Nogomet

Mourinho o odnosu s Kloppom: Nisem njegov prijatelj

London, 28. 01. 2021 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred težko pričakovanim ligaškim dvobojem Tottenhama in Liverpoola v Londonu je trener belih Jose Mourinho spregovoril o svojem odnosu s kolegom iz Liverpoola Jürgenom Kloppom. Nemca se je v zadnjih tednih oziroma mesecih že kar nekajkrat lotil s provokativnimi izjavami, zadržati pa se ni mogel niti tokrat.

Jose Mourinho in Jürgen Klopp (oba na fotografiji) po zadnjem medsebojnem obračunu decembra v Liverpoolu, kjer so bili rdeči od Tottenhama boljši z 2:1.
Jose Mourinho in Jürgen Klopp (oba na fotografiji) po zadnjem medsebojnem obračunu decembra v Liverpoolu, kjer so bili rdeči od Tottenhama boljši z 2:1. FOTO: AP
Napetost med trenerjema je morda malce večja tudi zaradi dejstva, da sta njuna kluba tokrat soseda na lestvici. Liverpool s tekmo več od Tottenhama zaseda peto mesto (34 točk), Londončani imajo le točko manj (33).

Še ko je bil Jürgen Klopp trener Borussie iz Dortmunda, je bilo moč v izjavah nemškega stratega in Joseja Mourinha, ki je takrat vodil Real Madrid, zaznati veliko mero medsebojne naklonjenosti. Ne nazadnje sta njuna kluba odigrala tudi izjemen polfinalni obračun v Ligi prvakov – Robert Lewandowski je na prvem obračunu v Dortmundu leta 2013 zabil kar štiri gole Realu (4:1), ki je nato v svojem slogu skoraj uprizoril epski preobrat v Madridu, a ostal pred vrati raja.  

To je bila zadnja sezona za Mourinha v Madridu, preden se je vrinil na Otok kot trener Chelseaja. S Kloppom se vse od Nemčevega prihoda v Liverpool veliko pogosteje srečujeta, Portugalec je Nemca v Angliji pričakal kot trener londonskih modrih, nato pa prevzel tudi vajeti pri največjem tekmecu Liverpoola, Manchester Unitedu. Morda je prav to obdobje v taboru "rdečih vragov" ohladilo njun odnos, ki pa ni najboljši niti po Mourinhovi selitvi k Tottenhamu.

Samo on vedno plača ceno
Mourinho se je samo v zadnjih mesecih že nekajkrat ostro lotil Kloppa, denimo zaradi njegove zmage na podelitvi nagrad Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ko so trenerja rdečih izbrali za trenerja leta kljub trofejni sezoni Bayerna in njegovega rojaka Hansa-Dieterja Flicka. Veliko pripomb je imel nad obnašanjem Kloppa in njegovih sodelavcev Mourinho tudi po decembrskem obračunu v prvenstvu na Anfieldu, kjer je z 2:1 slavil Liverpool.

"Lahko rečem le to, da sem vedno plačal ceno, ko se nisem lepo obnašal," je pred tokratnim dvobojem v Londonu dejal Mourinho, ko se je spomnil številnih kazni, ki mu jih je poleg sodnikov tudi naknadno izreklo vodstvo Angleške nogometne zveze. "Ceno sem plačal na dva načina: tako, da sem gledal tekme po televiziji v slačilnici, in s plačevanjem visokih kazni. Imam pa občutek, da se drugim fantom ne godi enako. Njim se ne godi enako," je dodal. 

'Začutil sem, da moram spremeniti svoje obnašanje. Za ostale pa ne morem govoriti'
Mourinho je še zatrdil, da občuduje trenerja branilcev državnega naslova, ki so leta 2019 osvojili tudi naslov v Ligi prvakov, a je pristavil, da Nemca preprosto ne pozna dovolj, da bi ga lahko štel med svoje prijatelje.

"Nisem Jürgenov prijatelj, ker nikoli nisem preživljal časa z njim," je o pet let mlajšemu kolegu dodal 58-letni Mourinho. "Nuno Espirito Santo (trener Wolverhamptona, op. a.) je bil moj igralec, Brendan Rodgers (trener Leicester Cityja, op. a.) je delal v istem klubu kot jaz nekaj let. Ko poznaš osebo, no, takrat lahko rečeš: 'Všeč mi je, on je moj prijatelj!' Ali pa: 'Ni mi všeč, on ni moj prijatelj!' Z Jürgenom sva skupaj pet minut pred tekmo in pet minut po tekmi," je še povedal.

"O Jürgenu lahko rečem, da je kolega, ki ga spoštujem, in z njim nimam nikakršnih težav. Verjamem pa, da enako meni tudi on. Nikakršnih težav ni. Mirnejši ko sem, bolje lahko 'berem' tekmo. Začutil sem, da moram spremeniti svoje obnašanje. Za ostale pa ne morem govoriti," je sklenil Mourinho. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica november
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
28. 01. 2021 17.49
-2
Po tekmi bo zanimivo ob kanonadi Liverpoola.Avtobus pred golom preluknjan.
united
28. 01. 2021 16.47
+2
TEDO84bv0MEDO
28. 01. 2021 15.45
+3
Liverpool je v napadalni komi, tako da lahko pričakujemo zmago Tottenhama.
slo_veter
28. 01. 2021 15.23
-3
tam nekje 0:0 bo danes.