Nogomet

Mourinho v svojem slogu: Poglejte, koliko minut je zbral Rashford ...

Manchester, 14. 09. 2018 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Besedni dvoboji med strategom Manchester Uniteda Josejem Mourinhom in kritično usmerjeno otoško sedmo silo dobivajo nova nadaljevanja. Zdaj se je v središču pozornosti ne kriv ne dolžen znašel napadalec 'rdečih vragov' Marcus Rashford.

Da bo mera polna, je pred (ne)upravičenimi kritiki (-ami) kontroverzni trener Manchester Uniteda Jose Mourinho potegnil novega asa iz rokava - statistiko!

"Ob vseh obtožbah v zadnjem obdobju se je zdaj našla skupina novinarjev, vključno z nekaterimi nekdanjimi nogometaši oziroma strokovnimi komentatorji (Alan Shearer, Jaime Carragher ...), ki mi očitajo zaviranje kariere odličnega napadalca Marcusa Rashforda. Kakšen nesmisel!" je skoraj triminutni monolog na druženju s sedmo silo pred novo ligaško preizkušnjo začel 55-letni portugalski strokovnjak, ki, kot že zapisano, ničesar ni prepustil naključju.

Jose Mourinho je znova 'blestel' na novinarski konferenci.
Jose Mourinho je znova 'blestel' na novinarski konferenci. FOTO: AP
Vse je črno na belem
"Najprej želim našim čudovitim navijačem pojasniti določene stvari v želji, da si ustvarijo objektivno sliko glede vsega, kar se dogaja v zadnjem času. Glede Rashforda so zadeve popolnoma jasne: Marcus je izjemno pomemben igralec za vse nas, ki delujemo v dobro Uniteda. Potrebno je poudariti, da je imel omenjeni nogometaš od svojega prvega dne, ko je prestopil prag Old Trafforda, popolno podporo celotnega klubskega vodstva in trenerjev, ki so vložili veliko truda v njegov razvoj. Najpomebneje od vsega pa je, da gre v tem primeru za zelo dobro osebo, ki kaže velik potencial," je bil poln hvale na račun svojega varovanca in v nadaljevanju s skrbno pripravljenimi statističnimi podatki hitel potrjevati svoje trditve.

"Odkar sem prevzel vodenje Manchester Uniteda je Rashford odigral skupno 105 tekem, kar znaša 5.774 minut preživetih na zelenicah, v povprečju to pomeni 64 tekem odigranih vseh 90 minut, vključno z vsemi petimi finali v minulih dveh sezonah. Tako da ... Dragi gospodje, potrebno si je naliti čistega vina in se lotiti podrobnejših analiz, kot sem to storil sam," je v malce ciničnem tonu poudaril Mourinho.

Marcus Rashford se je ne kriv ne dolžen znašel v središču besednega obračuna med Josejem Mourinhom in otoškimi mediji.
Marcus Rashford se je ne kriv ne dolžen znašel v središču besednega obračuna med Josejem Mourinhom in otoškimi mediji. FOTO: AP

Neprimerljiv z ostalimi talenti
Portugalec je ob koncu druženja z novinarji postregel z ugotovitvijo, da je nesmiselno primerjati Marcusa Rashforda z ostalimi nadarjenimi mladeniči.

"Marcus ni ne Dominic Solanke ne Ruben Loftus-Cheek ne Dominic Calvert-Lewin. On je član Manchester Uniteda, globalno enega največjih klubov v zgodovini tega športa, z mnogo odigranimi minutami v rdečem dresu na najvišji ravni ... Igra, torej, v enem od največjih klubov z bogato tradicijo, kjer bo v prihodnosti deležen številnih priložnosti za izpolnitev osebnih in klubskih ciljev," je zaključil Mourinho.  

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JackSparrovwvw
14. 09. 2018 19.31
-12
V nogometu ostajata dva Big Bossa - CR7 na igrišču in Maurinho na trenerski klopi. Vsi ostali so autmigeci.
Sisli288
14. 09. 2018 21.06
+6
lepo da imajo mentalno bolani ljudje tudi svoje mnenje
JackSparrovwvw
14. 09. 2018 21.57
-7
murate
16. 09. 2018 14.50
sisli,žal je kar res to kar je napisal jack