Nogomet

Mourinho na hitro opravil z vprašanji o domnevnem sporu znotraj kluba

Manchester, 24. 08. 2018 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Tudi petkova novinarska konferenca trenerja Manchester Uniteda Joseja Mourinha je bila precej vroča, portugalski trener pa je z zgolj nekaj besedami odgovoril na vprašanja o tem, če se je sprl z izvršnim direktorjem kluba Edom Woodwardom.

Jose Mourinho in Paul Pogba

O medsebojnem odnosu Joseja Mourinha in Eda Woodwarda je bilo prelitega že veliko črnila v otoških medijih. Vse skupaj naj bi še poslabšal poletni prestopni rok, ko Woodward portugalskemu strategu ni zagotovil vseh igralcev, ki si jih je sloviti strateg želel, toda ob petkovem druženju z mediji, ki se je v klubskem centru v Carringtonu začelo kar 30 minut prehitro, je Mourinho zatrdil, da je vse v najlepšem redu.

"Seveda," je kratko odgovoril na vprašanje, če je njegov odnos z Woodwardom dober. 55-letnega trenerja so vprašali tudi, če so se pojavile težave med njim in izvršnim direktor, na kar je odgovoril s kratkim "ne".

Brez komentarja in analiz
Mourinhov Manchester United ta konec tedna čaka derbi s Tottenhamom, ki prihaja na Old Trafford, Portugalec pa pred spopadom z ekipo Mauricia Pochettina ni želel razglabljati o svojih varovancih Ericu Baillyju in Victorju Lindelöfu, ki so ju številni označili za glavna krivca ob nedavnem porazu z Brighton & Hove Albionom (2:3).

UNITED

"Ne analiziram mojih igralcev z vami," je bil našpičen Mourinho, ki je tudi zavrnil sicer povsem rutinsko vprašanje o tem, kako resna preizkušnja za njegovo ekipo bo tekma s Tottenhamom. "Ne bom komentiral," je dejal, poglobljeno pa ni spregovoril niti o besedah svojega vezista Paula Pogbaja, ki je po porazu na južni angleški obali izjavil, da njegov pristop skupaj s soigralci ni bil pravi.

BRIGHTON

'Morate vprašati Pogbaja'
"Paul je to rekel, mora odgovarjati za svoje besede. Če si želite kakršno koli pojasnilo Paulovih besed, potem ga morate dobiti in vprašati," je še dodal Mourinho in se nato le malce razgovoril. "Ko izgubiš tekmo, je vedno težko, še posebej za ljudi, ki jim je res mar za službo, ki jim je mar za to, da so nogometni profesionalci, a po vsem tem lahko le razmišljaš o naslednji tekmi," je sklenil Mourinho.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Enako storiš ob zmagah, moraš iti naprej in se osredotočiti na to, kar sledi, ko pa izgubiš, moraš storiti še več. Moraš igrati z 19 nasprotniki na Old Traffordu in v gosteh, moraš igrati proti vsem, ne vem, če je to pravi trenutek. Zdaj je čas, spored so naredili, kakor so ga, mi pa moramo igrati s Tottenham Hotspur na drugi tekmi na Old Traffordu in nato gremo dvakrat v goste k Burnleyju in Watfordu. Tako pač je in, seveda, bo to težka tekma, gre za ekipo, ki je minulo sezono zaključila med prvimi štirimi. Torej težka tekma."

V ekipo rdečih vragov naj bi se vrnila vezist Nemanja Matić in bočni branilec Antonio Valencia, ki naj bi tudi prevzel kapetanski trak iz rok Pogbaja. Zaenkrat ni jasno, če bo nared tudi Alexis Sanchez, ki je zadnje gostovanje v Brightonu izpustil.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedoVV2HCmedo
24. 08. 2018 19.30
+1
Mandarina, kliči Mourinha, ker bosta Olimpija in Man United kmalu brez trenerja.