Nogomet

Mourinho predlagal rešitev: Sodniki bi morali imeti pravico, da pojasnijo svoje odločitve

London, 11. 07. 2020 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ne mine krog, da se ne bi v angleški Premier League pojavljale polemike glede (ne)pravilnih sodniških odločitev, predvsem ko je vanje vpletena tehnologija VAR. Med glavnimi kritiki delivcev pravice je že tradicionalno Tottenhamov Jose Mourinho, ki pa je tokrat postregel z zanimivim predlogom, s katerim bi sodniki lahko vsaj pojasnili, zakaj so se v dani situaciji odločili, kot so se.

Jose Mourinho je predlagal zelo "življenjsko" rešitev, ki bi olajšala delo sodnikov.
Jose Mourinho je predlagal zelo "življenjsko" rešitev, ki bi olajšala delo sodnikov. FOTO: AP

Joseja Mourinha so na četrtkovi novinarski konferenci po tekmi Bouremouth – Tottenham novinarji vprašali, zakaj Spursi niso bili deležni enajstmetrovke po enem od prekrškov nad Harryjem Kanom, istočasno pa je bila Manchester Unitedu podarjena enajstmetrovka po prekršku nad Brunom Fernandesom, po kateri se je za napako opravičila celo angleška sodniška organizacija.

"Vprašajte sodnike, ne mene. Do njih bi morali imeti dostop, tako kot ga imate do nas (trenerjev, op. a.) ali igralcev. Vem, da tega pravila ne dovoljujejo, a če bi jih spremenili, bi bilo obema stranema lažje – tako vam (novinarjem, op. a.) kot njim (sodnikom, op. a.)," je odgovoril izkušeni Portugalec.

'The Special One', kot na Otoku poznajo Mourinha, je dodal, da so sodniki sestavni del igre in se jih zato ne bi smelo tako izključevati, ko gre za medijski čas: "So zelo pomemben del nogometa. Igro sestavljajo igralci, trenerji in sodniki. Če bi jim bilo dovoljeno govoriti z mediji, bi bile njihove odločitve bistveno bolj jasne. Morali bi jim dati priložnost, da v mikrofon povedo: 'Da, naredil sem napako. Obžalujem jo.' Ali pa obratno: 'Odsodil sem perfektno tekmo.' Na ta način bi njihovo delo postalo bolj običajno, bolj življenjsko."

Zadetkov ne proslavljam več 
Mourinho se je obregnil tudi ob sodniški video sistem VAR, ki po njegovem mnenju uničuje enega najbolj prvinskih občutkov v nogometu, pohvalil pa je tehnologijo golove črte. "Zadetkov ne proslavljam več, ker nikoli ne vem, ali bodo obveljali ali ne. Četudi imam občutek, da je gol popolnoma "čist", sem lahko spregledal nekaj, kar se je zgodilo šest ali sedem sekund prej," je dejal Portugalec, ki je zaključil: "Tehnologija golove črte je fantastična, je korak naprej. Proti Watfordu nam je razveljavila gol za nekaj milimetrov, a tako je. Nisem se pritoževal, ker je to edini način, da bo nogomet karseda pošten za vse."

Jose Mourinho je na začetku trenerske poti blestel (tudi) pri proslavljanju zadetkov: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEDO(uajtu)MEDO
12. 07. 2020 21.22
Muri, tebi ram odlično rešitev: postani trener Maribora :) Glede sojenja: moralo bi biti kot v tenisu, torej ko bi trener ali kapetan dala pritožbo za sodnikovo odločitev tudi izven kazenskega prostora, sodnik ne bi imel nobene funkcije, na glavnem zaslonu bi vsi na stadionu videli posnetke in odločitev ocenjevalcev. Sedaj je drek, ker VAR dela samo za morebitne prekrške v kazenskem prostoru, sodniki pa marsikdaj zavrnejo zahtevo po VAR pregledu.
Roninax
12. 07. 2020 18.06
-1
ja sodniki... Murinko pa ne a?
apodgra
12. 07. 2020 08.59
+2
Edino ljudje sodniki so nezmotljivi , zato jih nima zakaj nadlegovati s pojasnili svojih spornih odločitvah.
BenQurer24
11. 07. 2020 16.50
-7
kr naj igralci sami sodijo... bo bolj zanimivo....
ddolores
11. 07. 2020 16.50
+17
Ko je bil Pocchetino trener Tottenhama so igrali napadalen nogomet in so igrali v polfinalu LP proti Liverpoolu, in potem so ga zaradi treh slabih rezultatov zamenjali. Prišel je Murinjo in konec napadalnega nogometa pri Tottenhamu! Zdaj Murinjo z bunker igro čvrsto deli 10. mesto Premier lige z zaostankom samo 43 pik za vodilnim Liverpoolom! In kdo je za to kriv, ja sodniki, pa igralci, ko je bil Murinjo še pri Chelsiju mu je bla za en poraz kriva celo klubska zdravnica in jo je odpustil! Še bi bil jaz menager Tottenhama in bi za vodilnim zaostajal 43 pik, bi se skril v klet in ne pridem pol leta ven!
JOSEPH HAYDN
11. 07. 2020 16.26
+2
In tekme bi potem trajale 6 ur. Za murota pa se ve, da je uspešen trener ampak tudi velika jokica