Nogomet

Mourinho zakopal bojno sekiro z Wengerjem: Je med najboljšimi v zgodovini

Monte Carlo, 19. 02. 2019 15.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Portugalski nogometni trener Jose Mourinho je v posneti izjavi na podelitvi laureusov v Monaku presenetil vse zbrane. Dejal je namreč, da je njegov dolgoletni rival Arsene Wenger "eden najboljših nogometnih trenerjev v zgodovini". Legendarnemu Francozu so na podelitvi v Monte Carlu sicer vročili kipec za življenjske dosežke.

Mourinho (na fotografiji) je na podelitvi v Monte Carlu presenetil starega rivala.
Mourinho (na fotografiji) je na podelitvi v Monte Carlu presenetil starega rivala. FOTO: AP
Wenger je postregel tudi z izvrstno anekdoto, ki se nanaša na njegove spremembe prehrane, ki jih je uvedel takoj po prihodu v Anglijo. "Prepovedal sem jim jesti čokoladice Mars. Sprva so me na klubskem avtobusu pozdravili s skandiranjem 'hočemo naše čokoladice Mars'. Niso jih dobili. Danes vam to pove, kako zelo se je nogomet spremenil. Nikoli ne bi slišali, da bi kakšni igralci želeli dobiti čokoladice," je dejal Wenger.

Ni potrebno posebej pogrevati številnih besednih (in tudi fizičnih) dvobojev Joseja Mourinha in Arsena Wengerja, v katere sta se Portugalec in Francoz zapletla v času, ko sta skupaj delovala v Premier League ‒ Wenger kot trener Arsenala, Mourinho pa kot prvi mož Chelseaja in Manchester Uniteda. Morda najbolj so odmevale besede Mourinha, ki je Wengerja nekoč označil za "voajerja" in "specialista za neuspeh".

A zadeve so se precej umirile po tem, ko je Wenger po 22 letih neprekinjenega sodelovanja zapustil klop Arsenala, ko je tudi Mourinho že spregovoril o "spoštovanju", ki ga čuti do starejšega kolega. Portugalec se je v ponedeljek v posnetem sporočilu oglasil na podelitvi laureusov v Monaku, kjer so po prejeti nagradi za življenjske dosežke Wengerju čestitali številni znani nogometaši in trenerji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Wenger: Nekaj dobrih bitk, sčasoma pa se reči vedno umirijo
"Bilo je nekaj dogodkov na poti. Lahko govorim le zase, a res sem užival v tej tekmovalnosti. A tisto pravo spoštovanje je bilo vedno prisotno," je dejal Mourinho. "Spisal je veliko zgodovine v tistem nogometnem klubu. Vzdevek je tam, Invincibles (Nepremagljivi, ekipa Arsenala, ki je odigrala sezono brez poraza, op. a.). Izjemno. Trenerska filozofija, skoraj perfektna ekipa. Je med najboljšimi nogometnimi trenerji v zgodovini nogometa."

Wenger je po podelitvi spregovoril na novinarski konferenci, kjer je eden izmed prisotnih vprašal, kaj ga je bolj presenetilo ‒ nagrada ali dejstvo, da mu je Mourinho končno namenil nekaj lepih besed.

"To je zelo dobro vprašanje," je ob vsesplošnem krohotu dejal Wenger. "Ne bi me presenetilo, če ste iz Anglije. Bilo je presenečenje, da, saj sva imela nekaj dobrih bitk, sčasoma pa se reči vedno umirijo. Veste presenečenje, da so mi podelili nagrado, je bilo še večje, saj so nagrade za življenjske dosežke običajno namenjene Peleju ali (Diegu) Maradoni ali (Franzu) Beckenbauerju. Nocoj pa je tu mali igralec iz vasi ... A jaz zastopam trenerje, na nek način pa je tudi dobro, da so v naši igri nagrajeni tudi trenerji."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
20. 02. 2019 17.10
+5
Bolj v Murijevem stilu bi bilo, če bi izjavil. "SVA med najboljšimi v zgodovini!"...
mikson1402
26. 05. 2019 11.16
Mauzahecmauzares
19. 02. 2019 17.20
+16
Wenger je mel najbolši nos za talente. Ronalda je on prvi opazil. Ferguson mu ga je izmaknil z več £.