Nogomet

Mourinha bi nov poraz že lahko stal službe na klopi rdečih vragov

Manchester, 29. 08. 2018 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po poročanju nekaterih otoških medijev trenerja Manchester Uniteda Joseja Mourinha le še en poraz loči od prekinitve sodelovanja s slovitim klubom z Old Trafforda. Rdeči vragi so pod Portugalčevim vodstvom novo sezono odprli z najslabšim točkovnim izkupičkom v zgodovini Premier League.

Jose Mourinho

A to je seveda le vrh ledene gore, ki se je začela oblikovati že s povprečno minulo sezono, ki jo je Jose Mourinho za krmilom Manchester Uniteda sklenil brez katerega od pomembnejših naslovov in s kar 19 točkami zaostanka za prvakom, mestnim tekmecem Manchester Cityjem. Vse skupaj se je nadaljevalo v poletnem prestopnem roku, v katerem je Mourinho večkrat izrazil nezadovoljstvo nad (ne)dejavnostjo klubskega vodstva na čelu s podpredsednikom in izvršnim direktorjem Edom Woodwardom, sprl pa naj bi se tudi z najdražjim posameznikom članskega moštva, francoskim vezistom Paulom Pogbajem.

K celotni situaciji ni prav nič pomagal najslabši začetek klubske sezone v zgodovini Premier League: United je izgubil dve od uvodnih treh tekem v prvenstvu, nazadnje ga je na domačem Old Traffordu zasenčil Tottenham (0:3) in Daily Mail trdi, da nogometaši rdečih vragov skupaj s strokovnim vodstvom čutijo, da bo poraz na naslednji tekmi že odločilen, ko gre za Mourinhovo prihodnost.

Po Mourinhu Zidane?
Pri Daily Mailu dodajajo, da bo v primeru odhoda Portugalca slednjega nasledil legendarni nogometaš in trener madridskega Reala Zinedine Zidane, ki je po koncu minule sezone presenetljivo zapustil kraljevi klub in napovedal enoleten premor.

Po informacijah ESPN Mourinho sicer še vedno uživa zaupanje klubskega vodstva na čelu z Woodwardom, ki naj bi bil prepričan v to, da bo nekdanjemu strategu Porta, Chelseaja, milanskega Internazionaleja in madridskega Reala uspelo prebroditi nastalo zmešnjavo.

Navijači so ga podprli
Woodwarda naj bi navdušila Mourinhova poteza po tekmi s Tottenhamom, zaradi katere se je sicer znašel tudi na udaru številnih kritik: Portugalec je dolgo časa ploskal navijačem na zelenici, tudi odziv Unitedovih navijačev, ki so mu (večinoma) ploskali nazaj, pa naj bi vodilne pri rdečih vragih prepričal v to, da mu dajo še nekaj priložnosti.

Novinarska konferenca, ki je sledila, je bila sicer precej napeta, Mourinho jo je po hitrem postopku končal in odvihral s ponavljanjem besede "spoštovanje". Viri poročajo, da sta Mourinho in Woodward odkrito govorila po tekmi in kljub temu, da sta Francoza Paul Pogba in Anthony Martial precej nezadovoljna s trenerjem, naj bi večina članskega moštva podpirala portugalskega stratega.

Naslednja tekma Mourinha in varovance čaka na vedno neugodni zelenici Burnleyja, nato pa se bo pritisk vsaj malce "razkadil" po zaslugi reprezentančnega premora. Sredi septembra nato United čaka še eno gostovanje v Londonu pri Watfordu. Mourinha pogodba na klub veže do leta 2021, minuli teden pa se je veliko govorilo tudi o tem, da bodo navijači manchestrskih rdečih za obdobje med tekmo z Burnleyjem najeli letalo, ki bo preletelo stadion Turf Moor z napisom, uperjenim proti Woodwardu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MKII
29. 08. 2018 15.18
+4
Muri za časom. Pemzija ne gine.
Trend01
29. 08. 2018 12.00
+6
Uf, a res? Nemogoče. Saj bi izgubil le 3 od prvih 4ih tekem (sarkazem). Ma, letel bi vsak trener. Pri vsakem klubu.
Haralmaan
29. 08. 2018 11.44
+5
A že?? Hahaha