol ekipe. Podoben kaliber je bil Ibrahimovič, ki sicer ni bil simulant, bil pa je tako problematičen, da so ga preventivno po hitrem postopku odpikali.... Tako, da z Neymarjem se dobesedno igrajo z ognjem.. Kot četrtič, pa je dejstvo, da prodati ga v vsakem primeru ne bodo mogli več, vsaj ne za toliko kot ga bojo kupili.
tekač
28. 08. 2019 12.53
-4
Mislim da se zelo motiš. Neymar če pride v Barcelono bo zadovoljen in zopet med svojimi prijatelji. Ni skrivnost da Messi lobira zadevo....
alien8potnik
28. 08. 2019 18.06
Aja, Kollerik? Kje pa je. Il na SP? Jaz ga nisem opazil. Niti med top 10 ne. Kamo li med top 3.
alien8potnik
28. 08. 2019 09.53
+13
naj gre ta nateg stoletja lepo nazaj v barso ali pa naj ostane v parizu. samo v madrid ne. potrebujemo novo ekipo, nova imena. koga zanima muhasta preplačana in serijsko poškodovana sprdačina? resno. sit sem že te soap opere. skratka, v madridu hočemo v bližnji prihodnosti mbappeja, pogbaja, bruna fernandesa ... in raje še kako mlado perspektivno ime. hvala lepa za neya. svojo priložnost je zamudil leta 2014, kar se mene tiče.
igyyp
28. 08. 2019 10.08
+12
Kakšen Real, ja še tega treba, da se bo trmulu po garderobi, pa nič mu ne bo pasalo. Tam naj v PSG bo, si je sam vse skuhal.
Janezcesnik
28. 08. 2019 10.19
+12
Naj ostane tam al pa naj gre u santos nazaj bo se najbols
Kollerik
28. 08. 2019 10.57
-8
Vidim, da so fantazije o bodočem prihodu Mbappeja iz PSG v Real še vedno prisotne v ozadju vsakega pisanja o Neymarju... pa dobro...sanje so vsaj zastojn.... :)
Kollerik
28. 08. 2019 11.24
-7
igyyp
28. 08. 2019 11.36
+2
Kollerik: kako pa veš da ti je Alien stisnu minus, kaj pa če sem ti ga jaz ;) hec da neboš kaj zameru ;)
Kollerik
28. 08. 2019 12.50
+0
igyyp
28. 08. 2019 15.35
+1
Kollerik: jaz ti ga nisem, zakaj ? Nobenem minusov ne talam, vsak ima svoje mnenje da ga izrazi.Glih me briga za minuse in pluse, vseeno dobimo 100 enih alo drugih ;)
alien8potnik
28. 08. 2019 18.09
Kollerik, sanje o Mbappeju so povsem realne. Ja, kam bo pa po tvoje šel? A bo v PSG večno ostal?
igyyp
28. 08. 2019 08.36
+28
Če Barca privleče Neya, bo mali fenomen 16 letnik samo še klop grel. Vsi glavni bodo hoteli igrati, mali bo pa kakšno drobtinico dobil. Že v startu ga bodo zavozili. Ne vem kaj razmišljajo, messi tid ne bo se 100 let tam. Ta predsednik barce je enako tele kot naš Perez.
alien8potnik
28. 08. 2019 09.55
+8
ja. pa še dembeleja bodo zavozili, ki je velik talent. sicer tudi mali problematik, a je mlajši 5 let. pa, glej, naj se skeširajo za tega nategovalca. dobro za nas. bo manj denarja za ostale talente. v bistvu upam, da gre v barcelono.
Kollerik
28. 08. 2019 10.16
+5
Dembele se je največ kar sam zavozil. Neresno, neodgovorno obnašanje na vseh frontah, pa še nenehne poškodbe. 100+ milijonov, da ni pritisnil niti enega gola proti Liverpoolu, ko je bilo najbolj potrebno??! Naj se ga čim prej znebijo.
Janezcesnik
28. 08. 2019 10.20
+1
Kolerik mas prav ta si se en cas nebo glave porihtu... Drugac pa upam da res nebojo fatija zavozl
širimresnico
27. 08. 2019 20.55
+20
to je že tretji prestopni rok, da tale dela dramo. dejansko je zaznamoval nogometno sceno...na napačen način...
feliks-07
27. 08. 2019 20.40
-5
Neymar je bil v trenutku ko je prešel v PSG in vse do prve poškodbe leta 2018 po kvaliteti enakovreden ali celo boljši od Messija.Danes si ne bi upal dat roke v ogenj za njega.Dvakrat poškodba na istem mestu, in če se še enkrat poškoduje potem bo to zgrešen nakup.Res je,da je Neymar problematičen je pa tudi res,da je nogometni genij.
MarKav
27. 08. 2019 21.15
+14
Sem ti dal +, samo njegova največja poškodba je višje od njegovih nog in rok.
Brgolino
27. 08. 2019 21.17
+22
Ne mesaj messija z nejmarjem...messi se ne bo vec ponovil
alien8potnik
28. 08. 2019 09.57
+4
vse to je res. tudi na copi, ne pozabit, je bil poškodovan. trtjič! govori se, da je bilo povezano s stopalnico. zelo rizična naložba glede na te poškodbe.
09ZarMan10
27. 08. 2019 20.13
+3
Sem nepopravljiv optimist, zato upam, da se eden največjih nogometnih virtuozov, z zaenkrat še dokaj čudno glavo znajde spet v Barci in zaigra nogometni rock & roll.
PartyTime
27. 08. 2019 19.50
+10
Messija za Neymarja pa se PSG placa 222mio zraven... xD
Janezcesnik
27. 08. 2019 20.13
+5
dark horse
27. 08. 2019 19.37
+7
Baje 170 mil v 2 obrokih,letos posoja. Skoraj končan posel. Škoda denarja
HUSO BOSS
27. 08. 2019 18.57
+20
Sploh ni vreden toliko.. Kar naj ga imajo
cripstoned
27. 08. 2019 18.44
+39
komaj cakam konec prestopnega roka...naj gre na kitajsko in bomo vsi reseni novic o brazilski primadoni ki je z svojim ocetom mahnjena samo na denar....
Le vkup uboga gmajna
27. 08. 2019 18.47
+14
monifa1
27. 08. 2019 21.10
-1
Mogoce bi pa ti moral na Kitajsko , da bomo rešeni tvojih slaboumnih komentarjev..... če bi mu šlo sao
monifa1
27. 08. 2019 21.11
-1
Če bi mu šlo samo za denar , bi najbrž ostal pri PSG , ne pa da rine k Barci
Le vkup uboga gmajna
27. 08. 2019 18.42
+15
Prišla je uradna ponudba iz NK Ločan, dve čistilki z kompletnim zobovjem, uradni napovedovalec igralcev in dvoletni polni penzion v Garač Servisu. Neymar po videnem že vneto išče garsonjero v bližini sotočja obeh Sor.
Hello.
27. 08. 2019 17.49
+18
Nevem kaj zelijo tako neymarja nazaj?razumm MSN hocjo ponovno nazaj ampak nazalost ne z takmu neymarjom kot je sedaj par let nazaj je se mel nek potencjal da ma rad nogomet zdej pa nima vec samo se denar to je pa to.
gullit
27. 08. 2019 17.50
+6
Če bi gledal zadnje dve tekmi od Barce bi vedel zakaj ga kličejo nazaj prijatelj.
dajno
27. 08. 2019 17.07
+17
Dembele je boljši... Žal pa obema glava ne dela
tv1206802
27. 08. 2019 16.55
+31
Jasno je, da Neymar ne bo več igral za PSG. V kolikor ga nočejo prodat pa kosilnica in nej ureja igrišče in nosi vodo.
Pakistanskiastronaut
27. 08. 2019 17.49
+23
za njegovo plačo bi pa tudi jaz z kosilnico kosil pa vodo nosil tudi.....povrh jim še črte zrišem zastonj
dajno
27. 08. 2019 18.23
+19
Kollerik
28. 08. 2019 10.17
+0
crisp je kot kaže pogruntal sistem, kako dobiti največ plusov.... :))
Kollerik
28. 08. 2019 11.36
+1
in ja, za takšen denar jin travo popasem, če je treba...
Barni3
27. 08. 2019 16.53
+5
Upam d niso tok pr...kneni
Uporabnik458403
27. 08. 2019 16.32
+6
Kako vas z neprestanimi zavajanji vlecejo za nos, ker je to njihov interes in denar, da se veliko pise............
Solorider
27. 08. 2019 17.55
+5
Lahko še kakšen tuj medij prečitaš. Gredo pa res na zadnjo pogajanje, ker čas se isteka.