Nogomet

Mourinho 'vznemirjen' in 'uničen' po porazu Tottenhama

Sheffield, 05. 07. 2020 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Četrtkov visok poraz s Sheffield Unitedom je očitno prišel do živega trenerju Tottenhama Joseju Mourinhu, ki se je brez ovinkarjenja lotil pomanjkanja želje svojih varovancev, ki so v lovu na četrto mesto in ponovno uvrstitev v Ligo prvakov doživeli hud udarec (3:1).

Mourinho (desno) med tekmo s Sheffieldom.
Mourinho (desno) med tekmo s Sheffieldom. FOTO: AP

Tudi tekmo na stadionu Bramall Lane je zaznamoval VAR, potem ko so sodniki gostujočemu Tottenhamu proti Sheffield Unitedu razveljavili izenačujoči zadetek Harryja Kana zaradi igre z roko Lucasa Moure na začetku akcije. Čeprav je Kane nato v zaključku tekme uspel zabiti tolažilni gol, to pred ponedeljkovim domačim dvobojem  z Evertonom ni prav nič izboljšalo celotne podobe Spursov ob že sedmem porazu na 20. premierligaški preizkušnji s Josejem Mourinhom na klopi. 

Sloviti Portugalec je novembra nasledil priljubljenega Argentinca Mauricia Pochettina, ki je Tottenham maja lani popeljal v prvi finale Lige prvakov, a razen dobrih uvodnih tekem Spursi praviloma niso blesteli in se hitro poslovili tudi od Lige prvakov ‒ brez doseženega gola na obračunih osmine finala z RB Leipzigom.

'Nekaj, kar me uničuje od znotraj'
"Moram priznati, da sem zelo rad delal s fanti v tem obdobju karantene in takrat, ko smo spet začeli delati skupaj," je po porazu v Sheffieldu dejal nezadovoljni Mourinho. "Bili so fantastični, fenomenalni v svoji predanosti in profesionalizmu. Preprosto ljubim to. Bil sem res  zadovoljen z veliko rečmi na tekmah proti (Manchester) Unitedu in West Hamu, razočarala pa me je tekma proti Sheffieldu. Ne želim spet govoriti o izjemni situaciji, ki se je zgodila na tekmi in eden od razlogov, da ne želim govoriti o njej, je, ker nisem bil zadovoljen s tem, kar sem videl," je nadaljeval.

"Ta tekma je prinašala veliko, bila je možnost zmanjšati zaostanek do mest, ki prinašajo Ligo prvakov, bila je možnost, da smo stabilnejši v boju za Ligo Evropa. Verjel sem v evolucijo ekipe in mislil, da so z vidika želje oni vložili več kot mi. To je nekaj, kar me vznemirja. To je nekaj, kar čutim ... Ne vem, takšen pač sem ... To je nekaj, kar me malce uničuje od znotraj, ker mislim, da je zadnja stvar v nogometu ta, ko imaš občutek, da bi lahko, da bi moral storiti več."

'Moramo se boriti za vsako točko'
Mourinho, ki je potrdil, da je zaradi težje poškodbe stegenske mišice na treningu najbrž za dlje časa ostal brez vezista Dele Allija, je varovance tudi pozval, da se na zadnjih šestih tekmah "borijo za vsako točko". Namignil je tudi na to, da bodo nato lahko uživali na počitnicah, medtem ko bodo trenerji analizirali dogodke iz pretekle sezone.

"Vedno pravim, da zame ni težava izgubiti, ker je nasprotnik boljši, kjer je vratar naredil veliko napako, ker je moj napadalec zapravil dve priložnosti pred odprtim golom, ker je nek tip zapravil enajstmetrovko v zadnji minuti. Nimam težav s spopadanjem z napakami in porazi. Imam pa težavo s spopadanjem s porazi, ko imam občutek, da bi lahko storili več, veliko več. Zato v tem trenutku nisem srečen," je dodal Mourinho.

"Zdaj moramo odigrati šest tekem pred obdobjem počitnic, ki je običajno obdobje počitnic za igralce, ne pa za nas trenerje, saj je to obdobje, ko vse analiziramo in poskušamo sprejeti najboljše odločitve za prihodnost. A odigrati moramo šest tekem in moramo se boriti za vsako točko."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mamuth
05. 07. 2020 11.30
-1
Ni mi jasno, zakaj sploh kdo takšnega arogantnega nesposobneža sploh še zaposli.
ddolores
05. 07. 2020 10.46
+1
Jao jao kaki kekci so tile pri Tottenhamu, so vzeli Murkota, ki nima pojma od fuzbala. Če bi vzeli mene, bi imeli sigurno 10 pik več! Prav jim je, kaj jim je blo treba menjat trenerja zaradi dveh, treh slabih rezultatov.
marveb
05. 07. 2020 09.42
+12
Mister bla bla bla bla...
CarlossCars1
05. 07. 2020 09.15
+14
A ni ravno prioritetna naloga trenerja, da motivira svoje igralce? Ker brcanja in driblanja jih menda ne uči...
kokica2000@hotmail.com
05. 07. 2020 09.00
+28
The special one :-D. Ni jih veliko, ki so uspeli uničiti toliko vrhunskih ekip v svoji karieri.
Rok Rožmanec
05. 07. 2020 08.33
+17
Mourinho sod off!!!!
IanNow
05. 07. 2020 08.24
-6
To igralci delajo.. Da se ga znebijo..