Nogomet

Mourinhovo sporočilo Balu: V tej ekipi se morajo boriti vsi

London, 19. 10. 2020 14.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vse je bilo pripravljeno za sanjski (drugi) debitantski nastop Garetha Bala v vrstah Tottenhama, a je Valižan zapravil priložnost za zmagoviti gol, s soigralci pa je na mestnem obračunu z West Ham United na koncu iz rok izpustil vodstvo s 3:0.

Bale (na fotografiji) je v Premier League zaigral prvič po slovesu od Tottenhama leta 2013.
Bale (na fotografiji) je v Premier League zaigral prvič po slovesu od Tottenhama leta 2013. FOTO: AP

Jose Mourinho, trener Tottenhama, je po remiju z West Ham United (3:3) dejal, da mora biti vstop v igro s klopi Garetha Bala opozorilo vsem ostalim, da nimajo zagotovljenega mesta v prvi postavi. Še manj gotov je status igralcev, ki so odigrali porazen drugi polčas proti Unitedu, saj so "kladiva" kljub zaostanku z 0:3 na koncu iztržila točko in razveselila svojega trenerja Davida Moyesa, s katerim ima Manchester United podobno kot v primeru Mourinha bolečo izkušnjo.

Vsi pogledi so bili pred londonskim derbijem uprti v Bala, ki se je po sedmih letih v vrstah Real Madrida vrnil v severni London, a je moral 31-letni zvezdnik še počakati, da se mu je pozdravila poškodba. Njegov trenutek je napočil v drugi polovici drugega polčasa, ko je vstopil v igro pri izidu 3:0 in takoj izvedel prosti strel z ogromne razdalje, ki ni preveč ogrozil gostujočega vratarja. Bale je imel tik pred izenačenjem West Hama lepo priložnost za zadetek, a je po sicer lepem prodoru in zavitem strelu pred Lukaszem Fabianskim ni izkoristil, medtem ko so Moyesovi varovanci neusmiljeno tresli mrežo nasprotnikov, ki so jim v dobrih 15 minutah prvega polčasa tudi sami zabili tri gole (Heung-Min Son in dvakrat kapetan Harry Kane). Po tem, ko je izid znižal Fabian Balbuena, je Davinson Sanchez v 85. minuti zatresel lastno mrežo, rezervist Manuel Lanzini pa je z zadnjim strelom na tekmi šokiral Mourinha in varovance.

Mourinho: To je bilo sporočilo ekipi
"Odločitev, da ni začel, je bila po mojem mnenju dobra. Ta odločitev kaže na to, da ga v ekipi ne čaka prekrasen stol in da se ne bo kar usedel tja takoj, ko bi se lahko," je v svojem slogu dejal Mourinho. "To je bilo sporočilo ekipi, da se mora v tej ekipi vsak boriti za svoj položaj. Zelo dobro so ga sprejeli v skupino. Vsi ga imajo radi in verjamem, da mu je všeč tisto, kar je tu našel. Vse je pozitivno in osredotočenost seveda ni bila usmerjena nanj, temveč na tekmo, bil pa je na klopi 60 ali nekaj minut. Škoda, da ni dosegel tistega četrtega gola, ki bi bil pravi lepotec in bi 'ubil' tekmo, a to je nogomet."

V Balovem neuspehu so vsaj malce uživali španski mediji, ki seveda niso pozabili dodati, da je Bale še vedno član Reala (dveletna pogodba), ki Valižanu tudi plačuje 15 milijonov evrov plače (neto). Na Iberskem polotoku je bil Otočan v zadnjih sezonah redna tarča ostrih kritik zaradi domnevne nezainteresiranosti, neznanja španskega jezika in seveda pogostih težav s poškodbami, ki pa mu niso preprečevale rednega igranja golfa.

"Očitno mu smola še vedno sledi," je na svoji spletni strani zapisal madridski športni dnevnik AS. "Real Madrid zelo podrobno spremlja razplet z Balom in predvsem Jamesom (kolumbijskim vezistom Rodriguezom, ki so ga prodali Evertonu, op. a.) v Premier League. Kolumbijec je v Angliji izvrstno začel s tremi goli in tremi podajami, izbrali pa so ga v najboljšo enajsterico poletnih prestopov. V primeru Jamesa ni več možnosti za povratek v Madrid, saj je odšel k Evertonu kot prost nogometaš. A v primeru Bala je drugače. Gre le za enoletno posojo, ostalo pa mu je še eno leto v Madridu."

Pasica koronavirus oktober
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

martinov
20. 10. 2020 13.15
+0
Med igralcem in trenerjem ni debate ! Slovenski narod pa ne briga, če bosta uredilla svoja razmerja !! Navijači pa imajo svoj dostop, da lahko spremljajo situacijo !