Nogomet

Mourinho bo junija spet zaplaval v trenerske vode: Najboljše trofeje šele prihajajo

Pariz, 21. 03. 2019 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vse odkar je Jose Mourinho moral svoj trenerski stolček na Old Traffordu odstopiti Oleju Gunnarju Solskjaerju, se pojavljajo številna ugibanja, kje bo Portugalec nadaljeval svojo bleščečo trenersko pot. Trenutno se sicer Mourinho kali na televiziji, a kot napoveduje sam, ne bo minilo dolgo, ko bo spet sedel na trenerski stolček.

Čeprav je Jose Mourinho šele pred dvema mesecema in pol zapustil trenerski položaj v Manchestru, je Portugalec že v nizkem startu za nove izzive. Najprej je našel izziv na televiziji, a očitno preveč pogreša trenerski stolček.

"Ni pomembno kam grem, pomembno je le, da najdem mesto, kjer bom lahko še naprej zmagoval," je zatrdil Portugalec.
"Ni pomembno kam grem, pomembno je le, da najdem mesto, kjer bom lahko še naprej zmagoval," je zatrdil Portugalec. FOTO: AP
Kakšen smisel ima nogometna filozofija brez zmagovalne mentalitete? Jose Mourinho

"Dva meseca in pol sta minila odkar nisem več trener. Trenutno se že pripravljam na nove izzive. Natančno vem, česa nočem, zato sem nekaj ponudb že odklonil. Tri ali štiri. Vem kakšne so moje želje, ne samo ime kluba, temveč način dela in delavno obremenitev. Na trenerski stolček bi rada sedel že junija, ravno v času pred pričetkom nove sezone," je v pogovoru za BeIN Sports France povedal Mourinho. V zadnjih mesecih so ga tako pogosto povezovali s klubi kot so Benfica, Real Madrid in Inter, pojavile pa so se tudi govorice o njegovi selitvi v Francijo.

A očitno njegovi ’snubci’ ne bodo imeli lahkega dela. "Ni pomembno kam grem, pomembno je le, da najdem mesto, kjer bom lahko še naprej zmagoval. Kakšen smisel ima nogometna filozofija brez zmagovalne mentalitete? Najboljše trofeje šele prihajajo," samozavesti ne skriva portugalski nogometni strokovnjak.

Mourinho v pogovoru ni mogel prehvaliti mladega francoskega virtuoza Kyliana Mbappeja: "Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta že prestopila prag tridesetih let, Neymar jih ima 27. Mislim, da so leta še kako pomembna. Zato je po mojem mnenju Mbappe najbolj profitabilni nogometaš, najdražji igralec, če imamo v mislih potencialni prestop."
Mourinho v pogovoru ni mogel prehvaliti mladega francoskega virtuoza Kyliana Mbappeja: "Cristiano Ronaldo in Lionel Messi sta že prestopila prag tridesetih let, Neymar jih ima 27. Mislim, da so leta še kako pomembna. Zato je po mojem mnenju Mbappe najbolj profitabilni nogometaš, najdražji igralec, če imamo v mislih potencialni prestop." FOTO: AP

Portugalec je v pogovoru zatrdil, da so se razmere na trenerskem trgu spremenile. Danes se tako vrši precej večji pritisk na trenerje, poleg tega pa so uspehi nekdanjih trenerjev zavoljo slabe trenutne forme hitro pozabljeni. "Mislim, da ne bomo videli trenerja, ki bo danes v klubu ostal celo desetletje. Nogometaši pridejo in gredo, kar trenerjem otežuje delo. Ena sezone je dobra, druga ne tako zelo. Pritisk v želji po spremembi je enormen. Menim, da velja pravilo, da se trenerji danes, ne obdržijo prav dolgo, vsaj ne na enem samem mestu," je prepričan Mourinho.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

blazter
22. 03. 2019 13.20
Muri v Chelsea. Tak je ponavadi. Lesi se vrača.
jodr
22. 03. 2019 07.31
+2
Štajerci bi rekli, Mourinho gotof si ti z trofejami! Noben ambiciozen klub te več ne vzame za trenerja. Poglej, kaj si naredil iz Manchestra?
timotej debeljak
21. 03. 2019 21.51
+4
On isce en dobr klub dap se lah svercu. Sam na njegovo nesreco ga noben vec noce od teh velkih klubov. V ksnga solidnga pa ne upa k tem bi pa sele pogorel.
Iniesta
21. 03. 2019 21.10
-4
Muri gre 110% v peesže s katerim bo osvojil svojo tretjo LP ...
resnicaosvobaja
21. 03. 2019 20.31
+5
Kakršen nos ima Mourinho za talente, bi lahko bilo Mbapeja že kar strah.
janezpodre
21. 03. 2019 20.14
+15
Trotl prepotentn, če ne bi Zavrč izpadu, bi mogoče tam kej blo.
gizmo28
21. 03. 2019 20.09
+10
muri bluzi v prazno, on je en navaden uničevalec nogometne igre, pa še slačilnice se mu dogajajo kamor koli pride
Uporabnik1046796
21. 03. 2019 19.55
+11
Tri ali štiri je zavrnil..?? Blefer! Dobro ti veš, koliko si jih zavrnil, če sploh.