Nogomet

Mourinho in Moyes v novi vlogi dostavljavcev hrane

London, 23. 04. 2020 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trenerja londonskih premierligašev West Ham Uniteda in Tottenhama, David Moyes in Jose Mourinho, bosta v naslednjih dneh v britanski metropoli pomagala razvažati hrano. Pri Spursih so v četrtek potrdili, da bo Mourinho vozil med klubskim centrom in stadionom, ki je v času pandemije novega koronavirusa postal velik distribucijski center.

Mourinho (na fotografiji) bo v naslednjem tednu pomagal pri razvažanju hrane od Tottenhamovega klubskega centra do novega stadiona.
Mourinho (na fotografiji) bo v naslednjem tednu pomagal pri razvažanju hrane od Tottenhamovega klubskega centra do novega stadiona. FOTO: AP

"To je vrt našega trening centra, na katerem gojijo sveže sadje in zelenjavo za restavracijo članske ekipe," je v videoposnetku prek Twitterja z Enfielda v severnem predmestju Londona sporočil Jose Mourinho. "Zdaj hrano vozijo v naš distribucijski center na stadionu, da jo nato lahko prejmejo tisti, ki v skupnosti potrebujejo največ pomoči. Od naslednjega tedna naprej bom prostovoljno namenil svoj čas za pomoč na vrtu in prevoz hrane na stadion," je dodal Portugalec, ki naj bi mu pot v eno smer vzela dobrih 20 minut.

Nekdanji trener Benfice, Porta, Chelseaja, Interja, Real Madrida in Manchester Uniteda je bil sicer nedavno na udaru kritik zaradi nespoštovanja novih ukrepov – natančneje treniranja v enem od londonskih parkov, kjer se mu je pridružil vezist Tanguy Ndombele, medtem ko sta pozive britanske vlade v istem parku "preslišala" tudi branilca Spursov Davinson Sanchez in Ryan Sessegnon.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Še en nekdanji trener Manchester Uniteda, David Moyes, ki trenutno sedi na klopi Tottenhamovega mestnega tekmeca West Ham Uniteda, je prav tako priskočil na pomoč kot dostavljavec hrane. 56-letni Škot je polepšal dan starejšim občanom v domači vasi v Lancashiru, kjer je prav tako dostavljal sadje in zelenjavo.

Dobil tudi lepo napitnino
"Ko je koronavirus prvič udaril tukaj, sem bil ravno v vaški trgovini s sadjem in zelenjavo," je dejal Moyes. "Na oknu je bil napis, da potrebujejo voznike. Zato sem se javil, saj v tistem času žene ni bilo doma, bil sem sam. Vse, kar sem počel, je bilo to, da sem jim hrano pustil pred vrati, potrkal in šel stran. Prekrasne velike škatle sadja in zelenjave. Mislil sem si: 'To je izvrstno!' Res sem užival, ko sem nato šel nazaj do trgovine in pobral novo naročilo ter ga naložil v avto. Šef mi je rekel: 'Bi lahko prosil za denar?' Račun je znašal okoli 16,80 funta (19,22 evra) za škatlo sadja in zelenjave. Starejša gospa mi je dala bankovec za 20 funtov (22,88 evra) in rekla: 'Na, sine, obdrži drobiž!' Nato mi je druga starejša gospa pri računu 17,60 funta (20,13 evra) ali nekaj takega dala 15 funtov (17,16 evra) in začela iskati denarnico. Rekel sem: 'V redu je, dovolj bo! Imam še nekaj napitnine od prejšnje dostave ...'

Na začetku meseca so iz West Hama, ki je zaenkrat eden redkih klubov v Premier League, kjer so znižali plače igralcem, sporočil, da je Moyes s predsednico Karen Brady pristal na 30-odstotno znižanje plače.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.