Nogomet

Manchester še naprej 'gori': Herrera zanika, da je pljunil na Cityjev grb, Mourinho o Pepovi napaki

Manchester, 09. 04. 2018 10.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Od sobotnega mestnega derbija med Manchester Cityjem in Manchester Unitedom je minilo že kar nekaj časa, toda spektakularna tekma, na kateri je United nadoknadil zaostanek z 0 : 2 in slavil s 3 : 2, še vedno buri duhove. V glavnih vlogah pa Jose Mourinho, Josep Guardiola, Ander Herrera ...

Jose Mourinho.
Jose Mourinho. FOTO: AP
Jasno je, da je občutek izvrsten, ko zabiješ dva gola, še boljši občutek pa je, ko premagaš Manchester City in mu ne dovoliš zmage na njihovem lastnem stadionu. Zelo sem vesel, del mene pa je tudi razočaran, saj bi se, če bi nam predstava iz drugega polčasa uspevala skozi vso sezono, po mojem mnenju borili za naslov s Cityjem ali pa bi bili celo malček spredaj. A to je nogomet. To se zgodi. Moramo nadaljevati tako, učimo se. Paul Pogba, vezist Man. Uniteda za MUTV

Jose Mourinho je po velikem slavju na stadionu Etihad zbodel starega nasprotnika Josepa Guardiolo, češ da je storil napako, ko je tik pred derbijem javno spregovoril o Paulu Pogbaju. Mourinho sicer vztraja, da to ne predstavlja nikakršnega spora med nekdanjima sodelavcema, potem ko je Guardiola na novinarski konferenci pred tekmo zatrdil, da mu je Pogbajev agent Mino Raiola pred meseci ponujal tako Francoza kot armenskega vezista Henrika Mkhitarjana.

Pogba je bil z dvema goloma prvo ime sobotnega derbija, ki ga je United senzacionalno dobil po visokem zaostanku z 0 : 2 in tako preprečil, da bi sinje modri že potrdili osvojitev naslova v Premier League. 

Vemo, kakšen odnos imata Guardiola in Raiola ...
"Jaz velikokrat storim napake. Ni težav. Niti ne razmišljam o tem," je Mourinho odvrnil na vprašanje, če je bilo s strani Guardiole pametno govoriti o Pogbaju tik pred tekmo. Portugalec s starim znancem iz Katalonije ni govoril o njegovih besedah, dodal pa je, da je v tej sezoni pogosto kritizirani 25-letnik dokazal, da ga tovrstne špekulacije ne morejo vreči s tira.

"Vemo, kakšen odnos imata Guardiola in Mino, odnos ni najboljši, zato je nekaj običajnega, da se lahko vsake toliko malce dotakneta drug drugega, a ni me skrbelo, ni me vznemirilo, s Paulom o tem nisem govoril. Le osredotočen sem bil na tekmo in mislim, da je bilo s Paulom enako. Način, na katerega je tekmo odigral, je možen le takrat, ko je osredotočen na tekmo," je še povedal Mourinho.

Ander Herrera (v rdečem dresu) je bil eden od motorjev Unitedovega preobrata.
Ander Herrera (v rdečem dresu) je bil eden od motorjev Unitedovega preobrata. FOTO: AP

Herrera zanika, da je namenoma pljunil na grb
Njegov varovanec Ander Herrera se je po derbiju znašel v središču medijskega viharja zaradi tega, ker je, namenoma ali ne, pljunil na grb Cityja ob odhajanju v slačilnice. Grb sinje modrih se nahaja na tleh tik pred vhodom v predor, španski vezist pa je, sodeč po televizijskih posnetkih, pljunil ravno v trenutku, ko je stopil nanj. Nekdanji član Athletic Bilbaa se je odzval prek klubskega predstavnika za odnose z javnostjo.

"Ander je videl posnetke dogodka in zgrožen je ob kakršnih koli namigovanjih, da je bila njegova poteza namerna. Zgodilo se je povsem slučajno in ni imel nikakršne namere," sporočajo iz vrst Uniteda, potem ko je tudi Herrera na stadionu Etihad odigral zelo dober prvi polčas, v katerem je tudi izvrstno podal Pogbaju za njegov prvi gol.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Carrick v osrčju preobrata
Herrera je sicer po odmevni tekmi razkril, da je bil navdih za veliki preobrat dolgoletni vezist Michael Carrick. Po tem, ko je Christopher Smalling izjavil, da je Mourinho med polčasom igralcem zabičal, naj "ne bodo klovni", ki bodo nemočno spremljali Cityjevo slavje, je Herrera spregovoril o vlogi 36-letnega vezista. Carrick, ki se bo prihodnjo sezono priključil trenerskemu štabu, ni bil v ekipi za tekmo, vseeno pa je dodal pomemben kamenček v mozaik.

"Najstarejši fantje z največ izkušnjami: Ash (Ashley Young), Mike (Carrick). Bili so v slačilnici in njihove besede imajo moč. Nismo veliko govorili o taktiki, le o našem ponosu. Našem ponosu na igrišču in tem, da naše navijače čaka naporna noč, če bi izgubili. Ob polčasu sem razmišljal, da jim bo težko, če bi nas premagali, zato sem vesel zanje," je pripovedoval Herrera.

Josep Guardiola.
Josep Guardiola. FOTO: AP

Guardiola: Morda to ni dovolj
Povsem drugačno razpoloženje medtem vlada v taboru Man. Cityja. Sinje modri, ki so bili tako dominantni vse od začetka sezone, so zdaj na dveh tekmah prejeli kar šest golov. Liverpool jim je minuli konec tedna na Anfieldu med tekmo četrtfinala Lige prvakov zabil tri v 19 minutah, podobno je uspelo Unitedu v 16 minutah.

"Težko je za naše razpoloženje, ko ne zmagamo, ja, to se lahko zgodi," odgovore išče Guardiola. "Morda pa se bomo v prihodnje izboljšali v tem, da spoznamo, da včasih to, kar narediš, ni dovolj, da dobiš tekme. Sem sem v prvem polčasu prišel poskusit storit to, kar smo počeli vso sezono, morda pa to ni dovolj, da zmagaš na ravni tekme Lige prvakov ali Premier League. Če je temu tako, bom moral prepoznati, da nisem dovolj dober ali da naš način igre tega ni sposoben, a zaradi tega, kaj smo storili v tej sezoni, ne verjamem, da je temu tako," je nadaljeval Katalonec.

"V prvem polčasu in tudi na trenutke v drugem moram biti zadovoljen. Rad gledam mojo ekipo, način, na katerega igramo v tej sezoni in način, na katerega smo igrali v prvem polčasu ... A ko igraš z Liverpoolom ali v Evropi, ko imaš ta voljni moment, moraš zapreti vrata. Mi pa jih nismo."

Potreben bo razmislek
Guardiola je v svoji trenerski karieri zdaj že nekajkrat doživel tovrstne črne minute, denimo v Ligi prvakov leta 2014, ko je kraljevi klub zadel trikrat v 18 minutah na povratni tekmi polfinala v Münchnu. Katalonca je kaznovala tudi "njegova" Barcelona, ki je Bavarcem na Camp Nouu po 77 minutah brez gola nasula kar tri za zmago s 3 : 0.

"Velikokrat sem razmišljal o tem. Veliko tekem v Ligi prvakov sem izpustil iz rok v razmaku desetih ali petnajstih minut," je priznal Guardiola. "Morda je krivda moja. Moram razmisliti o tem. A imam občutek, da si, ko prevladuješ in ustvarjaš priložnosti, bližje zmagovanju tekem in mislim, da je ta sezona to pokazala. Ne le število naših golov, tudi število priložnosti, ki jih dovolimo, je izjemno. A nemočni smo, če nasprotnik iz štirih priložnosti doseže tri gole."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jebalvisvoju
09. 04. 2018 18.46
+4
nogomet je nepredvidljiv... tukaj je sportna sreca v veliki meri vkljucena.. utd. je po sreci zabil 2 gola v 2 min. to se je enostavno moralo zgodit glede na to kaj so vse zapravili cityevi nogometasi... zdaj pametovat tu kaj je pep storil narobe je povsem smesno... mou.. ne streljaj fazanov