Nogomet

Mou: Da ne bi nikoli vodil Tottenhama? To sem rekel, preden so me odpustili

London, 21. 11. 2019 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Karizmatični portugalski strateg Jose Mourinho je v svojem značilnem slogu blestel že na uvodni novinarski konferenci v novi vlogi - trenerja Tottenhama. Na provokativno vprašanje ene od novinark je v hipu našel odgovor, ki je nasmejal praktično celotno konferenčno dvorano.

"Pred štirimi leti so vas vprašali, če bi kdaj vodili zasedbo Spursov, pa ste dejali: 'Nikoli, ker imam navijače Chelseaja preveč rad.' Kaj se je spremenilo?" se je glasilo vprašanje novinarke. Mourinho je hladno odgovoril: "To je bilo, preden so me odpustili." Ob smehu novinarjev v konferenčni sobi se je na koncu nasmešek na obraz prikradel tudi Portugalcu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Menim, da sem nov in da izboljšan. Moram to verjeti," je po enajstmesečni suši oz. brezposelnosti v trenerski vlogi dejal Mourinho. "Še vedno mislim, da teh 11 mesecev ni bila izguba časa. To so bili meseci za razmislek, za analizo, za pripravo. Nikoli ne izgubiš DNK-ja, nikoli ne izgubiš identitete in imel sem čas za razmislek o marsikateri stvari," je na novinarski konferenci povedal Portugalec, ki je na klopi Tottenhama zamenjal Mauricia Pochettina. Ta je moral oditi po petih letih delovanja v klubu, razlog pa so bili slabi rezultati na začetku aktualne sezone.

"Ne sprašujte me po njih, toda spoznal sem, da sem v karieri delal napake. In ne bom jih več ponovil. Delal bom nove napake," je bil filozofski Mourinho. "Močnejši sem, ko je govora o čustveni strani, sem sproščen, motiviran, pripravljen in mislim, da so to v teh dveh dneh začutili tudi igralci. Pripravljen sem, da jih podpiram, tu ne gre le zame," je nadaljeval portugalski strateg, ki je v preteklosti že sedel na klopi dveh angleških prvoligašev - Chelseaja in Manchester Uniteda. Prav rdeči vragi so bili Mourinhov zadnji delodajalec, ko je govora o trenerski službi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'S Tottenhamom lahko osvojimo Premier League prihodnjo sezono'
Spurs so nazadnje osvojili ligaški naslov leta 1961, toda Mourinho upa in verjame, da to lahko spremeni, še preden se njegova pogodba zaključi (leta 2023). "Ne moremo osvojiti Premier League v tej sezoni. Lahko pa - ne govorim, da jo bomo - osvojili v prihodnji sezoni," je polemiziral Mourinho. "Če bomo osvajali lovorike, to ne bo zaradi mene. To bo posledica dela v klubu," je še pojasnil Portugalec. "To je paket, to je vizija. Stadion je del vizije, trening center je del vizije, akademija je del vizije," je nadaljeval Mourinho. "Tudi to, da skušamo zadržati najboljše nogometaše in jih ne spustimo drugam, je del vizije. Mogoče je to, da ima klub trenerja s takšnimi izkušnjami tudi del vizije," je zaključil 'The Special One'. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
23. 11. 2019 08.44
+1
In takega "gofljača" plačna neki klub 17 milijonov na leto. Narobe svet. Tipičen Portugalec , ki sam sebe hvali in kuje v nebesa. Kdaj bo nogometna stroka spregledala in umirila teka naduteža.
cripstoned
21. 11. 2019 19.59
+11
po chelseaju, united in zdaj se tottenham...tottenham ima odlicne igralce le potrebovali so novo svezino kar se trenerja tice...son, kane, ali in lucas so vrhunski igralci in verjamem da bosta zaradi mourinha prisla se vsaj 2 ce ne 3 novi igralci...mourinho je bil uspesen z chelseajem...glede na ekipo in stanje v klubu uniteda je tudi z njimi osvojil pokal in koncal na 2.mestu premier leauge ter osvojil ligo evropa...ne dvomim da bo uspesen se z tottenhamom...srecno mou...
ehjaehja
21. 11. 2019 18.18
+17
dobro jim je odgovoril v gofljanju je res je Special one..
Anticripstoned
22. 11. 2019 07.52
+0
zapurač ti si še večji, v bistvu največji goflač
mhri47
21. 11. 2019 18.12
+8
Muri bo kmalu tudi v Tottenhamu preteklost
Anticripstoned
22. 11. 2019 07.54
+1
ne verjamem. če ima pogodbo do 2023...ne verjamem da mu žid da več 10M odpravnino
poserjemsenavas
21. 11. 2019 17.53
+18
resnica je, da prevzema v vsakem klubu veliko medijskega pompa na sebe in da so igralci manj obremenjeni še s tem
resnicaosvobaja
21. 11. 2019 17.31
+13
Tudi to bodo v bližnji prihodnosti izjave, ko ga še niso odpustili