Nogomet

Mourinho odkrito o odnosih: Nogometaš mora biti celoten 'paket'

London, 26. 02. 2019 12.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Čeprav je Jose Mourinho ob odhodu z Manchester Unitedom sklenil klavzulo o prepovedi dajanja izjav o dogajanju v svojem nekdanjem klubu, se je kontroverzni portugalski nogometni strokovnjak kljub vsemu v svojem slogu odločil spregovoriti nekaj besed o odnosih z nogometaši, s katerimi je v preteklosti sodeloval.

Jose Mourinho je kontroverzna osebnost, ki vzbuja pozornost, kjer koli se pojavi. Nazadnje je služboval v rdečem delu Manchestra, kjer pa razen osvojene lovorike za zmago v ligi Evropa ni pustil vidnejšega pečata. 

Kljub dogovoru z nekdanjim delodajalcem Manchester Unitedom o prepovedi dajanja izjav o odnosih z nogometaši, se je v svojem 'mourinhovem' slogu odločil spregovoriti ravno o tej občutljivi temi - odnosih - ki jim v zadnjih letih očitno ni več kos. V obširnejšem pogovoru za otoški Daily Telegraph se je 56-letni nogometni strokovnjak iz portugalskega Setubala dotaknil težav sodobnega sveta, ki močno vplivajo tudi na vsakdan vrhunskega nogometaša. "Živimo v času, ko nogometaš ni več le 'figura' na nogometni zelenici, ki s svojimi izjemnimi sposobnostmi navdušuje širše množice. Danes poznamo številne moteče dejavnike - v prvi vrsti mislim na nogometaševega agenta, družino, strokovnjaka za odnose z javnostmi, individualne trenerje itd - ki hote ali nehote vplivajo na razpoloženje in osredotočenost slehernika. To vam pripovedujem iz dolgoletnih lastnih izkušenj dela z vrhunskimi igralci, od katerih se je v vsakem trenutku pričakovalo, da so gladiatorji sodobnega sveta. Celoten 'paket', če želite," je osebno pripoved o odnosih z vrhunskimi posamezniki iz preteklosti začel Jose Mourinho, ki je krivdo za porušene odnose na relaciji nogometaš - trener zvalil na klubske strukture.

Jose Mourinho je nazadnje služboval pri Manchester Unitedu, kjer je imel kar nekaj težav v odnosih z največjimi zvezdami moštva z Old Trafforda.
Jose Mourinho je nazadnje služboval pri Manchester Unitedu, kjer je imel kar nekaj težav v odnosih z največjimi zvezdami moštva z Old Trafforda. FOTO: AP

Kot največji vojskovodja
"Za uspešno delo trenerja so najpomembnejši odnosi z nadrejenimi. Če so trenerjeve vizije skladne z vizijo predsednika, direktorja in ostalih članov iz upravnega odbora, potem uspehi ne morejo izostati. Za najbolj eklatanten primer vam lahko navedem obdobje iz milanskega Interja, s katerim sem osvojil vse, kar se je osvojiti dalo. Ravno zaradi izjemnih medčloveških odnosov z vsemi strukturami v klubu. Dihali in živeli smo kot eno, moje želje so bile njihove želje in obratno. Zato smo bili tako zelo uspešni. S tedanjo generacijo nogometašev Interja sem imel izjemen odnos in še danes smo pogosto v stiku. Če so želeli izpolniti svoje največje sanje, povezane z osvojitvijo naslova evropskih klubskih prvakov, je bilo neizogibno, da so mi sledili kot največjemu vojskovodji," se je svojega zadnjega večjega evropskega uspeha na klubski ravni spomnil Mourinho. 

O svojih nadaljnjih načrtih je nekdanji strateg Porta, milanskega Interja, madridskega Reala, londonskega Chelseaja in Manchester Uniteda dejal: "Pred kratkim sem zavrnil finančno zelo ugodno ponudbo, ker mi s športnega vidika ni predstavljala velikega motiva. Zanimajo me največji projekti, projekti z glavo in repom, kjer bom lahko znova na isti valovni dolžini z vsemi predstavniki kluba. Nikamor se mi ne mudi, zaenkrat uživam v malce drugačnem delu." 

   

  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lucky
27. 02. 2019 09.10
+1
Hudič nastane, ko veliki vojskovodja odreže najprej rep in potem še glavo.
Fuzbaler
26. 02. 2019 15.56
+1
sportko47
27. 02. 2019 11.55
Bravo 👏 fusbaler ... trener tudi , ne pa se sam pametnga dela na tiskovkah in našteva kaj je bilo ..