Nogomet

Mourinho opozoril Kloppa na nujnost lovorik, Nemec se sprašuje: Ali res moram zmagati?

Manchester, 15. 12. 2018 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Liverpoola so v prejšnji sezoni prikazali zelo všečno igro, a na koncu ostali praznih rok. Kljub temu da se prvouvrščeno moštvo angleškega prvenstva tudi letos spogleduje z lovorikami, pa so redsi prepričani, da trofeje le niso vse.

Nogometaši Liverpoola so se z zadetkom Mohameda Salaha in izjemnim mojstrstvom Alissona Beckerja uspeli uvrstiti v izločilne boje Lige prvakov. Lani jim je naslov elitnega evropskega tekmovanja izpred nosa odnesel madridski Real, redsi pa so ob koncu, sicer uspešne sezone, ostali brez novih lovorik. Kljub težavam v skupinskem delu Lige prvakov, kjer so si privoščili spodrsljaj na gostovanju pri Crveni zvezdi, varovanci Jürgena Kloppa veljajo za favorite, tovrstno oznako pa so si prislužili tudi v angleškem prvenstvu, kjer trenutno kraljujejo na prvem mestu.

Četa Jürgena Kloppa si je po zmagi nad Napolijem (1 : 0) zagotovila vstopnico za osmino finala Lige prvakov.
Četa Jürgena Kloppa si je po zmagi nad Napolijem (1 : 0) zagotovila vstopnico za osmino finala Lige prvakov. FOTO: AP
Je bila zaključek uspešen? Ne, a vožnja je bila briljantna. Sam sem nadvse užival. Jürgen Klopp

Nekaj več težav imajo v letošnji sezoni rdeči vragi, ki za Liverpoolom v prvenstvu zaostajajo že 16 točk. A strateg na klopi Manchester Uniteda Jose Mourinho je prepričan, da izvrstna forma brez osvojenih lovorik ne pomeni kaj dosti. "Mislim, da so lovorike pomembne. Predvsem se mi zdi, da so bistvene, kadar imaš potencial, da se boriš zanje in kadar jasno poveš, da se imaš namen boriti za trofeje," je v pogovoru za Sky Sports povedal Portugalec, ki se rad obregne ob tekmece.

Pred vročim srečanjem dveh velikih rivalov je tako opozoril na besede nemškega nogometnega strokovnjaka, ki bi lahko pridobile na teži: "Včasih to ni najbolj bistro. A kadar imaš potencial, takrat nimaš česa skrivati. Ne berem veliko, a če se ne motim, je Jürgen Klopp dejal, da si želi osvojiti Premier League."

Po mnenju številnih sta glavna favorita za naslov angleškega prvenstva Liverpool in Manchester City.
Po mnenju številnih sta glavna favorita za naslov angleškega prvenstva Liverpool in Manchester City. FOTO: AP

Na njegovo opazko se je že odzval Klopp, ki se sicer strinja, da je pomemben cilj, a Nemec verjame, da je bistvena tudi pot. "To je povsem res, a vprašanje je, če to res moram storiti. Ali res moram zmagati," se je v izjavi za Telegraph spraševal nemški strokovnjak in nadaljeval: "Ljudje se tega morda spominjajo, a vse, kar moram storiti, je, da maksimalno izkoristim, kar mi ponuja klub. Trdno verjamem v to. Če nekateri trdijo, da naša lanska sezona v Ligi prvakov ni bila uspešna, ker na koncu nismo osvojili trofeje ... Tega ne morem spremeniti. Je bil zaključek uspešen? Ne, a vožnja je bila briljantna. Sam sem nadvse užival."

Tiho ni ostal niti ob namigovanjih, da bi ga pomanjkanje lovorik lahko stalo trenerskega stolčka. "Pritisk prihaja od zunaj. Nekateri so mnenja, da bi moral oditi, v kolikor mi ne uspe osvojiti trofeje. V trenutku, ko boste našli nekoga boljšega, ga boste morali zaposliti," je za konec zatrdil Klopp.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezdollar
15. 12. 2018 17.58
+13
Mourinhu ostaja še samo trener z nekoč osvojenimi lovorikami...trener, ki ga je čas povozil...Guardiola ni daleč od tega...Klopp edini, ki ima jajca...
Kollerik
15. 12. 2018 16.04
+4
Od kdaj pa se to nemci sprašujejo, če res morejo zmagati?? Adijo Evropa.... ;)
resnicaosvobaja
15. 12. 2018 14.58
+15
Guardiole ne opozarja več na nujnost lovorik