Nogomet

Mourinho: Takoj sem poklical v Porto, Casillas je v dobrih rokah

Moskva, Porto, 03. 05. 2019 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tudi Jose Mourinho se je pri nekdanjih delodajalcih iz Porta pozanimal glede zdravstvenega stanja španskega vratarja Ikerja Casillasa, ki dobro okreva po operaciji na srcu. Casillasa so zaradi bolečin v prsih s treninga portugalske ekipe odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer dobro okreva.

Nekaj sporov naj bi v letih sodelovanja nastalo tudi na relaciji Mourinho - Cristiano Ronaldo.
Nekaj sporov naj bi v letih sodelovanja nastalo tudi na relaciji Mourinho - Cristiano Ronaldo. FOTO: AP
Casillasova življenjska sopotnica Sara Carbonero je medijem pred bolnišnico potrdila, da se vratar Porta počuti dobro, zadovoljivi naj bi bili tudi njegovi zadnji izvidi. "Miren je, zelo je dobro. Nekaj dni morava še ostati v bolnišnici, morda mu bodo zeleno luč prižgali v ponedeljek in bova lahko šla domov," je dejala Carbonerova.

Čeprav je bil njun odnos v treh sezonah, ki sta jih skupaj preživela v vrstah madridskega Reala, vse prej kot rožnat, je portugalski nogometni trener Jose Mourinho nemudoma preveril, kakšno je zdravstveno stanje nekdanjega kapetana "kraljevega kluba" Ikerja Casillasa, potem ko so čuvaja mreže portugalskega prvoligaša Porta zaradi bolečin v prsih nemudoma odpeljali v bolnišnico.

Kmalu je postalo jasno, da je legendarni vratar preživel srčni napad, na njegov naslov pa se je zgrnilo na tisoče dobrih želja stanovskih kolegov nogometašev, ostalih športnikov in navijačev, ki so legendarnemu vratarju španske reprezentance zaželeli čim boljše okrevanje. Zaenkrat še ni jasno, če bo lahko 37-letnik nadaljeval nogometno kariero, saj se ocene zdravnikov v medijih močno razlikujejo.

'Porto ima fantastično zdravniško službo'
"Žal mi je, da se je to zgodilo. Takoj sem poklical Porto in se pozanimal, kaj se je zgodilo," je za Russia Today povedal Mourinho. "V dobrih rokah je. Porto ima fantastično zdravniško službo, eno najboljših, s katerimi sem sodeloval. Situacija je povsem pod nadzorom," dodaja Portugalec, ki je svoj odnos s Casillasom kljub številnim nesoglasjem označil za "pozitiven".

"Vsi vedo, da je bilo nekaj prerekanj, ko sem ga vrgel iz prve postave. Ne bi rekel, da je šlo za ego, šlo pa je za težave med kapetanom Real Madrida in trenerjem Real Madrida. Ni mi bilo lahko sprejeti tiste odločitve (namesto Casillasa je na nekaj tekmah v sezoni 2012/13 priložnost dobil Antonio Adan, op. a.), niti je ni bilo lahko sprejeti njemu. A imava pozitiven odnos. Ni takšen, kot si mislijo vsi," je dodal Mourinho.

O tem priča tudi dejstvo, da je Casillas tik pred težavami s srcem v nekem pogovoru sestavil seznam knjig, ki jih priporoča v branje na jurjevo, ko ženske tradicionalno prejmejo vrtnico, moški pa dobijo knjigo. Casillas je priporočil Mourinhovo avtobiografijo in tudi spomine upokojenega teniškega igralca Andreja Agassija. Na Špančevem seznamu so se znašli še Julia Val, Halil Gibran, Joe Dispenza, Ryder Carroll, Michelle Obama in Jose Saramago.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

grozjak
06. 05. 2019 13.01
-1
grdo, da Ikerjevo zdravstveno stanje izkorišča za samopromocijo.....res je specialen...
modelx
03. 05. 2019 15.39
+2
poglej ga hinavca - zaradi njega je odšel s trebuhom za kruhom, sedaj pa kao 'kako mi je hudo'
optimist11
04. 05. 2019 12.27
+6
vsakemu se enkrat kariera konča in takrat pač gre v manjši kljub. Tako je pač v realnem življenju.. Tudi Mourihnjo mora kdaj oditi...
grozjak
07. 05. 2019 08.35
-1
kolikor vem, je moral Mourinjo VEDNO oditi....
cripstoned
03. 05. 2019 11.14
+39
lepa gesto mouriha...se en dokaz da tudi on zna biti cloveski...ne glede na spor z ikerjem je ob taksnih zadevah na prvem mestu zdravje...to bi tudi lahko bil zacetek konca njunega spora...