Nogomet

Mourinho čestital Cityju za naslov in udaril po varovancih, Mata razume jezo navijačev

Manchester, 16. 04. 2018 13.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
4

Na nedeljski tekmi Premier League v Manchestru je Manchester City brez boja osvojil naslov. Mestni tekmec Manchester United je namreč presenetljivo izgubil doma proti West Bromwich Albionu (0 : 1) in podaril končno zmago sinje modrim. Jeza navijačev in trenerja rdečih vragov Joseja Mourinha je bila temu primerna.

Jose Mourinho je po porazu z West Bromwich Albionom dejal, da brez težav čestita "najboljši ekipi v državi", nato pa se je nezadovoljni Portugalec lotil varovancev, ki so po njegovem mnenju igrali preveč "zapleteno". West Brom, ki ga le še teorija ohranja v Premier League, je slavil z golom Jayja Rodrigueza, medtem ko je Manchester United le nekaj dni po neverjetnem preobratu in zmagi nad novim prvakom Manchester Cityjem vnovič razočaral navijače.

Jose Mourinho.
Jose Mourinho. FOTO: AP

Ti so glasno proslavljali zmago na zelenici osovraženih sosedov (3 : 2), Old Trafford pa jih je minuli konec tedna več tisoč zapustilo že pred 90. minuto. 55-letni Mourinho je priznal, da si je City zaslužil naslov, vseeno pa vztraja pri tem, da je po petih letih čakanja pravi mož za to, da naslov vrne v tako imenovano gledališče sanj.

Zaupam mojemu delu
"Ne vem, če sem bil prvi ali drugi ali tretji, toda čestital sem jim na štiri oči, ko sem imel priložnost, da sem to storil," je o svojih trditvah, da je sosedom kot prvi čestital za naslov, povedal Mourinho. "Vem, da bi slej kot prej postali prvaki, če bi bil jaz v tem položaju, bi bil zelo jezen, če bi kdo rekel, da so osvojili naslov, ker je Manchester United izgubil z West Bromom. Osvojili so naslov, ker so bili najboljše moštvo," je nadaljeval.

"Zaupam mojemu delu, to je gotovo. Nimam razloga, da mu ne zaupam, kajti osem naslovov ... Trije naslovi v Premier League so trije naslovi v Premier League, zadnji pa ni bil pred 20 leti. Bilo je pred tremi leti (kot trener Chelseaja, op. a.) in vem, kako se zmaguje. Verjamem vase, toda jaz ne igram. Kaj se mora spremeniti, da bi osvojili naslov? Ne le raven predstav, temveč tudi psihološka raven, iz dneva v dan, vse mora biti stanovitno, od prvega do zadnjega dne. Ena od reči, ki jih moramo izboljšati, je stanovitnost. Danes smo bili mojstri zapletenega nogometa."

Kevin De Bruyne (na fotografiji) proslavlja prepričljivo zmago nad Tottenhamom.
Kevin De Bruyne (na fotografiji) proslavlja prepričljivo zmago nad Tottenhamom. FOTO: AP

Mata: Razumemo frustracije navijačev
Juan Mata se je opravičil navijačem in španski napadalni vezist pravi, da razume njihovo jezo. Na Old Traffordu se je večkrat slišal tudi stari napev "Attack, attack, attack!" (Napad, napad, napad, op. a.), medtem ko Mata in soigralci nikakor niso našli poti do vrat Bena Fosterja, ki se je tudi izkazal z nekaj bravuroznimi obrambami.

"To je eden tistih dni, ko nismo igrali dovolj dobro in poskušali smo si pripraviti nekaj priložnosti v prvem polčasu ter na začetku drugega. Vseeno nismo igrali dovolj hitro," je za klubsko televizijo MUTV povedal Mata. "Precej smo si otežili življenje in tako zelo smo frustrirani, razumemo frustracije navijačev." 

Guardiola igral golf, Walker o "bolj zeleni travi"
Nekaj odzivov je po nepričakovano hitri potrditvi naslova prišlo tudi z druge strani mesta. Trener Man. Cityja Josep Guardiola je že pred časom napovedal, da bo med tekmo na Old Traffordu raje igral golf, gotovo pa je izvedel za rezultat, po katerem bočni branilec Kyle Walker pravi, da se pri njem s soigralci ne namerava ustaviti. Sinje modri lahko do konca sezone podrejo več rekordov, denimo po številu osvojenih točk in doseženih golov, nekdanji član Tottenhama pa opozarja, da morajo osvojiti še nekaj naslovov, če se želijo v zgodovino vpisati kot ena najboljših ekip vseh časov.

Guardiola in Walker (desno) zapuščata zelenico stadiona Wembley.
Guardiola in Walker (desno) zapuščata zelenico stadiona Wembley. FOTO: AP

"To, da v Premier League nastopam od 19. leta in da sem igral vse te tekme, ki sem jih ... Dejstvo, da v tem času nisem osvojil Premier League s Tottenhamom, me je kar malce sesulo," priznava 27-letni angleški reprezentant. "Fantastično zame je, da sem prišel sem in da mi je zdaj uspelo v moji prvi sezoni. Vedno rečeš: 'Trava je bolj zelena na drugi strani.' In res je videti tako. Moramo nadaljevati. Ne smemo se ustaviti pri le enem naslovu v Premier League. Več let mora biti tako, da bi nas imeli za eno od najboljših ekip, ki so kdaj koli igrale v Premier League," dodaja Walker.

"V ekipi imamo mladost in lakoto, tako da nam lahko še naprej uspevajo velike reči. Dolga sezona je bila, veliko tekem in veliko tekmovanj. Najbrž smo čutili olajšanje po vsem, kar se je zgodilo v prejšnjem tednu, to pa je razumljivo. Toda to kaže na velik karakter, ne le s strani igralcev, temveč tudi strokovnega štaba, ki nas je pobral in spravil tja, kjer smo morali biti ‒ in osvojili tri točke."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dr.Megla
16. 04. 2018 15.17
+1
Muri-Milanic kaj je to isti trener?
Michael Jordan
16. 04. 2018 14.10
+9
tole včeraj je bila kapitalna sramota...
jebalvisvoju
16. 04. 2018 14.07
+5
Muri naj udari sam sebe indijanec
U.K.
16. 04. 2018 14.01
+0
Muri number 0