Nogomet

Mourinho še podžgal namigovanja: 'Mislim, da je Bundesliga res zanimiva'

Berlin, 10. 04. 2019 17.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem, ko je Mourinho že pred meseci trenerski stolček zamenjal za televizijske kamere, se je svoje nove službe hitro naveličal. Portugalec se tako že spogleduje z novimi priložnostmi, potem ko so ga dolgo časa povezovali s francoskim prvenstvom, je z zadnjo izjavo sprožil špekulacije o selitvi v Nemčijo.

Še nedolgo nazaj so tuji mediji portugalskega stratega posedli na trenerski stolček številnih francoskih prvoligašev, po nedavni izjavi pa Joseja Mourinha povezujejo tudi z nemško Bundesligo. Portugalec je namreč pred dnevi, v eni izmed svojih izjav, pohvalil dogajanje v nemškem prvenstvu ter spregovoril o bitki za prvaka.

"Polni stadioni, odlična organizacija, dobri taktični prijemi številnih ekip. Mislim, da je Bundesliga res zanimiva," je prepričan 'The Special One'.
"Polni stadioni, odlična organizacija, dobri taktični prijemi številnih ekip. Mislim, da je Bundesliga res zanimiva," je prepričan 'The Special One'. FOTO: AP
Mislim, da Bayern lovorike sedaj ne bo izpustil iz rok. Borussiji ne bo lahko, saj imajo Bavarci številne izkušnje z obvladovanjem lastne usode. Jose Mourinho

Mourinho ne skriva svoje želje o povratku v trenerske vode. Kot je zagotovil, bo že poleti sedel na trenerski stolček enega izmed evropskih nogometnih velikanov, ob tem pa razkril, da je že zavrnil nekaj ponudb, ki mu niso bile po godu. Čeprav ga najglasnejše špekulacije povezujejo z mestom Thomasa Tuchela pri PSG, pa ne manjka tudi takšnih, ki vidijo njegov povratek v vrste Interja. Portugalec očitno v tej zmešnjavi zelo uživa, tako je pred kratkim novinarjem še dodatno zmešal štrene, saj je spregovoril o svojem odnosu do Borussie Dortmund. Natančneje o svojem odnosu z predsednikom kluba Hansom-Joachimom Watzkejem.

"Občudujem delo Borussije. Gospod Watzke mi zaupa v tej meri, da me je povprašal za mnenje o trenerju in enem izmed nogometašev, ki ju dobro poznam. Bil sem iskren," je za Sport Bild povedal Mourinho, ki se je ob tem dotaknil tudi velikega Borussijinega tekmeca za naslov nemškega prvaka, münchenskega Bayerna. Bavarci so se po porazu z Liverpoolom morali posloviti od sanj o lovoriki Lige prvakov, po zadnji visoki zmagi nad dortmundsko Borussijo pa so se spet zavihteli na vrh Bundeslige.

Bayern je na zadnji tekmi kar petkrat zatresel mrežo Borussije. Dvakrat se je med strelce vpisal tudi Robert Lewandowski.
Bayern je na zadnji tekmi kar petkrat zatresel mrežo Borussije. Dvakrat se je med strelce vpisal tudi Robert Lewandowski. FOTO: AP

Kljub temu številni pričakujejo slovo hrvaškega nogometnega strokovnjaka Nika Kovača ob koncu sezone, vendar Mourinho upa, da temu le ne bo tako: "Iskreno upam, da bo Niko obdržal službo. Zelo trdo je delal, da je dosegel sedanji nivo. Mislim, da Bayern lovorike sedaj ne bo izpustil iz rok. Borussiji ne bo lahko, saj imajo Bavarci številne izkušnje z obvladovanjem lastne usode."

"Bundesliga je zanimivo tekmovanje, sploh ekipe s sredine lestvice. Ves čas napredujejo in ustvarjajo bolj tekmovalno vzdušje. Polni stadioni, odlična organizacija, dobri taktični prijemi številnih ekip. Mislim, da je Bundesliga res zanimiva," je zaključil Portugalec.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

disorderliness
15. 04. 2019 19.26
Za Murija bo kmalu itak vsaka liga zanimiva. Ne bi se čudil, da čez par let pristane pri Olimpiji.
disorderliness
15. 04. 2019 17.04
Vsaka liga je odlična, če ni Murija zraven. Če pa že, si pri Borussiji najbolj želijo, da pride v Bayern, kajti potem znajo biti za njih vrata za osvojitev prvenstev na stežaj odprta.
Iniesta
11. 04. 2019 21.53
-1
Murija bi v bundesligi zadovoljil le bajern ... ostali klubi niso vredni njegovega renomeja ...
uporabnica1
11. 04. 2019 20.49
Mourinho je prav povedal :) Vendar si ga pa res ne želim videti v Bayernu
tedoVV2HCmedo
11. 04. 2019 21.36
Bayern ima za trenerja balkansko plačo. Zato imajo tam ića, ki je ničvreden za nemško ligo. Guardiola je raje šel v slabši klub, kjer dobiva dosti višjo plačo.
Iniesta
11. 04. 2019 18.50
-1
V Bayern gre ...
Lado Lopati?
10. 04. 2019 18.54
+7
naj gre v penzijo, dobi 600 eu !!!!!!!! bi mu šarac in kordišić pokazala kapitalizem!!! KER NI KRADEL KOT "naša" izvoljena banda !!!!!