Nogomet

Moreno razkril svojo plat zgodbe: Nisem vedel, kaj sem storil narobe

Madrid, 29. 11. 2019 12.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji španski selektor Robert Moreno se je odzval na kritike Luisa Enriqueja, ki ga je označil za nezvestega. Saga z nedavno menjavo na trenerskem stolčku španske reprezentance se očitno ne umirja, še več, na dan prihajajo nove podrobnosti pogovorov med glavnima akterjema, vzklile pa so tudi že teorije zarote.

Potem, ko je pred dnevi svojo plat zgodbe z mediji delil Luis Enrique, se je sedmi sili oglasil še Roberto Moreno, ki je razkril še svoj pogled na dogajanje. Naj spomnimo, pred dnevi se je na čelo španske reprezentance vrnil Enrique, Moreno, ki je v vmesnem času postal selektor, pa se je moral od svojega mesta posloviti. To je sprožilo plaz dogodkov, ki burijo tudi bujno domišljijo ljubiteljev teorij zarot. Aktualni španski selektor Enrique je nekdanjega pomočnika označil za nezvestega in čeprav razume njegove ambicije, se z njimi ni strinjal.

Luis Enrique javno ostro obračunal z Morenom.
Luis Enrique javno ostro obračunal z Morenom. FOTO: AP

Nekaj dni kasneje je besedo dobil tudi Moreno, ki je razkril svojo plat zgodbe. Sklical je tiskovno konferenco na kateri je prebral izjavo, s katero se je odzval na obtožbe Enriqueja.

"Ob prvem srečanju mi je Enrique dejal, da je naredil že vse, kar si je zadal in mi zagotovil, kako ponosen je name. Nekaj tednov po njegovi družinski tragediji sem ga obiskal, da bi ga lahko objel, mu izrazil sožalje in se mu zahvalil za podporo. Zdelo se mi je primerno, da mu povem, to kar sem poudaril že večkrat, da se bom umaknil na stran, ko se odloči za vrnitev. Dejal mi je, da se strinja, potem pa mi je povedal, da nam kot pomočnika ne računa več. Bil sem šokiran. Nisem vedel, kaj sem storil narobe," se je novinarjem zaupal Moreno in nadaljeval: "Ne vem, zakaj me Enrique več ne želi ob sebi. Mislim, da me povezuje z dvema zadevama, ki nista nič kaj prida, torej nekaj kar v resnici nisem storil. Minila bodo leta in jaz še vedno ne bom vedel, kaj sem storil narobe. Zelo sem zadovoljen, da se je vrnil nazaj na trenersko mesto." Ob tem je zagotovil, da bo nadaljeval na svoji trenerski poti, saj si resnično želi še naprej voditi katero izmed ekip. Svoj govor je zaključil z besedami: "Trenerska vloga je moja velika strast."

Robert Moreno je zagotovil, da mu ni povsem jasno, s čim si je nakopal jezo Enriqueja.
Robert Moreno je zagotovil, da mu ni povsem jasno, s čim si je nakopal jezo Enriqueja. FOTO: AP

Enrique želel v Arsenal, Moreno njegovo ponudbo zavrnil? 

Vroče dogajanje na iberskem polotoku je vzbudilo tudi številne teorije zarote. Na TVE News so tako objavili tezo, da naj bi Enrique Morena razglasil za nezvestega le zato, ker ni želel zapustiti španske izbrane vrste pred Eurom in se z njim preseliti na Otok, kjer naj bi nekdanji trener Barcelone, prevzel vajeti Arsenala.

Po poročanju madridskega športnega časnika As naj bi se Enrique na trenerski stolček topničarjev sedel poleti, ta se je izpraznil po odhodu Unaia Emeryja. Ko je to idejo predstavil Moreni, ki mu je stal ob strani že v Romi, Celti in Barceloni, je ta njegovo ponudbo zavrnil, češ da želi voditi špansko izbrano vrsto na Euro.

Glasujte za 24ur.com
Glasujte za 24ur.com FOTO: 24ur.com

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

peresni
29. 11. 2019 12.22
+6
Enrigue že pri Barceloni ni imel vseh čistih, kaj želi in kaj zmore. Barci je odtrgla po svoji nespameti in čudnih odločitvah vsaj tri naslove!